۲۲ آبان ۱۴۰۱، ۱۱:۵۶

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان اصفهان:

فقط ۳ درصد جمعیت استان اصفهان عضو کتابخانه‌های عمومی هستند

فقط ۳ درصد جمعیت استان اصفهان عضو کتابخانه‌های عمومی هستند

اصفهان-مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان اصفهان با اشاره به مراجعه کم خانواده‌ها به کتابخانه‌ها، گفت:۱۵۰ هزارنفر، معادل ۳درصد جمعیت استان اصفهان عضو کتابخانه‌های عمومی هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام و المسلمین رمضانعلی معتمدی ظهر یکشنبه در نشست خبری که در آستانه هفته کتاب و کتابخوانی برگزار شد، با اشاره به اینکه بسیاری از خانواده‌ها به کتابخانه‌ها مراجعه نمی‌کنند، اظهار داشت: از بیش از پنج میلیون جمعیت استان اصفهان، ۱۵۰ هراز نفر در کتابخانه‌های ما عضویت دارند که معادل سه درصد جمعیت استان است.

وی با بیان اینکه این آمار برای استان اصفهان و مهد علم و ادب مناسب نیست، افزود: اگر کتابخانه‌های شهرداری اصفهان، آموزش و پرورش و سایر کتابخانه‌های مشترک و مستقل بررسی شود عدد عضویت به بالای ۱۰ درصد و به نُرم (حد معمول) می‌رسد در حالی که آمار سه درصد مربوط به تعداد اعضا کتابخانه‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان اصفهان خاطرنشان کرد: بخشی از دلایل اقبال کم مردم به ما بازمی گردد و لازم است که تازه‌های نشر و کتاب‌های مورد نیاز خانواده‌ها، دانش آموزان و کودکان بروز رسانی شود.

حجت الاسلام معتمدی با بیان اینکه برخی افراد اصلاً به کتابخانه مراجعه ندارند، تصریح کرد: باید با کمک رسانه‌ها کاری کنیم که کتاب و کتاب خوانی دغدغه خانواده‌ها شود و عضویت در کتابخانه یک افتخار برای شهروندان ما باشد.

وی با اشاره به اینکه در استان اصفهان در مجموع ۲۹۴ باب کتابخانه نهادی، مشترک و مستقل وجود دارد، خاطرنشان کرد: ۲۰۹ باب کتابخانه در استان نهادی است و به صورت مستقیم مدیریت می‌شود و مابقی مشارکتی و مستقل است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان اصفهان با بیان اینکه تأمین فضا و تجهیزات در کتابخانه‌های مشترک بر عهده بخش خصوصی است و نهاد کتابخانه‌ها در زمینه آموزش و نرم افزار و پشتیبانی فعالیت دارد، اضافه کرد: کتابخانه های مستقل نیز باید از نهاد کتابخانه‌ها برای فعالیت مجوز دریافت کنند.

حجت‌الاسلام معتمدی با بیان اینکه استان اصفهان رتبه اول کشور در زمینه کتابخانه است، ابراز داشت: سرانه منابع در کتابخانه‌ها به ازای هر فرد چهار جلد کتاب است در حالی که با توجه به جمعیت پنج میلیونی استان باید در مجموع منابع ما ۲۰ میلیون جلد کتاب باشد.

وی ادامه داد: این منابع در کتابخانه‌های شهرداری، دانشگاه‌ها، مدارس، حوزه‌های علمیه و مساجد وجود دارد اما با یکدیگر هماهنگ نیستند که اگر فردی برای کتابی مراجعه کرد و در کتابخانه دیگری بود به او اعلام شود.

مدیرکل کتابخانه‌های استان اصفهان با بیان اینکه نیازمند یکپارچه سازی کتابخانه‌های استان هستیم، گفت: در هر شهر استان به وجود یک کتابخانه مرکزی نیاز است زیرا یک گردشگر، پژوهشگر و دانشمند در سفر سراغ مراکز فرهنگی را می‌گیرد و باید جمهوری اسلامی در کتابخانه‌ها معرفی و تبیین شود.

ایجاد هماهنگی و سامانه یکپارچه بین کتابخانه‌های اصفهان ضروری است

حجت‌الاسلام معتمدی با تاکید بر اینکه یکی از نیازهای حال حاضر ما ایجاد هماهنگی بین کتابخانه‌های استان است، افزود: همه این‌ها باید در یک سامانه واحد و یکپارچه قرار گیرند؛ همچنین نیازمند اطلس فرهنگی در حوزه کتابخانه‌ها هستیم و باید این مسئله و نیز محتوا و خدمات آن احصا شود.‌

وی با بیان اینکه کتابخانه‌های استان یا دولتی است یا توسط خیرین ایجاد شده است، خاطرنشان کرد: خیرین می‌توانند در ساخت کتابخانه‌ها و تأمین منابع مؤثر باشند.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان اصفهان با بیان اینکه مأموریت اصلی کتابخانه‌ها گسترش فرهنگ کتاب و کتابخوانی است، اظهار داشت: امروز اما خدمات فرهنگی و آموزشی متنوعی در کتابخانه‌ها ارائه می‌شود و به بیان دیگر کتابخانه‌ها از تک خدمتی بیرون آمدند و خدمات مختلفی می‌دهند.

حجت الاسلام معتمدی افزود: آنچه که در حوزه اندیشیدن و مطالعه نیاز یک خانواده است، در کتابخانه‌ها ارائه می‌شود و جلسات آموزشی چون آسیب شناسی اجتماعی و مسابقات فرهنگی و کتابخوانی برای افزایش اطلاعات افراد انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه کتابخانه‌های ما باید خانواده محور، مسجد محور، مدرسه محور و دانشگاه محور باشد که لازمه آن وجود هیئتی اندیشه‌ورز از روحانیون و اساتید دانشگاه است، خاطرنشان کرد: باید برای مردم برنامه‌ریزی کنیم و طرح‌های نو برای افزایش اقبال خانواده‌ها از کتاب و کتابخوانی ارائه دهیم.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان اصفهان با بیان اینکه در ۱۰۶ شهر استان، انجمن کتابخانه‌های عمومی تشکیل شده که فرمانداران رئیس این انجمن گفت: شهرداران برای ساخت کتابخانه و تأمین منابع کمک کردند و طبق قانون نیم درصد اعتبار شهرداری‌ها در اختیار کتابخانه‌ها قرار می‌گیرد.

حجت‌الاسلام معتمدی با بیان اینکه بخشی از منابع کتابخانه‌های ما کتاب‌های اهدایی است و بخشی را با اعتباراتی که در اختیار داریم تهیه می‌کنیم، اظهار داشت: یکی از جلوه‌های زیبای جهاد تبیین، در عرصه مطالعه کتاب و کتاب خوانی است.

وی با بیان اینکه احساس نیاز به کتاب را در خانواده‌ها باید با جهاد تبیین و گفتمان انقلاب اسلامی ایجاد کرد، تصریح کرد: در نظام جمهوری اسلامی در زمینه مطالعه و کتاب و کتابخوانی سرمایه گذاری شده و دولت مردمی و انقلابی نیز توجه ویژه به این حوزه دارد و اکنون به صورت شبکه مویرگی سه هزار و ۷۲۸ باب کتابخانه در سطح کشور با ۷۵۰۰ کتابدار فعال است که در راستای سرانه و عدالت فرهنگی خدمات می‌دهند.

به گزارش مهر، ۲۴ آبان ماه روز کتاب و کتابخوانی است.

کد خبر 5630930

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha