به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تاس، چین از درخواست روسیه برای تحقیق درباره فعالیت آزمایشگاههای شیمیایی و بیولوژیک آمریکا در اوکراین حمایت کرد. در این ارتباط «گنگ شوانگ»، معاون نمایندگی چین در سازمان ملل، روز چهارشنبه در نشست شورای امنیت این سازمان گفت: «پکن سوالات روسیه در مورد فعالیت آزمایشگاههای بیولوژیکی آمریکا در اوکراین را مشروع میداند.»
از ماه مارس، روسیه بارها بیانیههای مربوط به اقدامات نظامی مشکوک آمریکا در آزمایشگاههای بیولوژیکی در خاک اوکراین را به شورای امنیت ارائه کرده، اما شورای امنیت هنوز به این درخواستها رسیدگی نکرده است.
معاون نماینده چین در سازمان ملل هم در نشست شورای امنیت گفت: «انباشت تسلیحات باکتریولوژیک (بیولوژیکی) و سمی و نابودی آنها باید مورد توجه کامل جامعه بین المللی قرار گیرد و این موضوع مستحق پاسخ و توضیح مناسب از سوی طرفهای مربوطه باشد.»
وی گفت: «هیچ پاسخ کاملی به شکایات روسیه در نشست مشورتی در ماه سپتامبر ارائه نشد، به همین دلیل است که روسیه به عنوان یک کشور عضو باردیگر شکایات خود را به شورای [امنیتی] ارائه کرده است. این درخواست معقول و مشروع نباید نادیده گرفته شود.»
پیش از این، شورای امنیت سازمان ملل پیش نویس قطعنامه روسیه را که پیشنهاد تشکیل کمیسیون تحقیق در مورد فعالیت آزمایشگاههای بیولوژیکی ایالات متحده در اوکراین داده بود، رد کرد.
این قطعنامه پیشنهاد میکرد که شورای امنیت سازمان ملل تصمیم بگیرد کمیسیونی متشکل از همه اعضا را برای تحقیق در مورد ادعاهای موجود علیه فعالیت بیولوژیک آمریکا در اوکراین با رعایت تعهدات مندرج در کنوانسیون تشکیل دهد. روسیه و چین به این قطعنامه رأی مثبت دادند، اما انگلیس، آمریکا و فرانسه به آن رأی منفی دادند و دیگر اعضای باقیمانده شورای امنیت شامل آلبانی، گابن، غنا، هند، ایرلند، کنیا، مکزیک، نروژ و امارات متحده عربی از ارائه رأی به این قطعنامه خودداری کردند.
پیشتر نیز، «ولادیمیر یرماکوف» (Vladimir Yermakov) مدیر اداره منع اشاعه و کنترل تسلیحات وزارت خارجه روسیه در سخنانی اعلام کرده بود: «مسکو قصد دارد موضوع فعالیتهای نظامی- بیولوژیکی آمریکا در اوکراین را در نشستهای علنی شورای امنیت سازمان ملل در آیندهای نزدیک مطرح کند.» بر اساس اعلام این رسانه، مقام روسیه در این خصوص گفت که به زودی اسناد و مدارک آزمایشها و فعالیتهای بیولوژیک آمریکا در خاک اوکراین که بر اساس شواهد و واقعیات است ارائه خواهد شد.
«ولادیمیر یرماکوف» در این باره گفته بود: «قصد داریم در آیندهای نزدیک جلسات علنی با موضوع بررسی فعالیتهای بیولوژیک غیرقانونی آمریکا در اوکراین و بحث درباره کنوانسیون سلاحهای بیولوژیکی را در شورای امنیت سازمان ملل برگزار کنیم. اسناد و مدارک مربوط به آزمایشهای بیولوژیکی- نظامی آمریکا در خاک اوکراین هم جمع آوری شده و به زودی منتشر خواهند شد.»
وی در این باره افزود: «ما از آمریکا و متحدانش میخواهیم به جای بهانههای واهی پیشین، منطبق با کنوانسیون کاربرد سلاحهای بیولوژیک، اطلاعات و اسناد جامعی درباره اینگونه فعالیتها در خاک اوکراین ارائه دهند.»
وزارت دفاع روسیه پس از افشای آزمایشگاههای بیولوژیکی آمریکا در اوکراین و رسانهای کردن اسناد آن، ماه گذشته اعلام کرد که دست کم ۴ آزمایشگاه بیولوژیکی ایالات متحده در نیجریه وجود دارد. وزارت دفاع روسیه در این خصوص ادامه داد: «آبله میمون از آزمایشگاههای بیولوژیکی آمریکا در نیجریه پخش شده است. بر این اساس، مسکو از سازمان بهداشت جهانی (WHO) میخواهد تا فعالیتهای مراکز تحت حمایت مالی ایالات متحده در این کشور (نیجریه) را مورد بحث و بررسی قرار دهد.»
به گزارش اسپوتنیک، اسناد رسمی توسط وزارت دفاع روسیه منتشر شده است که تأیید میکند آژانس کاهش تهدیدات دفاعی ایالات متحده (DTRA) در اوکراین با تمرکز نظامی- بیولوژیکی خاص فعالیت میکند. گزارش مذکور میافزاید: «یک یادداشت تفاهم مشابه به عنوان بخشی از پروژه UP-۱ با هدف مطالعه سایر بیماریهای منتشر شده توسط بندپایان تهیه شد. در این سند به نیاز به انتقال همه مجموعههای پاتوژن های خطرناک به آزمایشگاه مرجع مرکزی اشاره شده است که امکان تسهیل فرآیند صادرات آنها به ایالات متحده را فراهم میکند.»
به گزارش اسپوتنیک، ماجرا از آنجا آغاز شد که وزارت دفاع روسیه پیشتر اعلام کرده بود که تعداد قابل توجهی از آزمایشگاههای بیولوژیکی با حمایت مالی آمریکا در کشورهای جهان از جمله اوکراین وجود دارند که در زمینه تحقیقات پیرامون ویروس کرونا و برخی از عوامل بیماری زای دیگر فعالیت کرده و سپس پاتوژن های تولید شده را منتشر میکنند.
پس از این افشاگری و ارائه اسناد مرتبط از سوی وزارت دفاع روسیه در اوکراین، «کنستانتین کوساچف» سناتور روسی گفت که آمریکا و اوکراین کنوانسیون سلاحهای بیولوژیکی (BWC) را نقض کرده و مسکو تحقیقات گستردهای را در این زمینه آغاز میکند.
سناتور روس تاکید کرد که مسکو قصد دارد تحقیقاتی را در چارچوب سازمان ملل در خصوص نقض احتمالی کنوانسیون سلاحهای بیولوژیکی از سوی آمریکا و اوکراین آغاز کند. بنا به گفته کوساچف، کمیسیون آزمایشگاههای زیستی پارلمان روسیه از طریق دیپلماتهای این کشور شواهدی از نقض این کنوانسیون از سوی آمریکا و اوکراین دریافت کرده است.
همچنین در ماه مارس نیز وزارت دفاع روسیه فاش کرد که آمریکا بیش از ۲۰۰ میلیون دلار برای بهره برداری از آزمایشگاههای بیولوژیکی در اوکراین هزینه کرده است.
به گفته ارتش روسیه، صندوق سرمایه گذاری «هانتر بایدن» پسر «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا، در تأمین مالی این برنامه مشارکت داشته است.
نظر شما