به گزارش خبرگزاری مهر، حمید طریفی حسینی گفت: ۱۴۰ هزار نفر از دانش آموزان با معلولیت نابینایی، ناشنوایی، اوتیسم، کم توان ذهنی، چند معلولیتی و اختلال یادگیری از خدمات آموزش ویژه سازمان آموزش و پرورش استثنایی استفاده میکنند.
طریفی حسینی با بیان اینکه بخشی از این دانش آموزان در مدارس خاص استثنایی و بخشی در مدارس عادی تحصیل میکنند، افزود: تقریباً ۲۰ هزار نفر از دانش آموزان نابینا و ناشنوا و جسمی حرکتی در مدارس عادی و ۸۰ هزار نفر در مدارس خاص کم توان ذهنی و چند معلولیتی تحصیل میکنند.
وی در خصوص آئین نامه درجه بندی مدارس استثنایی گفت: پیش نویس و جمع بندی به وزارت آموزش و پرورش ارسال شده است تا در نهایت یک بسته جامع به امور اداری استخدامی ارائه شود.
طریفی حسینی ادامه داد: تقریباً ۹۹.۵ درصد سنجش دانش آموزان استثنایی انجام شده و تعداد باقی مانده عمدتاً در مناطق صعب العبور و دانش آموزان اتباع هستند که به مرور انجام میشود.
وی گفت: از مجموع ۱۱۴ هزار مدرسه در کشور حدود هزار و ۷۳۳ مدرسه استثنایی است و از جمعیت ۱۶ میلیونی دانش آموزان کمتر از یک درصد دانش آموزان استثنایی هستند.
معاون وزیر آموزش و پرورش از رفع مشکل صندوق بازنشستگی گروهی از فرهنگیان خبر داد و گفت: همچنین بر اساس تشخیص قانونگذار کارکرد پنج ساله معلمان مدارس استثنایی به شش سال به دلیل سختی کار تبدیل شد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه حدود ۳۶ رشته کار و دانش برای دانش آموزان این بخش تعریف شده است، گفت: اساساً آموزش و پرورش استثنایی در دوره متوسطه اول و دوم مبتنی بر حرفه آموزی و مهارت آموزی تعریف شده و با نیازهای ویژه آنان مطابقت دارد.
وی از تلاش برای گنجاندن دو رشته متناسب با زیست بوم استانها در رشتههای تحصیلی دانش آموزان هم خبر داد.
نظر شما