به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا کیخاوندی صبح شنبه در نشست خبری اظهار کرد: ۵۰ درصد مجموع بیماران کلیوی ایلام ساکن مرکز استان هستند و دستگاههای بخش دیالیز بیمارستان شهید مصطفی (ره) جوابگوی حجم زیاد مراجعان نیست.
وی بیان کرد: از ۲۷ دستگاه دیالیز موجود در این بیمارستان، ۶ دستگاه به طور کامل از رده خارج و مابقی دستگاهها نیز مستعمل و فرسوده است و سال ۹۹ مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان برای بهسازی تجهیزات بیمارستان شهید مصطفی هزینه شد.
وی افزود: ۲۰۳ بیمار دیالیزی و ۱۵۶ بیمار پیوند کلیه در ایلام عضو انجمن حمایت از بیماران کلیوی هستند و این بیماران ماهیانه مبلغ ۲۰ میلیون تومان از طرف انجمن برای هزینههای درمان خود دریافت میکنند.
کیخاوندی ادامه داد: سال گذشته مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان به بیماران تحت حمایت انجمن در قالب مستمری ماهیانه، کمک هزینه پیوند کلیه، پرداخت ۳۰ درصد فاکتورهای درمانی بیمار مانند ویزیت، دارو و آزمایش پرداخت شده است.
وی بیان کرد: تمامی هزینههای بیماران تحت پوشش این انجمن از محل درآمد درمانگاه خیریه حضرت زهرا (س) وابسته به انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی تامین میشود و تمامی خدمات درمانگاه برای بیماران کلیوی عضو انجمن رایگان است.
وی گفت: هدف انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی تلاش برای کاهش بیماران دیالیزی و سوق این افراد به سمت دریافت کلیه مناسب است که انجمن نیز بخشی از کمک هزینه خرید کلیه را تقبل میکند.
کیخاوندی ادامه داد: این انجمن خودکفا بوده و با کمک خیرین حوزه سلامت به بیماران دیالیزی و پیوند کلیه خدمات ارائه میدهد و درمانگاه خیریه الزهرا (س) برای ۴۰ نفر نیز اشتغال ایجاد کرده و در بخشهای مختلفی، چون رادیولوژی، ماموگرافی، عکسبرداری، دندانپزشکی تخصصی، کودکان و سایر بخشها با تعرفههایی کمتر از سایر مراکز درمانی به عموم مراجعان خدمات ارائه میدهد.
وی با بیان اینکه شهرستانهای مختلف استان بجز سیروان و هلیلان دارای بخش دیالیز هستند، مطرح کرد: ایجاد بخش دیالیز برای شهرستان محروم هلیلان در دست اقدام و پیگیری است که با تشکیل انجمن خیریه سلامت استان، تلاش برای جذب خیرین دارای تمکن مالی با هدف خدمات رسانی درمانی به مناطق محروم بیشتر شده است.
سرپرست انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی استان ایلام اظهار داشت: یکی از نقاط ضعف استان ایلام عدم همکاری افراد دارای تمکن مالی در بخش سلامت و انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی است که باید این ضعف و نقیصه با همکاری دستگاههای مرتبط، چون استانداری مرتفع شود و انجمن در کنار خیرین نیازمند همکاری بنیادهایی، چون برکت و مستضعفان است.
وی به روند رو به افزایش تعداد بیماران کلیوی در استان ایلام اشاره کرد و گفت: بیماریهای زمینهای نظیر فشارخون بالا، مصرف زیاد نمک، نارساییهای جسمانی، سبک زندگی غلط، بیماریهای زمینهای وراثتی و ژنتیکی در افزایش جمعیت بیماران کلیوی استان تاثیر بسزایی دارد.
نظر شما