۲۳ آبان ۱۴۰۱، ۱۰:۴۵

مهر گزارش می‌دهد؛

تامین کسری بودجه مدارس از جیب اولیا/ کمک اجباری به مدرسه تخلف است

تامین کسری بودجه مدارس از جیب اولیا/ کمک اجباری به مدرسه تخلف است

کرمانشاه- پایین بودن سرانه آموزشی مدارس سبب شده که والدین با مشکل جدیدی تحت عنوان کمک اجباری به مدرسه مواجه شوند، موضوعی که از سوی آموزش و پرورش استان کرمانشاه تخلف عنوان می‌شود.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها - سمیه نوری: هرساله با آغاز نام‌نویسی دانش آموزان در مدارس برای سال تحصیلی با چالشی جدی به نام شهریه‌های زیاد در مدارس دولتی و غیر دولتی مواجه هستیم و اکثراً نیز با اعتراض اولیا به ویژه در مناطق محروم و کم برخوردار مواجه می‌شود.

پس از گذشت حدود ۲ ماه از اعتراض اولیا برای دریافت شهریه‌ها در مدارس امروز با چالش جدیدی به نام کمک به مدرسه‌های اجباری مواجه هستیم که داد اولیا و دانش آموزان را در آورده است.

اگرچه هرساله با مسئله پرداخت کمک به مدرسه‌ها به عنوان امری الزامی از سوی مدارس مواجه هستیم و هرسال نیز از سوی مسئولین دریافت وجوه با عنوان کمک‌های اجباری تخلف محسوب می‌شود اما سال‌هاست که در فرایند تحصیلی دانش‌آموزان پرداخت وجه با عنوان‌های شهریه و کمک به مدرسه جز الزاماتی است که حتی از ارائه مدارک شناسایی دانش‌آموزان از اهمیت بالاتری برخوردار است.

طبق بررسی و تحقیقات میدانی انجام شده تقریباً در تمامی مدارس با توجه به شرایط و نوع منطقه و محله هر دانش آموز باید مبلغی را به عنوان کمک به مدرسه تقدیم کنند که لازم به ذکر است که در تعداد قابل توجهی از مدارس دانش‌آموزان حتی تهدید به تنبیه در صورت عدم پرداخت مبالغ تعیین شده، شده‌اند.

این در حالی است که آئین‌نامه‌ای با عنوان کمک به مدرسه اجباری از دانش آموزان از سوی آموزش و پرورش ابلاغ نشده همچنین در پاسخ به مدیرانی که دریافت کمک‌های اجباری عاملی برای تأمین هزینه‌های مدرسه و لوازم مورد استفاده در مدارس لازم می‌دانند باید یادآور شده که در اصل ۳۰ آمده که «دولت موظف به تأمین رایگان وسایل آموزشی و پرورشی مدارس دولتی تا پایان دوره متوسطه است».

تامین کسری بودجه مدارس از جیب اولیا/ کمک اجباری به مدرسه تخلف است

بر همین اساس در خصوص نحوه، میزان و علت دریافت مبالغی با عنوان کمک به مدارس خبرنگار خبرگزاری مهر کرمانشاه طی گفتگوهایی با اولیا، مربیان و مسئولین در آموزش و پرورش پیگیری‌های لازم را انجام داده است.

اخذ وجه از والدین دانش آموزان تحت عنوان کمک به مدرسه

مرضیه احمدیان که فرزند وی در پایه اول دوره متوسطه اول در یکی از مناطق حاشیه شهر کرمانشاه در حال تحصیل است در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در ابتدای سال برای ثبت‌نام فرزندم در یکی از مدارس دولتی اقدام کردم و مبلغ ۷۰۰ هزار تومان به عنوان شهریه دریافت کردند که در صورت پرداخت نکردن آن پذیرش دانش آموزان صورت نمی‌گرفت.

وی با اشاره به اینکه مبلغ دریافتی در هر مدرسه متفاوت است، افزود: شنیده بودم که مبلغ شهریه مدارس در مناطق مرفه‌تر به صورت میلیونی این هزینه‌ها را دریافت می‌کنند اما با این حال این مبلغ برای اکثر خانواده‌هایی که در حاشیه شهر زندگی می‌کنند هزینه بالایی است که پرداخت آن از توان خانواده‌ها خارج است.

احمدیان گفت: پس از دریافت شهریه‌ای که هنوز ۲ ماه از آن نگذشته است مبالغی بیشتر از ۵۰۰ هزار تومان به عنوان کمک به مدرسه از دانش آموزان درخواست کرده‌اند.

مدارس هزینه کمک به مدرسه را اجباری تلقی می‌کنند

امیر شهسواری یکی دیگر از اولیا که فرزند وی نیز در پایه پنجم ابتدایی مشغول تحصیل است در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه در مدارس دانش‌آموزان را تحت فشار برای دریافت کمک به مدرسه قرار می‌دهند، اظهار کرد: دریافت این مبالغ به عنوان یک امری اجباری چندین سال است که دنبال می‌شود.

وی یادآور شد: هرساله مبالغی که کمتر از ۵۰۰ هزار تومان هم نیست با عنوان کمک به مدارس و به بهانه تعمیرات، تعویض، نوسازی برخی وسایل پرداخت و برخی هزینه‌های جانبی مدارس از دانش‌آموزان دریافت می‌شود اما هیچگاه تغییر و تعمیری مشاهده نمی‌شود.

شهسواری با اشاره به اینکه خیلی از اولیا در مناطق حاشیه‌ای توان پرداخت کمک به مدرسه‌ها را نداشته، خاطر نشان کرد: به همین دلیل برخی از آنها ترک تحصیل کرده و به فعالیت‌های متفرقه مشغول خواهند شد و یا برخی از آنها به دلیل به دلیل عزت نفس داشتن خود و حفظ آبروی فرزند خود مجبور به قرض کردن مبلغ خواسته شده می‌شوند.

سرانه‌های آموزشی جوابگوی هزینه مدارس نیست

در ادامه خبرنگار مهر طی گفتگویی با یکی از مدیران مدرسه دوره اول متوسطه جویای ماجرا شد که در همین راستا ارسلان حق پرست مدیر یکی از مدارس پسرانه در کرمانشاه، اظهار کرد: بودجه مورد نیاز مدارس از سه راه تأمین می‌شود که شامل سرانه آموزشی، کمک به مدارس از سوی دانش آموزان و کمک خیرین است.

تامین کسری بودجه مدارس از جیب اولیا/ کمک اجباری به مدرسه تخلف است

وی افزود: سرانه کمک به مدرسه به ازای هر دانش آموز بسیار ناچیز بوده و کفاف نیازهای یک مدرسه را نمی‌دهد و در واقع مدارس با این میزان توان اداره مدرسه راه ندارد.

حق پرست ادامه داد: به همین دلیل بار اصلی تأمین هزینه‌های مورد نیاز مدرسه بر روی دانش آموزان هنگام ثبت نام برای مدرسه است که در صورت عدم بضاعت تخفیفاتی برای آنها در نظر گرفته می‌شود و این هزینه برای امور مدرسه شامل امکان نگهداری برخی وسایل و برنامه‌های متنوع دیگر صرف خواهد شد.

وی با اشاره به مبالغ دریافتی از دانش آموزان به عنوان کمک به مدرسه با توجه به بضاعت خانواده‌ها انجام می‌گیرد، تاکید کرد: در این رویه هرکس به اندازه توان و به صورت داوطلبانه هزینه را پرداخت می‌کند و به هیچ عنوان اجباری در پرداخت هنگام ثبت نام در مدارس دولتی نخواهد داشت.

این مدیر مدرسه گفت: در مدارس دولتی الزامی برای پرداخت کمک به مدرسه وجود نداشته و در صورت عدم پرداخت هزینه‌ها مسئولین با شفاف سازی از هزینه‌های مدرسه خانواده‌ها را در جریان آن قرار دهند.

دریافت اجباری هزینه کمک به مدرسه تخلف است / ‏شهریه ‬مدارس براساس نرخ مصوب اخذ می‌شود

در پایان مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه سلمان محمدی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: دریافت شهریه در مدارس دولتی تمامی مناطق استان کرمانشاه هنگام ثبت نام ممنوع است و سایر مدارس هیئت امنایی و غیرانتفاعی و به طور کلی غیر دولتی طبق نرخ نامه ابلاغ شده باید شهریه دریافت کنند.

وی با اشاره به متخلف بودن مدارسی که به اجبار شهریه و کمک به مدرسه دریافت می‌کنند، افزود: دریافت هرگونه شهریه خارج از عرف توسط مدارس ممنوع بوده و پیگرد قانونی برای متخلفان لحاظ خواهد شد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه تصریح کرد: در راستای کنترل و جلوگیری از بروز تخلفات برای دریافت هزینه‌های اجباری از دانش آموزان اداره ارزیابی و پاسخگویی به شکایات مردمی در آموزش و پرورش استان کرمانشاه، نواحی، مناطق و شهرستان‌های این استان آماده پاسخگویی به هرگونه گزارش مردمی است.

محمدی با اشاره به دریافت شهریه و کمک‌های مدرسه‌ای به صورت داوطلبانه برای فوق برنامه‌های دانش آموزان، خاطر نشان کرد: بر اساس ماده ۱۱ قانون تشکیل شورای آموزش و پرورش در بندهای ۲ و چهار آمده که به منظور تشکیل برنامه‌های فوق برنامه‌ای و ارائه خدمات آموزش و پرورشی صرف خواهد شد و به این موضوع به طور کامل پرداخت شده است.

تامین کسری بودجه مدارس از جیب اولیا/ کمک اجباری به مدرسه تخلف است

وی با تاکید بر اختیاری بودن هزینه‌های کمک به مدرسه، عنوان کرد: اخذ هرگونه وجه در زمان ثبت نام دانش آموزان و یا در طول سال توسط مدارس ممنوع است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه ادامه داد: حق بیمه و حق کتاب تنها هزینه‌های الزامی بوده و چنانچه مدیری از مدارس مبلغ اضافه‌تری از دانش‌آموزان مورد حمایت بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی (ص) به طور جدی با آنها برخورد خواهد شد.

محمدی افزود: هرگونه تهدید و اجبار به پرداخت کمک به مدرسه با برخورد جدی روبرو خواهد بود همچنین از طریق اداره پاسخگویی به شکایات تمامی نامه‌های دریافت شده از والدین بررسی و پیگیری می‌شود.

وی ادامه داد: والدین می‌توان از طریق پیامک و تماس و حتی ارسال پیام در پیام‌رسان‌های سروش، شاد و ایتا با شماره ۰۹۹۱۶۶۸۵۳۸۶ ارتباط گرفته و گزارش تخلف داشته باشند.

بر اساس گفتگوهای انجام شده دریافت اجباری هرگونه کمک به مدرسه تخلف بوده و با برخورد جدی همراه خواهد بود اما این در حالیست که با وجود تذکرات همچنان دریافت این مبالغ به دلیل کمبود سرانه‌های آموزشی مدارس برای هر دانش‌آموز آموز ادامه دارد و باید دید که آیا آموزش و پرورش واکنش جدی‌تری به این مسئله خواهد داشت و یا برای حل ریشه‌ای این مشکل در راستای افزایش سرانه‌های آموزشی مدارس اقدام و مطالبه راهبردی از مقامات بالا دستی خواهد داشت که به همین منظور خبرنگار مهر همچنان پیگیر این موضوع خواهد بود.

کد خبر 5631610

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha