به گزارش خبرنگار مهر، عبدالحسین گرشاسبی بعد از ظهر دوشنبه در نشست با خبرنگاران اظهار داشت: با گذشت حدود ۶ سال هنوز تفاهمنامه منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر با منطقه ویژه اجرایی نشده است.
وی بابیان اینکه معادن بهعنوان عامل تخریب عرصههای منابع طبیعی به شمار میروند و بعد از صدور پروانه بهرهبرداری نظارت لازم و کافی بر آنها وجود ندارد تصریح کرد: متأسفانه ۲۵ درصد از اراضی واگذاری شده به معادن که باید به فضای سبز اختصاص یابد نیز انجامنشده است.
سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر گفت: ۲۵۰ واحد عرصه برای معادن در استان بوشهر واگذارشده اما بسیاری از آنها تعطیل هستند و اگر این عرصهها بدون توجه به همین صورت رها شوند تخریب محیطزیست را به دنبال دارد.
گرشاسبی با تأکید بر اینکه صنایع و معادن استان بوشهر به تعهدات خود در مقابل منابع طبیعی اقدام نمیکنند افزود: بیشتر صاحبان صنایع و معادن در استان با پیگیری زیاد و دادن تعهد در خصوص اجرای فضای سبز زمین میگیرند اما پسازآن توجهی به اجرای تعهدات خود در خصوص اجرای فضای سبز نمیکنند
وی از وجود ۶۶۰ هکتار جنگلهای حرا در استان بوشهر خبر داد و افزود: جنگلهای حرا یکی از قابلیتهای مهم گردشگری طبیعی استان به شمار میرود که بر همین اساس توسعه جنگلهای حرا برای توسعه فضای ساحلی در استان بوشهر د ر دستور کار است.
گرشاسبی از آماده کاشت بودن ۲۳۰ هزار نهال حرا در نهالستانهای استان در سال جاری خبر داد و افزود: نهالها حرا در سطح ۲۰۰ تا ۲۵۰ هکتار از عرصههای ساحلی استان بوشهر کاشته میشوند
سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر توسعه زراعت چوب در استان بوشهر خبر داد و گفت: میتوان با پساب حاصل از سه شهرستان بوشهر، گناوه و دیلم ۲ هزار هکتار از اراضی این مناطق به زیر کشت انواع گونههای جنگلی برود و درنتیجه خوراک کارخانههای کاغذسازی تأمین و موجب ارتقای اقتصاد و معیشت مردم منطقه میشود.
سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر گفت: کارگروه مدیریت جامع آبخیزداری باهدف برنامهریزی و اجرای عملیات آبخیزداری با رویکرد جهادی در این استان تشکیل میشود.
وی ادامه داد: آمادهسازی و جانمایی نقشههای رقومی و مطالعات تفصیلی اجرایی آبخیزداری، تعیین حوزههای بحرانی، تعیین اولویتهای پیشگیری، مدیریت بحران و احصای استانداردها و شاخصهای سلامت حوزه آبخیز، تبیین نقش و جایگاه دستگاههای اجرایی عضو کارگروه، تدوین و تصویب برنامهها و پروژههای راهبردی از جمله هدفهای تشکیل کارگروه مدیریت جامع آبخیز در استان است.
گرشاسبی با اشاره به پیشبینی ۳۰ هزار میلیارد تومانی اعتبار پیشبینیشده با دستور رئیسجمهور برای این قرارگاه گفت: در صورت تصویب، تأمین و تخصیص اعتبارات لازم به استان بر اساس مطالعات تفصیلی اجرای انجامشده پتانسیل اجرایی شدن پروژههای مختلف آبخیزداری با اعتباری بالغبر هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان وجود دارد.
وی بابیان اینکه استان بوشهر بهعنوان یکی از استانهای پایلوت اجرای تشکیل کارگروه مدیریت جامع آبخیزداری مطرح است و در صورت اجرای این پروژهها انقلابی در حوزه آبخیزداری این استان صورت میگیرد گفت: در زمان حاضر ۲۷۶ حوضه آبخیز به مساحت ۲ میلیون و ۵۵۱ هزار هکتار در استان بوشهر شناساییشده که ۲۲ درصد از این مساحت مربوط به بخشهای مرزی و ساحلی همجوار با استانهای همسایه و ۷۸ درصد نیز در حوزه داخلی است و ۱۲۷ حوضه به مساحت یکمیلیون و ۸۰ هزار هکتار دارای مطالعات تفصیلی اجرایی است.
سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر تصریح کرد: ۵۰ درصد از بارش سالانه استان بوشهر تبدیل به روان آب میشود که در صورت سازههای آبخیز امکان ذخیره یک میلیارد و ۲۷۵ میلیون مترمکعب روان آب از ۶ میلیارد مترمکعب میزان آب حاصل بارش سالانه در پشت سدهای استان وجود دارد.
نظر شما