۲۷ آذر ۱۴۰۱، ۱۰:۰۸

مهر گزارش می‌دهد؛

تجاری سازی اولویت طراحان مد و لباس/متصل به تولیدی‌های عمده نیستیم

تجاری سازی اولویت طراحان مد و لباس/متصل به تولیدی‌های عمده نیستیم

بیرجند- تجاری سازی و اتصال به تولیدی های عمده و بزرگ از مهمترین خواسته های فعالان مد و لباس در خراسان جنوبی است.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: موضوع طراحی مد و لباس از جهات مختلف برای جامعه ما حائز اهمیت است. از یک طرف ارتباط طرح‌های مد و لباس با زیست عفیفانه و از جهت دیگر تأثیر تنوع طرح‌های لباس بر شادابی و نشاط جوانانه این موضوع را در زمره مباحث مهم فرهنگی قرار داده است.

حتی برخی از جوانان با ذوق و سلیقه ما در دانشکده‌های فنی و حرفه‌ای در رشته‌های مرتبط با این موضوع تحصیل می‌کنند تا داشته‌های تخصصی و تجربی خود را به جامعه اعطا کنند و تاکنون نیز به موفقیت‌های خوبی رسیده‌اند.

چندی پیش خراسان جنوبی میزبان دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور بود که در این سفر نیز موضوع حمایت از فعالان مد و لباس و توجه به لباس اقوام مختلف ایرانی مورد تأکید قرار گرفت.

اما اگر پای صحبت‌های فعالان این عرصه بنشینیم درخواهیم یافت که با چه مشکلاتی رو به رو هستند.

ایده‌های جدید مد و لباس نیاز به تجاری سازی دارند

محبوبه نکوفرد، طراح مد و لباس و عضو هیئت علمی دانشکده فنی و حرفه‌ای دخترانه سپیده کاشانی بیرجند در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: یکی از مهمترین مؤلفه‌ها در طراحی مد و لباس بحث تجاری سازی آن است.

وی بیان کرد: البته من همواره به دانشجویانم گفته‌ام که همه طرح‌های مد و لباس قابلیت تجاری سازی و بازاریابی ندارند بلکه آن طرح باید یک ایده جدید بوده و حرفی برای گفتن داشته باشد.

نکوفرد ادامه داد: اگر می‌خواهیم از تک دوزی یک طرح به تولید انبوه برسیم باید طرح‌های نو و بدیع خلق کنیم.

گلایه از اطلاع رسانی ضعیف نمایشگاه‌های مد و لباس

این طراح مد و لباس در خراسان جنوبی با اشاره به اینکه یکی از موقعیت‌های خوب برای بازاریابی طراحی مد و لباس نمایشگاه‌های مختلف است، اظهار کرد: البته بسیاری از این نمایشگاه‌ها دیر اطلاع رسانی می‌شود و در این حوزه ضعف داریم.

نکوفرد بیان کرد: ما در انجمن ساماندهی مد و لباس بنا را بر این داریم در صورتی که یک طرح همه مؤلفه‌های لازم برای تولید انبوه را داشته باشد آن را به تولیدی‌های بزرگ معرفی کنیم و بخواهیم که آن را در تولیدات خود مورد استفاده قرار دهند.

وی با اشاره به طراحی یونیفرم‌های مدارس در خراسان جنوبی گفت: تولید بسیاری از یونیفرم‌های مدارس شهر بیرجند در کارگاه‌های خاص و محدودی صورت می‌گیرد.

تجاری سازی اولویت طراحان مد و لباس/متصل به تولیدی‌های عمده نیستیم

فرم‌های مدارس خالی از تنوع

عضو هیئت علمی دانشکده فنی و حرفه‌ای دخترانه سپیده کاشانی بیرجند اظهار کرد: متأسفانه این کارگاه‌ها در طراحی یونیفرم‌های مدارس هیچگاه از تجربه و تخصص طراحان تحصیل کرده مد و لباس استفاده نمی‌کنند و از این جهت ما در یونیفرم مدارس هیچ تنوعی را مشاهده نمی‌کنیم.

نکوفرد ادامه داد: این در حالی است که طراحان مد و لباس با علاقمندی های کودک و نوجوان، روانشناسی رنگ‌ها، رنگ بندی ها مورد علاقه هر سن و… و. آشنایی کامل دارند.

وی با اشاره به اینکه یکی از نکات مهم در طراحی‌های مد و لباس استفاده از اِلمان های لباس‌های اقوام مختلف است، بیان کرد: به عنوان مثال ما در بیشتر کارهایی که در دانشکده انجام می‌دهیم از سوزن دوزی استفاده می‌کنیم.

یک تصور غلط پیرامون طراحی لباس کارکنان

این طراح مد و لباس یادآور شد: برخی از ادارات تصور می‌کنند که اگر برای طراحی لباس فرم کارکنان خود هزینه کنند از نظر مالی بار مضاعفی بر دوششان است.

نکوفرد ادامه داد: این در حالی است که یک بار برای طراحی لباس کارکنان خود هزینه می‌کنند ولی سال‌های متمادی کارکنان آن سازمان یا اداره می‌توانند از این طرح استفاده کنند.

جواد سیروسی از دیگر فعالان حوزه مد و لباس در خراسان جنوبی نیز در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: برای تجاری سازی یک طرح پوشاک در وهله اول باید به تولیدی‌ها و بازارهای بزرگ متصل شویم.

باید به بازارهای بزرگ متصل شویم

وی که حدود سه سال است در زمینه مد و لباس فعالیت می‌کند، بیان کرد: در خراسان جنوبی هنوز این ارتباط بین طراحان مد و لباس و تولیدی‌های بزرگ پوشاک انجام نشده است.

سیروسی در زمینه حمایت‌های صورت گرفته از فعالان مد و لباس در خراسان جنوبی یادآور شد: در گذشته تسهیلاتی به فعالان این حوزه داده شده است ولی من از این تسهیلات استفاده نکردم.

وی گفت: حضور در نمایشگاه‌های مختلف حوزه مد و لباس نیز در بازاریابی طرح‌های مختلف تأثیر گذار است.

سید علی زمزم، معاون امور هنری و سینمایی فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی نیز در این زمینه به خبرنگار مهر اظهار کرد: دبیر شورای فرهنگ عمومی در سفر به خراسان جنوبی قول حمایت از فعالان حوزه مد و لباس در زمینه بازاریابی را دادند.

وی بیان کرد: در این راستا یکی از اساتید برجسته حوزه مد و لباس به خراسان جنوبی سفر و جلسات متعددی با فعالان این عرصه در استان برگزار خواهد کرد تا زمینه بازاریابی تسهیل شود.

تجاری سازی اولویت طراحان مد و لباس/متصل به تولیدی‌های عمده نیستیم

اختصاص یک غرفه به خراسان جنوبی در نمایشگاه تهران

معاون امور هنری و سینمایی فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی گفت: همچنین مقرر شد در نمایشگاه مد و لباس تهران غرفه رایگانی به خراسان جنوبی برای عرصه طراح‌های ویژه پوشاک منطقه اختصاص داده شود.

زمزم در زمینه حمایت‌های صورت گرفته از فعالان مد و لباس اظهار کرد: به طراحان و بافندگان مد و لباس در قالب مشاغل خانگی تسهیلاتی اعطا می‌شود تا یک حمایت حدأقلی از آنان صورت گیرد.

وی بیان کرد: ما آمار دقیقی از فعالان مد و لباس در خراسان جنوبی نداریم چرا که برخی از آنان در دانشکده‌های فنی و حرفه‌ای تحصیل می‌کنند، تعدادی نیز با فرهنگ و ارشاد و برخی دیگر نیز با صنعت و معدن در ارتباط هستند.

برگزاری چهار دوره جشنواره مد و لباس

معاون امور هنری و سینمایی فرهنگ و ارشاد خراسان جنوبی گفت: ما در خراسان جنوبی چهار دوره جشنواره مد و لباس برگزار کردیم که سال گذشته این جشنواره به صورت منطقه‌ای بوده است.

زمزم یادآور شد: در سفر دبیر شورای فرهنگ عمومی یکی از مباحث مطرح شده حمایت از راه اندازی کارخانه چادر مشکی در خراسان جنوبی بود که تا حد زیادی نیاز استان‌های شرقی کشور و البته بخشی از بازار افغانستان را تأمین کرده و سودآوری خوبی نیز خواهد داشت.

در هر حال آنچه مسلم است حوزه مد و لباس نیاز به حمایت‌های جدی دارد تا جوانان ما در کنار استفاده از پوشاک منطبق با فرهنگ بومی و دینی از طرح‌های متنوع و مناسب با ذائقه دوران جوانی بهره مند شوند.

بی شک این مهم جز با اتصال طراحان مد و لباس به تولیدی‌های انبوه و معرفی طرح‌های نو و بدیع محقق نخواهد شد.

کد خبر 5621750

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha