۱۱ آذر ۱۴۰۱، ۱۰:۰۵

یک هفته با کتاب؛

درگذشت سه تن در حوزه کتاب و انتصاب جدید در کتابخانه ملی

درگذشت سه تن در حوزه کتاب و انتصاب جدید در کتابخانه ملی

اخبار این هفته حوزه کتاب شامل درگذشت سه نفر از مشاهیر حوزه کتاب و ادبیات، انتشار کتب جدید و انتصاب معاون پژوهش سازمان اسناد و کتابخانه ملی می شود.

خبرگزاری مهر _ گروه فرهنگ و ادب: این هفته در مرور و مطالعه اخبار رویدادهای مهم حوزه کتاب و ادبیات به هشت خبر مهم از جمله درگذشت سه نفر از مشاهیر حوزه کتاب و ادبیات پرداختیم. همچنین در ادامه مروری بر انتشار کتاب‌های مهم در هفته گذشته داشتیم، در پایان نیز دو خبر از سازمان اسناد و کتابخانه ملی را در گزارش هفتگی جمع آوری کردیم.

مشروح این گزارش را در ادامه می‌خوانید:

بزرگداشت غلامرضا سلیمانی

جدیدترین جلسه از شب شعرهای آئینی «حضور» با عنوان «از کبوتر تا کبوتر» همزمان با هفته بسیج با محور به بزرگداشت مقام ادبی زنده‌یاد غلامرضا سلیمانی شاعر انقلاب و دفاع مقدس اختصاص داشت و روز یکشنبه ششم آذرماه در فرهنگسرای رسانه برگزار شد.

مرحوم غلامرضا سلیمانی از شاعران فعال در دهه ۷۰ و از فعالان انجمن ادبی مروارید بود؛ انجمنی که توسط به کوشش زنده‌یاد خلیل عمرانی پایه‌گذاری شد. از جمله آثار سلیمانی می‌توان به مجموعه‌های «به من نامه بنویس» و «پرستاری که شکل تو بود» اشاره کرد. برخی از ترانه‌های او نیز توسط خوانندگانی چون سالار عقیلی اجرا شده است.

درگذشت خالق داستان‌های شاعرانه

کریستین بوبن نویسنده‌ای شکننده و فاخر که در دنیا شناخته شده بود جمعه ۴ آذر درگذشت. وی در آثارش به خوبی چیزهای شگفت‌انگیز را از دل مسائل کوچک و تجربه‌های ساده زندگی مانند کودکی، عشق و تنهایی، بیرون می‌کشید و با کلماتی ساده و موسیقایی به اندازه شعری درخشان، در کنار هم قرار می‌داد.

«فرسودگی»، «نور جهان»، «بیهوده»، «ژه»، «دی‌وان‌ه‌ب‌ازی‌»، «ابله محلّه»، «زن آینده»، «دلباختگی (لوئیز امور)»، «بانوی سپید»، «رستاخیر»، «اسیر گهواره» و «ایزابل بروژ» شماری از کتاب‌های وی هستند که به فارسی ترجمه و منتشر شده‌اند.

درگذشت پرکارترین چهره ادبی افغانستان در غربت غرب

اسدالله حبیب، نویسنده، شاعر و استاد ادبیات فارسی دانشگاه کابل و بیدل‌شناس، جمعه چهارم آذر در ۸۱ سالگی در هامبورگ آلمان درگذشت. حبیب متولد ۱۳۲۰، در شهر کابل بود. او دوره مکتب را در ولایت فاریاب افغانستان سپری کرد و دوره لیسانس را در دانشکده ادبیات دانشگاه کابل و دوره دکتری را در انستیتو زبان‌های شرقی دانشگاه مسکو خواند. پس از پایان تحصیل به کابل برگشت و استاد دانشکده ادبیات دانشگاه کابل شد. سال‌ها در این سمت فعالیت کرد.

درگذشت هانس ماگنوس انتسنزبرگر نویسنده و متفکر آلمانی

هانس ماگنوس انتسنزبرگر نویسنده، منتقد فرهنگی، مترجم و ناشر که در دهه ۱۹۶۰ به شهرت رسیده و هرگز دست از نوشتن برنداشت در ۹۳ سالگی درگذشت.

انتسنزبرگر که متولد باواریای آلمان بود یکی از مهم‌ترین روشنفکران این کشور محسوب می‌شد و در ۶۰ سال آثاری متفکرانه، شاعرانه و بسیار پیچیده را به جهان ادبی ارائه کرده بود. وی در کنار گونترگراس ومارتین والسر، سه قدرت ادبی آلمان پس از جنگ را تشکیل می‌داد.

انتصاب معاون پژوهش و منابع دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملی

فاطمه صدر با حکم علیرضا مختارپور رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران به عنوان معاون پژوهش و منابع دیجیتال این سازمان منصوب شد. وی دانش آموخته رشته فلسفه تطبیقی در مقطع دکتری از دانشگاه علامه طباطبایی است و از اردیبهشت سال جاری به عنوان سرپرست معاونت پژوهش و منابع دیجیتال مشغول به فعالیت است.

انتشار کتاب «امام انقلاب»

کتاب «امام انقلاب» شخصیت و مکتب امام خمینی «ره» در اندیشه و بیانات آیت الله العظمی خامنه‌ای نوشته اسماعیل فخریان توسط انتشارات شهید کاظمی روانه بازار نشر شده است. این کتاب در قطع رقعی با ۲۳۲ صفحه عرضه شده است.

انتشار چاپ دوم روایت حضور جهادی رهبر انقلاب در منطقه فردوس

کتاب «دوباره فردوس» روایت حضور جهادی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای (مدظله‌العالی) در منطقه فردوس، به‌تازگی توسط انتشارات انقلاب اسلامی وابسته به دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله العظمی خامنه ای به چاپ دوم رسیده است.

این کتاب، به قلم سید علیرضا مهرداد، روایتی از اولین اردوی جهادی جوانان انقلابی در شهریور ۱۳۴۷ است و برای اولین بار، خاطرات منتشر نشده از رهبر انقلاب درباره حضور ایشان در زلزله فردوس در این کتاب ۲۴۰ صفحه‌ای روایت شده است.

امضا‬ تفاهم‏نامه همکاری میان بنیاد امیرکبیر و کتابخانه ملی

علیرضا مختارپور رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، ضمن بازدید از بنیاد امیرکبیر و خانه موزه دکتر حسن حبیبی، تفاهم‏نامه همکاری با رئیس این بنیاد امضا کرد.بهره‌گیری از منابع اطلاعاتی، ظرفیت‌ها و فرصت‌های پژوهشی و مطالعاتی به منظور اجرای دوره و طرح‌های تحقیقاتی مشترک و ایجاد فرصت مطالعاتی، همچنین تبادل و ایجاد بانک‌های اطلاعاتی و همکاری در انتشار فهرست نسخ خطی، نفایس و مرقعات بنیاد امیرکبیر از جمله مفاد تفاهم نامه همکاری بنیاد امیرکبیر و سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران است.

کد خبر 5644696

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha