به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از انگجت، طبق اسناد داخلی و همچنین سوابق دادگاه بین اواخر ۲۰۲۰ و اوایل ۲۰۲۱ میلادی مقامات این آژانس فدرال در مراحل پیشرفته توسعه برنامه هایی برای اطلاع رسانی به مدیریت سازمان FBI در مورد نرم افزار بودند.
به نوشته نشریه نیویورک تایمز، این اسناد همچنین نشان می دهند FBI دستورالعملی برای دادستان های فدرال ایجاد کرده و در آن توضیح داده شده بود چگونه نحوه استفاده افبیآی از پگاسوس در طول پروندههای قضایی افشا شود.
با توجه به اسناد هنوز مشخص نیست اف بی آی درباره استفاده از جاسوس افزار مذکور برای شهروندان آمریکایی چه تصمیمی گرفته است. در اوایل سال جاری میلادی نشریه نیویورک تایمز فاش کرد این آژانس فدرال یک نسخه از جاسوس افزار پگاسوس به نام «فانتوم» را آزمایش کرده که می تواند موبایل هایی با شماره تلفن های مربوط به آمریکا را هدف بگیرد.
در جولای ۲۰۲۱ میلادی اف بی آی به تدریج تصمیم گرفت از پگاسوس در تحقیقات جنایی استفاده نکند. در همان ماه واشنگتن پست تحقیقی منتشر و ادعا کرد نرم افزار مذکور برای هک موبایل های دو زن نزدیک به جمال خاشقچی( خبرنگارعربستانی به قتل رسیده) به کار رفته است. چند ماه بعد آمریکا NSO(سازنده پگاسوس) را در فهرست سیاه وزارت بازرگانی قرار داد. با وجود تصمیم بر عدم استفاده از پگاسوس، اف بی آی به نوعی عنوان کرد که همچنان استفاده از این ابزار درآینده نزدیک را بررسی می کند.
در گزارشی که ماه گذشته توسط اف بی آی فراهم شده، آمده است: فقط چون اف بی آی تصمیم گرفته از این ابزار برای پشتیبانی از تحقیقات جنایی استفاده نکند، بدان معنا نیست که آن را آزمایش و ارزیابی نمی کند یا احتمالا جاسوس افزارهای مشابه را برای دسترسی به ارتباطات رمزگذاری شده مجرمان به کار نمی برد.
در دسامبر ۲۰۲۱ میلادی کریس ورای مدیر اف بی آی در جلسه ای با کنگره گفته بود: اگر منظور شما آن است که ما در تحقیقی برای جمع آوری اطلاعات یا هدف گرفتن فردی از این ابزار استفاده کرده ایم یا خیر، پاسخ ما این است: به طور حتم خیر.
اکنون به نظر می رسد این سند تصویری متفاوت از گفته ورای و تمایل اف بی آی به استفاده از پگاسوس را نشان می دهد.
نظر شما