پژمان عقدک در گفتوگو با خبرنگار مهر با اشاره به وضعیت شیوع آنفلوآنزا در شهرستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اظهار داشت: بر اساس گزارشهای جمع آوری شده در حال حاضر تعداد بیماران مراجعه کننده به مراکز بهداشتی و درمانی و سرپایی افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه موارد مبتلا به کرونا در استان اصفهان نسبت به یک ماه گذشته ۱.۵ برابر افزایش یافته است، ابراز داشت: این در حالی بود که در شاخ نزولی پیک هفتم قرار داشتیم اما دو مرتبه شاهد بالا رفتن تعداد بیماران به ویژه در بخش بستریها و مراقبتهای ویژه هستیم.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در این شرایط آنفلوآنزا نیز شیوع یافته و تعداد بیشتری را نسبت به کرونا درگیر کرد، ادامه داد: باید توجه داشت که از هر ۱۰۰ نفر مراجعه کننده به مراکز درمانی ۲۵ نفر مبتلا به آنفلوآنزا هستند و این در حالی است که در کشور این آمار از هر دو نفر یک مبتلا به آنفلوآنزا است.
۵۰ درصد مراجعات مراکز درمانی اصفهان مبتلا به آنفلوآنزا هستند
وی ادامه داد: میتوان گفت از ۱۰۰ درصد مراجعه کنندگان به مراکز درمانی حدود ۱۵ درصد مبتلا به کرونا، بیش از ۵۰ درصد مبتلا به آنفلوآنزا دارند و ما بقی نیز دچار سرماخوردگیهای معمولی هستند.
عقدک با بیان اینکه ۷۰ درصد مراجعات کرونا و آنفلوآنزا در استان اصفهان سن کمتر از ۱۸ سال دارند، ادامه داد: این امر در شرایط فعلی طبیعی است چرا که کودکان و نوجوانان سیستم ایمنی ضعیفتری دارند و به نوعی نیز به دلیل باز شدن مدارس و تجمع آنها در فضاهای بسته و رعایت نکردن بهداشت فردی مشاهده میشود.
وی ادامه داد: عدم رعایت فاصله اجتماعی و همچنین نبود سیستمهای تهویه مناسب در مدارس از دیگر دلایل شیوع بیماریهای تنفسی بین کودکان و نوجوانان است.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه خانوادهها و کودکان و نوجوانان باید بیش از گذشته نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی توجه داشته باشند، ابراز داشت: مسئولان آموزشی نیز باید شرایط ایجاد تهویه و گندزدایی فضاهای جمعی را در دستور کار قرار دهند.
مصرف مایعات برای بهبود آنفلوآنزا
وی در ادامه با بیان اینکه کودکان و دانش آموزان مبتلا به آنفلوآنزا باید استراحت کنند و نسبت به تقویت سیستم ایمنی خود توجه داشته باشند، اضافه کرد: مصرف مایعات میتواند به بهبود وضعیت بیماری کمک کند.
عقدک در خصوص فوتی ناشی از ابتلاء به آنفلوآنزا نیز اضافه کرد: تاکنون مورد قطعی فوتی ناشی از آنفلوآنزا در استان اصفهان گزارش نشده است.
وی در خصوص واکسیناسیون آنفلوآنزا در شهرستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز افزود: در حال حاضر این واکسن در داروخانههای خصوصی به وفور یافت میشود و برای مادران باردار با دارا بودن بیماریهای زمینهای نیز در سیستم دولتی به تعداد محدود این واکسن وجود دارد که با فراخوان این واکسن به آنها تزریق میشود.
نظر شما