محمدرضا علیمی بعد از ظهر دوشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به لزوم مراقبت بیشتر خانوادهها برای جلوگیری از خطر گازگرفتی اظهار کرد: با شروع فصل سرما، حوادثی که مرتبط با استفاده از وسایل گرمایشی در اماکن مختلف است، افزایش مییابد و همه ساله به خصوص در فصل سرما جان تعدادی از شهروندان را به خطر میاندازد.
وی با اشاره به عوامل مؤثر در وقوع حادثه گازگرفتگی افزود: غیر استاندارد بودن برخی وسایل گرمایشی و تجهیزات مرتبط با این وسایل، رعایت نکردن مسائل ایمنی در ساختمانها، نقص در دود کشها و غیره بیشترین علت بروز گاز گرفتگی است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری قزوین گفت: همشهریان باید توجه داشته باشند که نباید از لوله آکاردئونی به عنوان لوله بخاری استفاده کرد و دودکشهای داخل دیوار باید از جنس مصالح ساختمانی مقاوم بوده و کاملاً مستقل باشد و به صورت مشترک کار نشده باشد چراکه دلیل برخی از حوادث گاز گرفتگی در سالهای اخیر همین انشعابات مشترک دودکشها بود که بین واحدهای مختلف یک ساختمان وجود داشته است.
علیمی گفت: وجود کلاهکهای استاندارد بر روی لوله باعث میشود که از سقوط اشیا به داخل دودکش و مسدود شدن مسیر خروج گازها جلوگیری شده و در شرایط وزش باد نیز خروج گازهای منواکسید کربن به بیرون از ساختمان به راحتی صورت پذیرد، پس بنابراین این سیستم باید هرچند وقت یکبار بازدید و از سلامت آن مطمئن شوید.
وی اضافه کرد: وسایل گرمایشی غیر استاندارد هم میتواند منجر به بروز حوادث شود، به خصوص در محیطهای کارگری به دلیل استفاده از وسایل گرمازایی مانند اجاق گاز برای تأمین گرمای محیط زندگی این افراد، حوادث گاز گرفتگی رخ داده که متأسفانه تاکنون منجر به فوت تعدادی از این کارگران نیز شده است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری قزوین اظهار داشت: همچنین رعایت نکاتی از جمله وجود دریچه تبادل هوا در فضای منزل، بازدید و کنترل دودکشها، عدم استفاده از وسایل گازسوز غیر استاندارد، عدم قرار دادن آبگرمکن دیواری گازی در فضای بسته از جمله مواردی است که رعایت آنها از سوی شهروندان لازم و ضروری است.
نظر شما