۲۳ آبان ۱۴۰۱، ۱۳:۱۵

گزارش مهر؛

روستاهای «کبودراهنگ» کلیدهای ارتقای ظرفیت‌های اقتصادی

روستاهای «کبودراهنگ» کلیدهای ارتقای ظرفیت‌های اقتصادی

همدان- روستاهای «کبودراهنگ» ظرفیت هایی برای توسعه و بهبود وضعیت اقتصادی این شهرستان هستند که باید با برنامه ریزی مناسب از این ظرفیت استفاده کرد.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: شهرستان کبوداهنگ با چشمه‌های خروشان و پیشینه درخشان یکی از شهرستان‌های استان همدان است که با وجود داشتن پتانسیل‌های فوق العاده در زمینه‌های مختلف، یکی از محروم‌ترین شهرستان‌های استان محسوب می‌شود اما این محرومیت هیچ گاه نتوانسته از تلاش و کوشش مردمانش بکاهد.

وقتی می‌خواهیم از ظرفیت‌های کبوداهنگ سخن بگوییم قطعاً حوزه‌های زیادی برای معرفی پیدا می‌کنیم اما بدون شک یکی از این ظرفیت‌ها در روستایی به نام کردآباد وجود دارد. کردآباد در ۱۱ کیلومتری مرکز شهرستان کبودراهنگ با جمعیتی افزون بر ۳۰۰۰ نفر قرار دارد و یکی از روستاهایی است که بیکاری در آن معنا ندارد.

ویان دیگر روستایی است که در استان همدان خوش می‌درخشد و سال‌ها است به یکی از قطب‌های تولید پوشاک تبدیل شده است. برای آشنایی مختصر با انبوه ظرفیت‌های این شهرستان پای صحبت‌های کارشناس مسائل اقتصادی در همدان نشستیم.

کبودراهنگ؛ از نساجی تا منطقه سایپا

یک کارشناس اقتصادی در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با ظرفیت‌ها و امکانات شهرستان کبودراهنگ بیان کرد: شهرستان کبودرآهنگ دارای نیروی کار ماهر و پتانسیل بی‌نظیر اقتصادی است و در زمینه‌های متعددی دارای پیشرفت‌هایی بوده که از جمله آنها، در صنعت پوشاک در روستای کردآباد که به بازدید شخص رئیس جمهور نیز منجر شد. این شهرستان به علت نزدیکی به استان زنجان، یکی از حوزه‌های ترانزیتی حساب می‌شود و به دلیل وجود غار علیصدر و جاذبه‌های گردشگری از نظر صنعت و گردشگری بسیار قابل پیشرفت است.

بهرام هاشمی افزود: در حوزه اقتصاد پوشاک، روستایی مثل ویان به علت تولیدات بزرگ مانتو و روستای کردآباد به علت تولید پوشاک کودکان و روستای نوآباد به علت تولید قوی و پیشرفته لباس زنانه در سطح کشوری و فرا کشوری مورد توجه واقع شده‌اند.

روستاهای «کبودراهنگ» کلیدهای ارتقای ظرفیت‌های اقتصادی

کبودراهنگ باید یک مرکز لجستیکی باشد

هاشمی در ادامه صحبت‌های خود، با اشاره به موضوع صنایع کشاورزی که در این شهرستان فاقد صنایع تبدیلی است، بیان کرد: این شهرستان به علت وجود منابع طبیعی شرایط عالی برای کارخانه‌های دلستر فراهم است.

کارشناس مسائل اقتصادی در رابطه با صنایع دامداری در این شهرستان گفت: باید در این شهرستان دامداری به صورت مکانیزه کار شود. در این شهرستان یک مرکز لجستیکی خیلی عالی می‌تواند فعالیت کند و یک لجستیک برای استان‌های مرکزی باید در شهرستان قرار گیرد.

وی تشریح کرد: این شهرستان به علت واقع شدن در بین استان‌های کردستان و زنجان، از خط ترانزیتی خوبی برخوردار است و باید مرکز لجستیکی باشد و با توجه به شرایط صادرات باید به آن پرداخته شود.

هاشمی در بخش دیگری از گفتگو، با اشاره به اهمیت ایجاد پارک‌های علوم و تجارب برای جذب گردشگر، بیان کرد: این پارک‌ها در جوار غار علیصدر باعث جذب خانواده‌ها، اردوهای پزشکی و مدرسه‌ای می‌شود و ما باید گردشگران پزشک را به این استان و خصوصاً این شهرستان جذب کنیم.

این کارشناس مسائل اقتصادی در تشریح چند نمونه از پیشرفت‌های شهرستان گفت: مواد اولیه چاپگرها در شهرک ویان به صورت خام تولید و صادر می‌شوند. تولید ادوات کشاورزی و ماشین‌های کشاورزی جز تولیدات قوی و پتانسیل‌های برگزیده در این شهرستان هستند.

وی افزود: به دلیل وجود کارخانجات مهم و سودمند در شهرک ویان، ماشین سازی در این شهرستان بسیار قابل پیشرفت است. روستایی در این شهرستان ادوات کشاورزی را با امکانات کم اما کیفیت بالا تولید و با قیمت‌های پایین به شهرهای دیگر از جمله مشهد صادر می‌کند.

روستاهای «کبودراهنگ» کلیدهای ارتقای ظرفیت‌های اقتصادی

هاشمی با اشاره به نواحی صنعتی کاربردی به علت شرایط مفید محیط زیستی و بهداشتی در این شهرستان گفت: فرآورده‌های مرتبط با سیب‌زمینی، تولید علوفه، جو، دلستر و نوشیدنی‌ها و فرآوری‌های قهوه و صنایع غذایی در این شهرستان بسیار قابل پیشرفت، مهم و سودمند است.

وی در رابطه با موقعیت استفاده از مناطق محروم این شهرستان گفت: باید سرمایه گذاران به این مناطق محروم دعوت شده و عواملی همچون نیروی کار، زمین و موارد دیگر ارزان‌تر است و می‌تواند باعث پیشرفت این شهرستان باشد و متأسفانه در دولت قبل هیچیک از شهرستان‌های همدان شامل بسته‌های ویژه حمایتی نشد.

پتانسیل‌های کبودراهنگ دیده شود

این مشاور اقتصادی با تاکید بر اینکه زنان در این روستا دارای فعالیت‌های گسترده‌ای هستند، اضافه کرد: باید توسط فنی و حرفه‌ای نیازسنجی شده و آموزش‌های ویژه ای داده شوند تا این آمار بیکاری در این شهرستان کاهش یافته و سرمایه و ارزش افزوده را افزایش داده و این مناطق توانمند شوند.

هاشمی تشریح کرد: ما سیلاب‌هایی در سال‌های ۵۵ به بعد در شهرستان کبودرآهنگ داشتیم، نیروگاهی جهت استفاده از این آب‌ها ساخته شد. اما پس از آن امکان سنجی تغییر کرد. واحدهایی در کنار هر نیروگاه مبنی بر استفاده از دوده‌ها و آب گرم و بخارها و… ساخته می‌شود که به علت تحریم‌ها ساخت آن‌ها در آن سال میسر نشد. می‌توان در کنار این نیروگاه واحدهای تولیدی به وجود آورد تا اشتغالزایی و تولیدات افزایش یابد.

در ادامه، نماینده مردم بهار و کبودراهنگ در مجلس شورای اسلامی نیز درباره برنامه توسعه یا تغییر خوشه پوشاک کردآباد به خبرنگار مهر گفت: در حال پیگیری ایجاد مجموعه نساجی در منطقه هستیم و در حال حاضر، ساماندهی خیاطان و پیگیری امور اداری در دستور کار قرار گرفته است.

روستاهای «کبودراهنگ» کلیدهای ارتقای ظرفیت‌های اقتصادی

فعالین خُرد نساجی کبودراهنگ شناسنامه دار می‌شوند

فتح الله توسلی در پاسخ به این سوال که با صنعت نساجی، افرادی که دستگاه ریسندگی دارند چه سرنوشتی خواهند داشت؟ بیان کرد: ساماندهی و شناسنامه دار کردن آنها در اولویت قرار گرفته و بنا داریم نساجی به عنوان یک صنعت و خیاطی در کنار آن قرار گیرد.

کبوداهنگ سرزمین غار شگفت انگیز علیصدر که سالانه میزبان گردشگران زیادی است علاوه بر اینکه می‌تواند در حوزه گردشگری حرفی برای گفتن داشته باشد در حوزه‌هایی مانند تولید پوشاک و کشاورزی نیز در استان پیشگام است اما ظرفیت‌های کبوداهنگ آن گونه که باید و شاید مورد توجه نیستند و همین بی توجهی باعث شده شهرستانی با این همه پتانسیل در زمینه‌های مختلف همواره از محرومیت رنج ببرد.

همچنین گفتنی است، صنعت نساجی یکی از صنایع بسیار خوب است که حرف‌های زیادی برای گفتن دارد اما به شرط آنکه به فعالیت‌های خُرد در حوزه نساجی که هم اکنون در کردآباد در حال انجام است توجه شود. روندی که با حضور وزیر صمت طی روزهای اخیر در این شهرستان امید است که جامه عمل به خود بپوشد و شاهد رونق اقتصادی مناسبی در این شهرستان باشیم.

کد خبر 5621576

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha