به گزارش خبرگزاری مهر، پیمان پیشگاهی مدیرکل توانبخشی این جمعیت گفت: در اتاق تاریک بر مشکلات و آسیبدیدگیهای حسی تمرکز میشود. اکنون کلینیکهای تخصصی در مرکز جامع تهران، توانخواهان مورد نظر را به اتاق تاریک یا چندحسی ارجاع میدهند.
او افزود: ایجاد این امکان توانبخشی در تهران به شکل آزمایشی بوده و اکنون با استقبال خوبی که صورت گرفته راهاندازی اتاق چند حسی در مراکز توانبخشی هلال احمر در سراسر کشور در دستور کار است.
پیشگاهی توضیح داد: ۴ گروه از توانخواهان میتوانند از اتاق تاریک در بهبود وضعیت خود بهرهمند شوند. اول افراد مبتلا به بیماریهایی که در جریان آنها حواس به طور مستقیم دچار آسیب شدهاند. مثلاً بیماران مبتلا به اوتیسم. دسته دوم بیماریهایی است که اختلالات حواس در آنها مؤثر است. مثلاً اختلال در تعادل که میتواند در اثر اشکال در گوش میانی به وجود آمده باشد.
او ادامه داد: دسته دیگر توانخواهانی هستند که از مشکلات ذهنی رنج میبرند. همچون سندرومدان، اختلال یادگیری و بیشفعالی کودکان و دسته آخر افرادی هستند که در تعامل، ارتباط و رفتار اجتماعی دچار اختلال هستند. همچون کسانی که مشکل پرخاشگری شدید دارند و میتوانند با استفاده از تجهیزات و تکنیکهای قابل اجرا در این اتاق به آرامسازی و تخلیه تنشهای خود کمک کنند.
مدیرکل توانبخشی تاکید کرد: اگرچه بخش قابل توجهی از مراجعان به اتاق تاریک را کودکان تشکیل میدهند اما استفاده از این خدمت توانبخشی، برای همه توانخواهان به خصوص سالمندان هم بسیار مؤثر است و به همه بیماران در تمامی سنین توصیه میشود.
پیشگاهی گفت: در ابتدا باید مشخص شود که بیماری چه مشکلات و چالشهایی را برای فرد تولید کرده و آن بیماری ناشی از چیست؟ بنابراین در توانبخشی هرچه امکانات و تکنیکها به روز تر شود امکان درمانهای جامع، بیمارمحور و کلنگر افزایش مییابد.
نظر شما