۱۴ آذر ۱۴۰۱، ۱۲:۱۳

در گفت‌وگو با مهر مطرح شد

عدم کشف ۳۰ درصد جرایم عمومی/ نحوه شناسایی مجرمان

عدم کشف ۳۰ درصد جرایم عمومی/ نحوه شناسایی مجرمان

رئیس پلیس آگاهی با بیان اینکه در جرایم جنایی ۱۰ درصد و در جرایم عمومی حدود ۳۰ درصد رسوب داریم و پرونده بسته نمی‌شود از نحوه کمک گرفتن پلیس از داده‌ها و تقاطع‌گیری برای شناسایی مجرمان گفت.

سردار محمد قنبری رئیس پلیس آگاهی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه پلیس در زمینه هوشمند سازی به بلوغ کامل رسیده است، گفت: علاوه بر این اکثر فعالیت‌هایی را که در مجموعه پلیس آگاهی داشته‌ایم را هوشمند کرده‌ایم.

وی با اشاره به اینکه پلیس آگاهی داده‌های متعددی را در رابطه با مجرمان جمع‌آوری کرده است، گفت: این داده‌ها را جمع آوری کرده، داده پردازی، کمی سازی و داده کاوی کرده‌ایم تا در پلیس آگاهی بتوانیم در حوزه جرم اطلاعات خوبی داشته باشیم.

«مدیریت جرم» موضوع مهم و اصلی برای پلیس آگاهی است

رئیس پلیس آگاهی با بیان که اگر بخواهیم بر جرم مدیریت داشته باشیم باید به دو نکته توجه کنیم، گفت: اقدامات پیش دستانه و پیشگیری از جرم و همچنین اقداماتی که پس از وقوع جرم انجام می‌دهیم دو موضوع مهم در زمینه مدیریت جرم است که همواره به آن توجه داریم.

وی ادامه داد: نقش پیشگیری از جرم این است که اقداماتی را انجام دهیم تا پلیس به قابلیت‌هایی برسد و اقداماتی را انجام دهد که مجرمان دیگر سراغ یک جرم نروند و این اقدامات برای آنها بازدارندگی داشته باشد.

قنبری با بیان اینکه پلیس نگاهش این است که تمام اقدامات خود را در حوزه پیشگیری انجام دهد، گفت: البته اگر جرمی رخ دهد آن را دنبال می‌کنیم و از طریق داده‌هایی که از صحنه جرم برداشت می‌کنیم و با داده‌هایی که در اختیار داریم تقاطع گیری هوشمند انجام می‌دهیم تا بتوانیم در زمان بسیار کوتاهی به مجرم برسیم.

از طریق داده‌هایی که از صحنه جرم برداشت می‌کنیم و با داده‌هایی که در اختیار داریم تقاطع گیری هوشمند انجام می‌دهیم تا بتوانیم در زمان بسیار کوتاهی به مجرم برسیم

رئیس پلیس آگاهی با بیان اینکه اغلب جرایم جنایی به طور میانگین طی دو هفته کشف و مجرم آن شناسایی می‌شود، گفت: میانگین کشف جرایم جنایی در کشور زیر یک ماه است البته در برخی از جرایم و مکان‌ها ظرف ۴۸ ساعت مجرم شناسایی می‌شود که این نشان از بلوغ پلیس در حوزه جرایم جنایی و کشف آنها است.

مجرمان را تحت کنترل داریم

وی ادامه داد: در حوزه کشف پیش دستانه هم اقدامات خوبی انجام شده است به عنوان مثال در حوزه داده‌های مربوط به مجرمان حرفه‌ای اقداماتی انجام داده‌ایم و با می‌توان گفت با در اختیار قرار گرفتن داده‌ها و برقراری ارتباطی که داشته‌ایم به این قابلیت رسیده‌ایم که مجرمان احساس کنند تحت کنترل ما هستند.

قنبری با بیان اینکه اگر مجرمی حرکت مجرمانه انجام دهد یا در صحنه و یا بعد از صحنه از طریق داده کاوی می‌توان به آن دسترسی پیدا کرد، گفت: طبیعتاً در هیچ جای دنیا صد درصد جرایم کشف نمی‌شود، در ایران هم در جرایم جنایی حدود ۱۰ درصد و در جرایم عمومی و خرد حدود ۳۰ درصد رسوب داریم و پرونده بسته نمی‌شود و یا به اصطلاح آن جرم که اتفاق افتاده است پیدا نمی‌شود.

رئیس پلیس آگاهی خاطرنشان کرد: پرونده‌هایی که تا کنون کشف نشده اند را مجدد در دست بررسی قرار داده ایم و برای این موضوع از راه‌های هوشمند کمک گرفته ایم تا بتوانیم با اقدامات هوشمند مجرمان را شناسایی کنیم و با داده پردازی و تقاطع گیری هوشمند پرونده‌ها را احیا کنیم.

چرا برخلاف اینکه پلیس آگاهی بر رفتار سارقان حرفه‌ای نظارت دارد سرقت صندوق امانات بانک ملی انجام شد؟

سردار قنبری در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار مهر مبنی بر اینکه اگر شما ادعا می‌کنید که مجرمان را تحت کنترل دارید چرا سارقان صندوق امانات بانک ملی توانستند این سرقت را انجام دهند، گفت: اگر ما کنترلی بر این افراد نداشتیم و از داده پردازی‌ها استفاده نمی‌کردیم مثل سایر کشورهای دنیا این سرقت هنوز کشف نشده بود.

وی ادامه داد: اینکه ما در ۲۴ ساعت اول توانستیم این سارقان را شناسایی کنیم و ظرف ۴۸ ساعت برای دستگیری آنها اقدام کردیم نشان از تقاطع گیری و داده پردازی هوشمند پلیس آگاهی دارد.

رئیس پلیس آگاهی ادامه داد: آرزو و ایده آل من به عنوان رئیس پلیس آگاهی در زمینه هوشمند سازی این است که وقتی مجرمی می‌خواهد وارد صحنه جرم شود به او اعلام شود که تو به صحنه جرم وارد شده‌ای یعنی مجرم بداند که پلیس همه جا بر او و رفتارش نظارت دارد.

قنبری در پایان گفت: یکی از موضوعاتی که در هوشمندسازی مطرح است همین بازدارندگی است یعنی پیشگیری از وقوع جرم یعنی پلیس اقداماتی انجام دهد که نقاط هدفی که مورد نظر سارقان است تحت کنترل باشند تا جرم انجام نشود.

کد خبر 5647254

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha