دبیر ستاد توسعه فناوری نانو خبرداد؛

فروش ۲۰ هزار میلیارد تومانی محصولات نانو در سال گذشته

فروش ۲۰ هزار میلیارد تومانی محصولات نانو در سال گذشته

دبیر ستاد توسعه فناوری نانو با اشاره به میزان فروش محصولات نانو در سال ۱۴۰۰ گفت: طی آخرین آمار، میزان فروش محصولات نانو ۲۰ هزار میلیارد تومان بوده است.

به گزارش خبرنگار مهر دکتر سعید سرکار امروز در اختتامیه جشنواره دانشجویی بنیاد آموزش فناوری نانو با بیان اینکه ما دو درصد از مقاله‌های کل دنیا را تولید می‌کنیم گفت: این مقالات به شرطی مفید هستند که محققان سایر کشورها از آن استفاده کنند، همانطور که ما از ۹۸ درصد مقالات استفاده می‌کنیم.

وی با بیان اینکه علم و فناوری دو بال یک پرنده هستند گفت: در ایران، بنیه علمی وجود دارد اما خیلی‌ها تخطئه می‌کنند و یا اکثریت ناآگاه هستند. بنیه علمی کشور، فوندانسیون توسعه فناوری است و ما با انتشار مقالات به دنیا می‌فهمانیم که ایران دارای چه پتانسیل‌های علمی است.

سرکار افزود: ما همچنین علاوه بر بنیه علمی خوب، نیروهای انسانی خوب و عالی داریم که تاکنون توانسته اند در توسعه فناوری ایران موفق عمل کنند؛ همچنین این موفقیت را می‌توان در تبدیل فناوری به محصول مشاهده کرد.

دبیر ستاد توسعه فناوری نانو با بیان اینکه فناوری نانو تاکنون در ۱۸ حوزه صنعتی رسوخ پیدا کرده گفت: این نانو محصولات توانسته اند صنایع ما را رقابت پذیر کنند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر هزار و ۲۶۶ محصول مبتنی بر نانو در حوزه‌های مختلف به تولید رسیده است، گفت: به ندرت می‌توان کشوری را پیدا کرد که این تعداد از محصول نانو را به تولید برساند.

سرکار با اشاره به میزان فروش محصولات نانو در سال ۱۴۰۰ افزود: طی آخرین آمار، میزان فروش محصولات نانو ۲۰ هزار میلیارد تومان بوده است.

دبیر ستاد توسعه فناوری نانو با تاکید بر اینکه اگر کلوپی علمی مانند کلوپ هسته‌ای شکل بگیرد لازم است ایران جزو این کلوپ باشد، گفت: ایران بازیگر اصلی در حوزه نانو بوده و ذخایر مهمی در این عرصه فناوری دارد و آن هم سرمایه انسانی است.

وی عنوان کرد: مغزهای جوانان ما سرمایه‌های مملکت هستند که باید آنها را به رسمیت بشناسیم. آنها می‌توانند باعث جهش کشور شوند.

سرکار ادامه داد: ذخایر ما جلوی چشمان ما هستند و باید بتوانیم با استفاده از آنها، تولید ثروت کنیم.

وی در خصوص عملکرد دانشگاه‌ها در زمینه استفاده از نیروهای انسانی گفت: دانشگاه‌های ما در این زمینه ضعیف هستند و بیشتر ضایعه نخاعی تربیت می‌کنند که این یک خلاء بزرگی در کشور محصول می‌شود.

دبیر ستاد توسعه فناوری نانو با بیان اینکه افراد ضایعه نخاعی به خوبی فکر می‌کنند، حرف می‌زنند، می‌بینند و می‌شنوند اما نمی‌توانند کار انجام دهند و همواره متکی به دیگران هستند گفت: در اصل دانشگاه‌های ما چنین افرادی را تربیت می‌کنند. افرادی که نمی‌توانند آموخته‌های خود را در قالب تیم‌های استارت آپی و شرکت‌های دانش بنیان به محصول تبدیل کنند.

وی با تاکید بر اینکه همین موضوع نشان می‌دهد ما نمی‌توانیم دانشجویان خوبی به بار بیاوریم، گفت: در همین راستا ستاد توسعه فناوری نانو در راستای تربیت این دانشجویان برنامه‌هایی را اجرا کرده که همین جشنواره دانشجویی نمونه‌ای از این برنامه‌ها است.

سرکار ادامه داد: ما در صدد هستیم که یک الگوی موفقی را عرضه کنیم که دانشجویان بتوانند به صورت مسئولیت پذیر عمل کرده و آموخته‌های خود را به محصولات تبدیل کنند.

وی با اشاره به اقدامات ترویجی در حوزه توسعه فناوری نانو با بیان اینکه این اقدامات از سطح دانش آموزی و دانشجویی آغاز شد، افزود: در پی این اقدامات، برنامه‌هایی برای تربیت دانشجویان مستعد اجرایی کردند و آنها در این برنامه‌ها، اصالت را به انسان‌ها دادند و بعد از تربیت نیروی انسانی، توسعه ابزارهای آزمایشگاهی در اولویت قرار گرفت.

وی با تاکید بر ضرورت تربیت نیروهای انسانی، توانا، مخترع و مسولیت پذیر در کشور، اظهار کرد: این رویکرد موجب شده است که امروزه بیش از ۸۰ دانشگاه اقدام به پرورش نیروی انسانی در مقاطع دکتری و ارشد نانو کرده است و دانشجویانی که امروز در این مراسم حاضر شدند، حاصل اجرای این برنامه‌ها است.

دبیر ستاد توسعه فناوری نانو با بیان اینکه در ذهنیت همه، وزارت کار مختص بازنشستگان است گفت: در صورتی که این وزارتخانه باید مسئول ایجاد کار برای فارغ التحصیلان دانشگاهی هم باشد.

کد خبر 5640614

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha