به گزارش خبرگزاری مهر، بهروز رحیمی، در جلسه شورای مدیران معاونت توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت با بیان اینکه بلوغ سازمانی از شاکلههای مهم رشد بدنه و توسعه فردی و تیمی در سازمان است، گفت: بلوغ سازمانی بر چند مدل تعریف میشود که شامل، بلوغ قابلیت، بلوغ مدیریت پروژه سازمانی، بلوغ مدیریت دانش، بلوغ معماری خدمات گرا و بلوغ مدیریت منابع انسانی است.
وی ادامه داد: مهمترین مدل بلوغ سازمانی، مدل منابع انسانی است که در اصل به عنوان ابزار مدیریتی طراحی شده است، زیرا هم میتواند برای ارزیابی سازمان مورداستفاده قرار گیرد و هم در شناسایی مراحلی که منجر به ارتقای عملکرد کارکنان میشوند، کمک دهنده باشد و به عبارت دیگر این مدل بلوغ در اصل پشتیبان سازمانها برای افزایش سازگاری سایر مدلها و بهبود و توسعه مدیریت منابع انسانی است.
معاون وزیر بهداشت با تأکید بر اینکه هماهنگی بین بخشی در همه سیاستگذاری ها و اقدامات مهم سازمان باید بین مدیران ارشد و میانه با رأس سازمان انجام شود، گفت: از اهم اقداماتی که برای یکپارچه سازی سازمانی و تصمیم گیری اثربخش باید انجام شود، هماهنگی بین بخشی است که در این راستا هماهنگی در زمان مناسب، میتواند در تسریع روند تصمیمات درون بخشی و اجرای آن مؤثر باشد.
وی با بیان اینکه اجرای قانون از مهمترین مباحث مدیریت در هر سازمانی است، افزود: در هر سازمانی احترام به قانون و تأکید بر رعایت اصول اخلاقی در اجرای آن از نکات مهم و تعیین کننده در روند رشد و تعالی سازمان خواهد بود که مدیران وزارت بهداشت باید به این نکته توجه داشته باشند.
رحیمی بابیان اینکه جهاد تبیین در خصوص عملکرد کاری، حجت را بر همه مدیران کشور تمام کرده است، گفت: اینکه عملکرد روزانه و اقدامات شاخص در راستای خدمت رسانی به مردم را منعکس کنیم، به معنای خودنمایی نیست، بلکه آگاه سازی و روشنگری مسئولین از عملکرد و شفاف سازی برای مردم است که باید این مهم را با جدیّت در همه امور کاری خود دنبال کنیم.
وی در ادامه بیان کرد: هر چه شفافتر، پویاتر و به دوراز هر ابهامی اقدامات و خدمات را در رسانهها، صداوسیما و فضای مجاری منتشر کنیم، مشارکت مردم در تصمیم گیری های صحیح سازمان بالاتر رفته و منتج به نتیجهای مطلوب خواهد شد.
معاون وزیر بهداشت بابیان اینکه ساختار تشکیلات تفصیلی وزارت بهداشت باید با جدیّت و سرعت عمل بیشتری اصلاح شود، عنوان کرد: برای اصلاح تشکیلات و ساختار تفصیلی وزارت بهداشت، جلسات متعددی صورت گرفته است و به دنبال چابک سازی و بهبود بهره وری سازمانی هستیم که در این راستا اصلاح تشکیلات دانشگاههای علوم پزشکی پس از ستاد مرکزی وزارت بهداشت، در دست اقدام است.
وی با تأکید بر اینکه در حوزه منابع فیزیکی و پروژههای بهداشتی و درمانی در سطح کشور اقدامات بسیار خوبی انجام شده است، اظهار کرد: یکی از افتخارات حوزه سلامت در دولت سیزدهم، تکمیل و تجهیز پروژههای نیمه کاره بهداشتی و درمانی با اولویت مناطق کم برخوردار و محروم بوده است که تا پایان سال بیش از ۲ هزار پروژه افتتاح و به بهرهبرداری خواهد رسید.
رحیمی در پایان اظهار داشت: بارها گفته ام که مهمترین سرمایههای وزارت بهداشت، منابع انسانی آن است و در همین راستا هر آنچه در توان داریم گذاشته ایم که بتوانیم از همه نظر نیازهای کارکنان خود را تأمین کنیم که امیدواریم در این راستا سازمان برنامه و بودجه و همچنین سازمان اداری و استخدامی ما را یاری کنند تا بار و فشار کاری و معیشتی را از دوش کارکنان نظام سلامت برداریم.
نظر شما