به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی صفدری رنجبر ظهر یکشنبه در مراسم نخستین رویداد تانا در استان کرمانشاه که با حضور معاون اقتصادی استاندار کرمانشاه، مدیرکل جهاد کشاورزی استان کرمانشاه و رؤسای برخی از دانشگاهها تولیدکنندگان و فناوران شرکتهای دانش بنیان و سایر مسئولین استانی در برج فناوری استان کرمانشاه برگزار شد، اظهار کرد: طی کردن مسیر توسعه، نوآوری و پیشرفت نیازمند بکارگیری علم فناوری و تکنولوژی است.
وی افزود: نوآوری تنها با تحقیق و علم ممکن است که در غیر این صورت و بی توجهی به آن نمیتوان به نوآوری دست یافت و پس از آن مهمترین مقوله در دستیابی به نوآوری پویایی بازار عرضه و تقاضا است.
مشاور فناوری و نوآوری وزارت علوم و تحقیقات و فناوری تصریح کرد: نوآوری در چهار نسل رقم خواهد خورد که در نسل چهارم آن زنجیره ارزش و نوآوری رقم خواهد خورد و در نظامهای نوآوری مختلف بخشهای خصوصی و دولتی از طریق همکاری شرایط پیشرفت رقم خواهد خورد.
صفدری رنجبر با تاکید بر اینکه فناوری عامل اصلی پیشرفت هر کشور محسوب میشود، خاطرنشان کرد: در کشوری که قوانین آن همزمان با فناوریهای روز پیشرفت نکند و جلو نرود نباید منتظر توسعه و پیشرفت آن کشور بود چرا که در کنار و نوآوری و فناوری نیاز به فناوری در سیاست، قوانین و مقررات و استانداردهای حاکم است.
وی با اشاره به بازیگران مؤثر در زیست بوم نوآوری کشور، عنوان کرد: نوآوری توسعه در یک زیست بوم تنها در زمانی امکان پذیر است که بازیگران آن در کنار یکدیگر فعالیت داشته باشد و به همین منظور میتوان نوآوری در یک کشور را به پرندهای تشبیه کرد که یکی از بالهای آن نوآوری فناورانه است.
مشاور فناوری و نوآوری وزارت علوم و تحقیقات و فناوری با بیان اینکه نوآوری فناورانه از طریق شرکتهای دانشبنیان ممکن است، ادامه داد: نیاز به نوآوری در سیاستها و قوانین بال دیگر پرندهای است که برای توسعه آن کشور ایفای نقش میکند.
صفدری رنجبر با اشاره به اینکه اقدامات جزیرهای نمیتواند توسعه کشور را رقم بزند، تاکید کرد: همکاری تمام بازیگران از الزامات ایجاد یک زیست بوم فناور در هر کشور است.
وی با بیان اینکه نوآوری کشور ایران در جهان از ۱۳۲ کشور رتبه ۵۳ است، اضافه کرد: این رتبه بر اساس شاخصهای فناوری جهان است که و نوآوری تنها با اختراعات جدید سنجیده نمیشود بلکه از طریق ورودی و خروجهای خاصی امتیاز دهی صورت میگیرد.
صفدری رنجبر در پایان با مطرح کردن این سوال که چه مسئلهای عامل عدم توسعه در هر کشور میشود، یادآور شد: این آسیب و عدم توسعه از جایی جز فناوری است و از طریق شاخصهای خروجی لطمه میزند و به دلیل وضعیت نامناسب در شاخصهای نهادی و پیچیدگیهای کسب و کار در حال حاضر رتبه ایران در شاخصهای نهادی در بین ۱۳۲ کشور در جایگاه ۱۳۱ قرار دارد.
نظر شما