۸ آبان ۱۴۰۱، ۱۲:۱۵

وزیر صمت:

ذخایر سنگ‌آهن تا ۱۵ سال دیگر تمام می‌شود/ رانت در معادن حداقلی شد

ذخایر سنگ‌آهن تا ۱۵ سال دیگر تمام می‌شود/ رانت در معادن حداقلی شد

وزیر صمت با بیان اینکه با تجمیع مصوبات معدن رانت و فساد به حداقل رسیده است، گفت: ذخایر سنگ آهن تا ۱۵ سال دیگر به پایان می رسد بنابراین اقدامات ویژه‌ای باید انجام دهیم.

به گزارش خبرنگار مهر، رضا فاطمی امین در مراسم رونمایی از دستاوردهای طرح تحول زمین شناسی و اکتشاف ذخایر معدنی کشور که در وزارت صمت برگزار شد، اظهار کرد: ما باید اکتشافات معادنی را انجام دهیم و بخش خصوصی نمی‌تواند این کار را انجام دهد زیرا مخاطره بالایی دارد و زیرساختی است و همچنین وقتی محدوده‌ها را برای مزایده می‌گذاریم اگر اطلاعات کافی نداشته باشیم نمی‌دانیم به چه قیمتی مزایده را برگزار کنیم.

وزیر صمت افزود: کشور را به سه بخش تقسیم کردیم که در یک مورد به دنبال اکتشافات فلزات هستیم. مورد دوم برای غیرفلزی ها و مورد سوم هم ذخایر نفتی و گازی است.

وی ادامه داد: ذخایر ارزشمندی از سنگ آهن داریم که البته با محدودیت مواجه است؛ اگر اکتشافات جدیدی انجام ندهیم ۱۵ سال دیگر ذخایر سنگ آهن تمام می‌شود. بنابراین در این حوزه اقدامات ویژه انجام می‌دهیم.

فاطمی امین در ادامه اظهار کرد: ۳۲۰ مصوبه و دستورالعمل و بخشنامه داشتیم که بعضاً باهم متناقض هم بودند که منشأ رانت و فساد شده بود؛ این ۳۲۰ مورد را یکپارچه کردیم و دیگر هیچ پنهان و پیدایی وجود ندارد.

وی گفت: یکی از کارهای ویژه در این یکپارچه سازی، بررسی صلاحیت فنی خریدار معدن است در حالی که قبلاً فقط صلاحیت مالی فرد بررسی می‌شد.

گفتنی است، این مراسم با حضور سید رضا فاطمی امین وزیر صنعت، معدن و تجارت، رؤسای کمیسیون‌های اقتصادی مجلس شورای اسلامی و معاونان و مدیران وزارت صمت در محل این وزارتخانه برگزار شد.

مطالعات طرح تحول زمین‌شناسی و اکتشافات ذخایر معدنی در خراسان جنوبی از مهر ماه سال ۱۴۰۰ در استان خراسان جنوبی آغاز شد و مهر ماه سال ۱۴۰۱ به پایان رسید که خروجی این طرح در این استان شامل ۲۰ عنوان نقشه و در مجموع ۶۰ برگ در سه لایه مطالعاتی زمین‌شناسی، زمین‌شناسی اقتصادی و زمین‌شناسی ژئوشیمیایی تهیه شد و دستاوردهای آن در خراسان جنوبی در قالب نقشه‌ها و گزارش‌های منتشر شده است.

لازم به ذکر است؛ طرح تحول زمین‌شناسی و اکتشافات ذخایر معدنی کشور، توسعه مناطق کم‌برخوردار و در راستای رونق بخش معدن، تولید اشتغال مولد با نگرش ویژه بر نیروی انسانی بومی، آمایش سرزمین در قالب کشف ذخایر جدید معدنی، افزایش بازدهی و کاهش مؤثر زمین تبدیل کانسار به معدن، تربیت نیروی انسانی متخصص بخش معدن (زمین‌شناسی و اکتشاف) در مناطق هدف پروژه تحول و ایجاد تحرک در بخش خصوصی (جامعه مهندسان مشاور) در حوزه زمین‌شناسی، اکتشاف و آزمایشگاه‌های علوم زمین از طریق برون‌سپاری فعالیت‌ها را به عنوان اهداف مورد نظر در دستور کار خود دارد.

این طرح با بهره‌گیری از همه ظرفیت‌ها و با مشارکت تمامی مؤلفه‌های دولتی بخش معدن شامل سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور، سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) و همچنین معاونت معدنی و فرآوری وزارت صمت انجام می‌شود و این بخش‌ها در تأمین منابع و اجرای این طرح با یکدیگر همکاری خواهند کرد.

شناسایی ۱۷ محدوده طلا، ۶۰ محدوده مس، ۲۵ محدوده نیکل، ۹ محدوده منیزیت، ۶ محدوده سرب و روی، شناسایی بیش از ۵۷۰ ناهنجاری ژئوشیمیایی رسوبات آبراهه‌ای برای عناصر طلا، نقره، مس، سرب، نیکل، آهن، روی، همچنین شناسایی ۶ محدوده مستعد برای اکتشاف گوهرسنگ‌ها، کاهش زمان تولید اطلاعات پایه زمین‌شناسی و معدنی از سه به یک سال و تهیه ۶۰ برگ نقشه‌های زمین‌شناسی، ژئوشیمیایی و زمین‌شناسی اقتصادی با مقیاس یک‌پنجاه‌هزارم برای نخستین بار در کشور از جمله دستاوردهای این پروژه است.

کد خبر 5620312

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۱۶:۱۵ - ۱۴۰۱/۰۸/۰۸
      0 1
      همین اکتشاف معادن باعث شده تا تمام ایران وجو آن پر از گرد وغبار باشه وباعث تغیر آب هوای و کاهش شدید باراندگی در ایران بشه برید گزارش ناسادر بار جو غبار آلود ایران که بر اثر افزایش بسیار زیاد معادن اتفاق افتاده را بخوانید این افزایش معادن در ایران مثل همان افزایش چاههای عمیق برای آب کشاورزی ایران