به گزارش خبرنگار مهر، سازمان امور مالیاتی کشور گزارش آماری ۸ ماهه اول سال ۱۴۰۱ را اعلام کرده است براساس این آمارها یک هزار و چهارصد و سیزده میلیارد تومان برابر با ۱۴,۱۳۳,۸۷۲ میلیون ریال از محل عوارض خروج مسافر از مرزهای کشور مالیات به دست آمده است.
مطابق لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ که مطابق قوانین و رویه هر ساله توسط رئیس جمهور تقدیم رئیس مجلس شد، در خصوص عوارض خروج از کشور، پیشبینی تحقق درآمدی بالغ بر ۱,۵۰۰ میلیارد تومان شده بود. اما حالا به نظر میرسد در ۸ ماه اول سال این تحقق درآمد به نتیجه نزدیک شده درحالی که هنوز چهار ماه تا پایان سال مانده است.
در حال حاضر میزان عوارض خروج از کشور برای مسافران عادی در سفر اول ۴۰۰ سفر دوم ۶۰۰ و سفر سوم ۸۰۰ هزار تومان است این میزان برای مسافران مقاصد زیارتی، تیمهای ملی و مرزنشینها متفاوت است.
از این میزان مالیات حاصل از عوارض خروج از کشور مسافران که اساس ایجاد آن در سالهای جنگ ایران و عراق؛ برای هزینه کرد این مالیات در حوزه صنعت گردشگری بود؛ تنها ۸۰ هزار تومان، سهم صنعت گردشگری عنوان شده بود سهمی که سالهای گذشته به این صنعت داده نشد و اعتراض مسئولان گردشگری را نیز در پی داشت.
پیش از این ابراهیم پورفرج رئیس جامعه تورگردانان کشور گفته بود: پیشنهاد داده بودیم که ۵۰ درصد از این هزینه برای ایجاد زیرساختها به صنعت گردشگری تعلق بگیرد. این پیشنهاد مورد موافقت دولت قرار گرفت و در دولت نهم و دهم یکی دو بار این هزینه را پرداخت کردند اما با تغییر دولت و برنامهها، این طرح فراموش شد. درحالی که اگر چنین بودجهای برای ایجاد زیرساختها در نظر گرفته شود، میتوان با نیمی از آن یعنی معادل ۳۰۰ میلیارد تومان، هر سال حداقل چند هتل ساخت.
اکنون باید دید آیا سازمان برنامه و بودجه سهم گردشگری را از این درآمد هنگفت ناشی از سفر ایرانیها به خارج از کشور را مشخص میکند و آیا وزیر میراث فرهنگی میتواند با نفوذی که در دولت دارد، این هزینه را برای گردشگری خرج کند یا نه.
نظر شما