خبرگزاری مهر - گروه استانها: آموزش در سنین ابتدایی زندگی یکی از مهمترین آموزشها است، کودکان سریعاً آنچه که به آنها با رفتار و صحبت آموخته میشود، الگو قرار داده و در آن مسیر پیش میروند.
از سویی، کودکان بی دفاع هستند و توان بیان بسیاری از مشکلات خود را ندارد، حال همین کودکان در مهدهایی به سر میبرند که مسئولین مربوطه نه در سازمان بهزیستی و نه در آموزش و پرورش زیر بار نظارت و اداره آنها نمیروند؛ به نوعی که از یک سو بهزیستی و از سوی دیگر آموزش و پرورش هر بار مشکلات را سر دستگاه دیگر خالی کرده و دیگری را متولی میخوانند!
حسینی، معاون کارگروههای شورای تحول و نوسازی نظام آموزشی شورای عالی انقلاب فرهنگی مردادماه امسال درباره تغییر متولی مهدهای کودک از سازمان بهزیستی به آموزش و پرورش که بر اساس گفتههای مدیران مهدکودکهای کشور تبدیل به چالشی مهم و ایجاد بلاتکلیفی و سردرگمی برای آنان شده، گفت: مسیری که بر اساس قانون تصویب شد تنها در حد یک اساسنامه بود و برای اجرایی شدن نیاز به الزاماتی داشت. بعد از تصویب این موضوع سازمان بهزیستی خود را کنار کشید و این باعث بروز مشکلاتی از لحاظ اجرایی شد. شورای عالی انقلاب فرهنگی نامهای به بهزیستی زد که این سازمان به صورت موقت باید بر اساس روال قبل کارها را انجام دهد که بهزیستی هم به لحاظ قانونی تمکین کرد و برخی مشکلات حل شد. اما بعد از تصویب اساسنامه دیگر نمیشد این رویکرد را داشت. تدبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی این بود که از حاجی میرزایی وزیر وقت آموزش و پرورش خواست تا برای این مسئله دوره گذار تعریف شود.
این روند تا حدی پیش رفته که در برخی از استانها، خواستار تعطیلی موقتی مهدهای کودک تا زمان تعیین تکلیف آنها شدهاند.
فقط پول ما را میخواهند
یکی از والدین همدانی در گفتگو با خبرنگار مهر به انتقال سریع آنفلوآنزا در مهد کودکی در همدان اشاره کرد و گفت: فقط پول ما را میخواهند، در مقابل نباید از مسئولین مهدهای کودک بهداشت و آموزشی بخواهیم!
وی با بیان اینکه پسر من امسال پیش دبستانی است، اضافه کرد: به سبب وضعیت شغلی من و همسرم، پسرم را از ۶ ماهگی به مهدکودک فرستادیم، در ابتدا یک مهد کودک نزدیک آرامگاه بوعلی انتخاب کردیم که به مسیر رفت و آمد ما نزدیک باشد، اما همان روزهای اول متوجه شدیم که این مهدکودک به بچهها داروی خواب میدهد و در همان سه روز اول نیز زیر چشم پسرم کبود شد.
ورمزیار ادامه داد: در این سالها با مشکلات زیادی در مهدهای کودک روبرو بودهایم، اما هر بار به اداره بهزیستی همدان مراجعه کردیم به جای آنکه طرف ما باشند، طرف مهدهای کودک را گرفتند و حتی این امر موجب شد که مجبور شویم مهد کودک پسرم را تغییر دهیم چراکه مسئولین بهزیستی حرفهای ما را به آنها منتقل کرده بودند و در این مسیر تنها ماندیم.
وی با اشاره به اینکه حدوداً دو سال است که حتی یک مسئول دغدغه قیمتهای مهدهای کودک را ندارد، گفت: در حال حاضر ماهانه حدود دو میلیون تومان شهریه به مهدهای کودک پرداخت میکنیم به نوعی که در مهرماه که هزینههای گزاف لوازم التحریر هم به آن اضافه میکنند، واقعاً توان پرداخت برای ما با حقوق کارمندی نیست هزینه مهرماه مهد حدود ۲ میلیون و هزینه لوازم التحریر هم ۷۰۰ هزار تومان شده است.
ورمزیار با بیان اینکه در دوران آنفلوآنزا هستیم، وضعیتی که شیوع بسیار آن را شاهدیم اما در این زمینه هیچ نظارت بهداشتی هم از سوی علوم پزشکی همدان شاهد نیستیم، افزود: پسرم از شهریورماه تاکنون چندین بار مریض شده است.
مهدهای کودک را به طور کامل از بهزیستی تحویل نگرفتهایم
در این راستا احمد آقامحمدی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص با وضعیت مهدهای کودک استان همدان گفت: مهدهای کودک قبلاً زیر نظر سازمان بهزیستی بودند اما اکنون بنا هست زیر نظر آموزش و پرورش قرار بگیرند. با توجه به دستورالعملی که طبق فرموده مقام معظم رهبری (مدظله العالی) که در جلسات، آموزش و پرورش را متولی آموزش همه سنین دانستند و فرمودند یک دستگاه واحد جهت آموزش تشکیل شود؛ بر آن اساس آموزش و پرورش موظف شد تا برای مهدهای کودک نیز برنامه داشته باشد.
سرپرست آموزش ابتدایی آموزش و پرورش استان همدان خاطرنشان کرد: طی آن سازمانی در آموزش و پرورش شکل گرفت به نام سازمان تعلیم و تربیت کودک و ساختار آن تعریف شده و دستورالعمل آن مستند است.
وی افزود: ما هنوز مهدهای کودک را به طور کامل از بهزیستی تحویل نگرفتهایم و در مرحله تطبیق هستند. ۶ ماه فرصت داریم تا مهدکودکها به طور کامل زیر نظر آموزش و پرورش قرار گیرند.
آقامحمدی ادامه داد: با تشکیل شورا مصوباتی مانند دوره انتقال که جلساتی است برای موسسین دارای مهد، افراد جدید متقاضی مجوز، بررسی پیشنهاد شهرستانها جهت نرخ مهدکودکهای آنها و… در پیش گرفته شده است.
این مسئول در ادامه صحبتهای خود با تاکید بر اینکه سعی در تسریع امور داریم، تشریح کرد: در حال حاضر، نرخ نامهها ابلاغ میشود و ما با وجود اینکه ۶ ماه فرصت داریم، خیلی سریع مجوزهای مهدهای زیر نظر بهزیستی و در حال انتقال به آموزش و پرورش را صادر میکنیم.
وی با تصریح بر اینکه این مهدها در دو دوره هستند، دوره اول از یک تا سال و دوره دوم از ۴ تا ۶ سال هستند که پیش دبستانی نیز جز دوره دوم محسوب میشود، اظهار کرد: پیش دبستانیها از ابتدا زیر نظر آموزش و پرورش بودند و نرخنامههای آنها قطعی است که سقف افزایش قیمت در آنها ۴۰ درصد نسبت به سال قبل است.
آقامحمدی با اشاره به اینکه از هفتههای آینده مجوزهای جدید را صادر خواهیم کرد، اظهار کرد: در بحث تطبیق مهدهای کودک نیز هرچه سریعتر مجوزها صادر میشود که زیر نظر آموزش و پرورش قرار گیرند و قطعاً نظارتهای خوب و گستردهای بر عملکرد آنها صورت خواهد گرفت.
امیدواریم تا یک ماه آینده، تطبیق صورت بگیرد
سرپرست آموزش ابتدایی آموزش و پرورش استان همدان افزود: محتواهای خوبی که از وزارت آموزش و پرورش پیشنهاد شده تا موسسین از بین آنها انتخاب کنند و در مهدهای کودک و پیشدبستانیها بر اساس آن حرکت کنند و فعالیت داشته باشند.
آقامحمدی در پاسخ به اینکه وضعیت نظارت بر بهداشت مهدهای کودک و سلامت مراکز آموزشی چگونه است، گفت: تمامی مدارس باید دارای منبع آب باشند که در زمان قطعی آب، بتوانند از آب استفاده کنند. بر این کار نظارت شده و تمامی مدارس منبع آب خریداری کردند. در مهدها نیز ما همین کار را پیگیری خواهیم کرد. در خصوص آب آشامیدنی نیز تاکید شده بچهها از آبی که همراه خود میآورند، استفاده کنند و منبع آب برای نیاز روزانه آنها است.
وی در ادامه گفتگو افزود: بهداشت و مراقبتها نیز براساس دستورالعمل شماره ۱۰ که توسط معاونت سلامت وزارت آموزش و پرورش ابلاغ شده، باید پروتکلهای لازم و نکات بهداشتی و مراقبتی کودکان همچون مدارس رعایت شود.
آقامحمدی خاطرنشان کرد: اولیا محترم در دوران انتقال همکاریهای لازم را خواهند داشت. ما این اطمینان را میدهیم که مهدهای کودک نیز مانند مدارس، در خصوص انتخاب مربیهای آنها و موسسین آنها و چهارچوبهای آنها حتماً نظارت خواهد شد و امیدواریم تا یک ماه آینده این تطبیق صورت گرفته است.
مهدهای کودک از مهمترین مراکز آموزشی هستند، محلی برای آموزش و پرورش در بهترین و طلاییترین سنین که متأسفانه چندسالی است، بدون متولی خاص رها شدهاند و خبری از نظارت بر آنها نیست.
این روند اگرچه با واکنشهای مقام معظم رهبری نیز روبرو شده اما همچنان شاهدیم که در ادارات بهزیستی همدان، قسمتهای مربوط به نظارت و بررسی وضعیت مهدهای کودک غیرفعال شده و اداره آموزش و پرورش همدان نیز هیچگونه نظارتی نه بر بهداشت مهدهای کودک دارد و نه قرار است گویی نظارتی بر قیمتهای نجومی مهدهای کودک داشته باشد.
علوم پزشکی هم نظارتهای بهداشتی و سلامت را در مهدهای کودک به فراموشی سپرده و علی رغم مشکلاتی که در شهریورماه در یکی از مهدهای کودک همدان رخ داد و بسیاری از کودکان دچار مسمومیت شدند، در این زمینه ورود پیدا نکرده است.
نظر شما