۱۵ آبان ۱۴۰۱، ۱۲:۰۹

پرونده «کابوس بایدن»/۳؛

مردم آمریکا چگونه به استقبال انتخابات کنگره می روند؟

مردم آمریکا چگونه به استقبال انتخابات کنگره می روند؟

در آستانه انتخابات تعیین‌کننده میان‌دوره‌ای کنگره آمریکا، بحث های جنجالی زیادی در فضای مجازی در مورد انتخابات شدت گرفته است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیویورک‌تایمز، انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره آمریکا سه‌شنبه هفته جاری برگزار می‌شود و در آستانه این انتخابات، جنجال‌های رسانه‌ای درباره آن در فضای مجازی افزایش پیدا کرده و نیویورک‌تایمز در گزارشی به ۵ مسئله رایج دراین‌باره پرداخته است.

عمده این جنجال‌ها در فیسبوک، توئیتر و سایر پلتفرم‌ها است، بر اساس داستان‌های مشهور درباره انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا بوده و از جمله آن می‌توان به خبرها درباره مداخله در انتخابات و رأی‌گیری، اخبار درباره آرا تقلبی، تخلفات ناظران صندوق‌های رأی و شایعات درباره رأی‌گیری الکترونیکی (ایمیل) اشاره کرد.

دستگاه‌های اخذ رأی تقلبی و ساختگی هستند؟

به ادعای مقامات انتخاباتی، گرچه دستگاه‌های اخذ رأی گاهی اوقات دچار مشکل و به اصطلاح باگ می‌شوند اما این موارد بسیار نادر بوده و تجهیزات پیش از روز انتخابات، آزمایش می‌شوند.

به عنوان مثال، در ماریکوپا کانتی، در ایالت آریزونا که میدان نبرد سیاسی و در جریان انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا، کانون تئوری‌های توطئه بود، چهار ناظر مستقل، امنیت رایانه‌هایی که به اینترنت متصل نبود را بررسی کردند. با این حال، شایعات درباره این دستگاه‌ها در هفته‌ها اخیر افزایش یافته است.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا و متحدانش در سال ۲۰۲۰ اعلام کردند که دستگاه‌های جدول‌بندی، آرایی که به نام او بود را به نام رقیبش و برنده نهایی نهایی انتخابات یعنی جو بایدن تغییر داده‌اند. به گفته آنها، دستگاه‌ها به اینترنت متصل بوده و مقامات فاسد را قادر ساخته تا تجهیزات را دستکاری کنند.

در رابطه با انتخابات میان‌دوره‌ای، دستگاه‌های اخذ رأی یکی از روایت‌ها و داستان‌های رایج توییتری محسوب می‌شوند به طوری که تنها در ماه اکتبر بیش از ۸۹ هزار و ۸۸۸ بار به اصطلاح «مِنشن» شده و این رقم در مقایسه با بازه‌ای مشابه در سال ۲۰۲۱، تقریباً دوبرابر شده است.

نماینده ایالت ویسکانسین، ماه گذشته اعلام کرد که دستگاه‌های اخذ رأی این ایالت به اینترنت متصل بودند. کارشناسان و ناظران انتخابات این ادعا را رد کرده‌اند اما ترامپ این شایعه را در شبکه اجتماعی خود « Truth Social» بازنشر داد و نوشت: انتخابات تقلبی، چه افتضاحی!

این پست بیش از ۵ هزار بار بازنشر و بالغ بر ۱۳ هزار بار پسندیده (لایک) شد.

تقلب انتخاباتی؟

در طول یک ماه اخیر، بیش از ۳۶۵ هزار و ۵۹۲ «مِنشن» درباره «تقلب انتخاباتی» در توئیتر منتشر شده که در مقایسه با اکتبر ۲۰۱۸، رشد ۲۵ درصدی داشته است.

ملودی جِنینگز، حامی ترامپ و بنیانگذار گروه «CleanElectionsUS»، ماه گذشته شایعاتی درباره پر کردن غیرقانونی صندوق‌های رأی هشدار داد و افرادی که آنها را «قاچاقچی» خواند به قاچاق رأی متهم کرد.

او و سایر طرفداران این نظریه بر این باور هستند که این قاچاقچیان، صندوق‌ها را با آرا غیرقانونی پر کرده و از داوطلبان خواسته‌اند تا از صندوق‌ها محافظت کنند. پست وی در فضای مجازی بیش از ۳ هزار بار بازنشر و بالغ بر ۷ هزار و ۴۰۰ بار پسندیده شد.

این خبرها تا جایی پیش رفت که در ماه جولای یکی از شعبه‌های اخذ رأی در ماریکوپا کانتی، به رای‌دهندگان پیشنهاد داد که روی برگه رأی خود، «علامت‌گذاری» کنند.

استفاده از مُرده‌ها و مهاجران غیرقانونی و فاقد روادید؟

شایعات درباره رأی دادن با شناسنامه و مدارک افراد درگذشته و مهاجران غیرقانونی، سراسر فضای مجازی را پر کرده و این موضوع پس از انتخابات سال ۲۰۲۰ در ایالاتی همچون آریزونا، ویرجینیا، نِوادا، پنسیلوانیا، میشیگان و جورجیا رایج و این شایعه مطرح شده بود که بخش کوچکی از آرا، به نام افراد فوت‌شده اخذ شده است.

مَت گائتس، نماینده جمهوری‌خواه فلوریدا، به تازگی گفته است که دموکرات‌ها مهاجران غیرقانونی را برای آنکه به آنها رأی دهند، به کشور راه داده‌اند.

گائتس در توییتی نوشت: هر بیگانه غیرقانونی که در انتخابات ما رأی دهد، باید بازداشت و به کشورش بازگردانده شود.

این توییت بیش از ۷ هزار بار بازنشر شد و حدود ۵۰ هزار لایک گرفت!

رأی‌گیری الکترونیکی؛ قابل اعتماد یا غیرقابل اعتماد؟

برخی نامزدها و رای‌دهندگان جمهوری‌خواه از شبکه‌های اجتماعی برای ابراز تردید درباره شمارش آرای الکترونیکی استفاده می‌کنند.

«رأی دادن الکترونیکی»، یکی از موضوعاتی بوده که در ماه گذشته در توئیتر بیش از ۳۳۸ هزار و ۵۲۸ بار «مِنشن» شده است؛ این رقم در اکتبر ۲۰۲۱ و ۲۰۱۸ به ترتیب ۱۳۷ هزار و ۵۰۷ و ۱۱۴ هزار و ۱۵۹ بار بود.

برخی از کسانی که از تقلب در انتخابات سخن گفته‌اند ماه گذشته به داستانی درباره آتش گرفتن کامیون حامل آرا ایالت جورجیا، دامن زدند! تصاویر کامیون سوخته در فضای مجازی دست به دست شد و شایعه قوت گرفت!

کاربران فضای مجازی برای هشدار درباره این نوع حوادث، هشتگ «بیرون بروید و حضوری رأی بدهید» را ایجاد و در فضای مجازی از جمله پیام‌رسان تلگرام منتشر کردند.

به گفته «مؤسسه برنان سِنتر»، سازمان غیرانتفاعی فعال در حوزه حقوق رای‌دهندگان، رأی‌گیری الکترونیکی بیش از ۱۵۰ سال است که قدمت داشته! و تقلب در آن به شدت نادر است!

تأخیر در شمارش آرا، تخلف محسوب می‌شود؟

نتایج رسمی بسیاری از رقابت‌های انتخاباتی روز سه‌شنبه، همان شب اعلام نخواهد شد و ممکن است تا چند روز شمارش آرا طول بکشد. برخی کاربران با اشاره به تأخیر در شمارش مجدد آرا، این موضوع را محل ابهام درباره سالم بودن انتخابات خوانده‌اند.

سناتور تِد کروز، نماینده جمهوری‌خواه ایالت تگزاس، پنجشنبه هفته گذشته در واکنش به اینکه مقامات ارشد انتخاباتی پنسیلیوانیا انتظار دارند که شمارش آرا چند روز طول بکشد، نوشت: «چرا فقط برای شهرهای آبی دموکرات‌ها، شمارش آرا چند روز طول می‌کشد؟ و سایر نقاط کشور، همان شب کار شمارش را تمام می‌کنند.»

توییت او بیش از ۵ هزار و ۵۰۰ بار بازنشر داشت و حدود ۲۰ هزار لایک گرفت.

انتخابات میان‌دوره‌ای سنا و مجلس نمایندگان آمریکا برای گزینش ۴۳۵ نماینده مجلس نمایندگان، ۳۵ سناتور، ۳۹ فرماندار و شماری زیادی از مقامات محلی و ایالتی در سراسر آمریکا، هشتم نوامبر (۱۷ آبان ۱۴۰۱) برگزار خواهد شد.

کد خبر 5625604

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha