به گزارش خبرنگار مهر؛ بذرپاش با بیان اینکه مشکل این وزارتخانه نبود منابع کافی برای تکمیل پروژهای ریلی، جادهای، آزادراهی و هواپیمایی است، گفت: این منابع چگونه تأمین خواهد شد؟ برای خرید لوکوموتیو یا ساخت لوکوموتیو، خرید هواپیما یا تعمیر هواپیماها با مشکل منابع مالی رو به رو هستیم. چرا که منابع انسانی متخصص در کشور فراوان داریم که میتوانیم از آنها کمک بگیریم برای حل این مشکلات امکان مشکل مالی است که نگذاشته تاکنون این صنعت پیشران شود.
در خصوص هزینهها مجلس کمک کند و دست به دست دهد تا هزینههای پروژهها کنترل شده انجام شود. بنده از تملک و داراییها مطلع هستم.
بحران فرسودگی در صنایع حمل و نقل
مهرداد بذرپاش گفت: در سالهای اخیر در پروژهها کند عمل کردیم و یا اصلاً عمل نکردیم که این باعث نارضایتی مردم، نمایندگان و دولت شده است و باید این وضع به اتمام برسد.
مهرداد بذرپاش وزیر پیشنهادی وزارت راه و شهرسازی، ضمن عرض تسلیت شهادت حضرت فاطمه (س) و تبریک روز دانشجو برنامههای خود و پیشرفت ایران گفت؛ اگر درباره سطح پیشرفت باید صحبت کرد که در شأن نمایندگان مردم صحبت کرد. در وزارت راه و شهرسازی با حدود پنج صنعت مواجه هستیم و این صنایع را پیشران باید قرار داد وزارت راه و شهرسازی با صنایع (هواییِ، دریایی، ساختمانی و حمل و نقل) رو به رو است و باید برای پیشران این صنایع از متخصصین استفاده کرد تا کنون نگاه به این وزارتخانه سنتی بوده و باید از این دیدگاه فاصله گرفت و به سمت صنعتی شدن برویم.
وزیر پیشنهادی وزارت راه و شهرسازی ادامه داد: اهالی صنعت میدانند که این وزارتخانه صنعتی است چرا که مرتبط به بازارها است با مواد اولیه قیمتهای تمام شده سرو کار دارد بنابراین این وزارتخانه را باید صنعتی اداره کرد. این وزارتخانه نیاز به فناوری، انتقال فناوری صحبت کنیم. این پنج صنعت بزرگ را اگر با کشورهای همسایه مانند ترکیه، امارات و قطر مقایسه کنیم متوجه خواهیم شد که چقدر از پیشرفت عقب هستیم. یک فرودگاه امام را ساختهایم اما این فرودگاه را اگر با فرودگاههای اطراف مقایسه کنیم متوجه خواهیم شد که نتوانستیم در ساخت فرودگاه موفق باشیم وزیر قبل هم این موضوع را اعلام کرد.
کمبود نیروی انسانی آموزش دیده در فرودگاهها
علیرضا منظر گفت: کمبود نیروی انسانی و آموزش داده در صنعت فرودگاهی مشهود بوده که باید در زمان مناسب این مشکل برطرف شده و نیروی انسانی و آموزش دیده نیز در فرودگاههای استخدام شود.
به گزارش خبرنگار مهر؛ در حال حاضر نیز فرودگاههای کشور اجبار شدهاند تا در راستای ارتقای استاندارهای سازمان هواپیمایی تلاش کنند و مشکلات فرودگاههایی را حل نمایند. از سوی دیگر باید فرودگاهها بعلاوه بر تجهیزات فرودگاهی باید نیروی انسانی خود را نیز بیشتر کنند.
مدیران فرودگاهها در خصوص رفع معارضات و موانع پروژهها اقدام جدی داشته باشند.
علیرضا منظر؛ کارشناس صنعت هوایی در خصوص گواهینامه فرودگاههای بین المللی به خبرنگار مهر گفت: بحث الزاماتی است که باید رعایت شود و یکسری ممیزی است که الزاماً باید اجرایی گردد.
وی در ادامه بیان کرد: این الزامات چند دسته است یکی تجهیزات است که عمده خرید نشدن تجهیزات مشکلات مالی در کشور و نبود اعتبار کافی میباشد از سوی دیگر نباید تحریمها را نادیده گرفت چرا که تحریم باعث شده تا اعتبار کافی ایران برای تهیه تجهیزات نداشته باشد این موانع اول باید رفع شود.
ردپای هدر رفت آب در صنعت ساختمان سازی
با افزایش جمعیت و به طبع از آن مصرف آب ساختمانی بیشتر شده و در فرآیند ساخت و ساز ساختمانها و تولید مصالح، مقدار قابل توجهی آب مصرف میشود که هیچگاه دیده نمیشود.
به گزارش خبرنگار مهر؛ در حال حاضر صنعت ساختمان از صنایع آب بر محسوب میشود، یکی از عوامل تأثیر گذار بر مصرف آب در ساختمان سازی, نوع سیستم ساختمانی است.
برای بهینه سازی مصرف آب در ساختمان سازی لازم است سیستم ساختمانی به نحوی انتخاب شود که علاوه بر تأمین خصوصیات سازهای مورد نظر، به لحاظ مصرف آب در مرحله ساخت نیز بهینه باشد. تاکنون عمده فعالیتها برای کاهش مصرف آب در ساختمان، معطوف به مرحله بهره برداری از ساختمان بوده و کمتر به مرحله ساخت توجه شده است.
میزان استفاده از آب در ساختوسازهای شهری بالاست؛ برای مثال بعد از بتنریزی باید بهطور مرتب زمین غرقاب شود که به آب بسیاری نیاز دارد؛ از طرفی کامیونها و تانکرهای حامل بتن آماده هم که به محل ساختمان میآیند، بعد از تخلیه بار، مخزن و دستگاهها را با همین آب آشامیدنی میشویند. کمتر پروژهای وجود دارد که از آب آشامیدنی در ساخت آن استفاده نشود، البته در گذشته از آب تانکر در ساختمانسازی استفاده میشد، اما اکنون تقریباً همه برجها و ساختمانها با آب آشامیدنی شهری ساخته میشوند و این موضوع جا افتاده است.
افزایش قیمت مسکن به دلیل بالارفتن قیمت دلار
در پاییز شاهد افزایش قیمت مسکن در برخی از مناطق تهران هستیم، کارشناسان معتقدند این افزایش قیمت به دلیل بالارفتن قیمت دلار است
به گزارش خبرنگار مهر طی یک دهه گذشته با افزایش غیر عادی قیمت مسکن روبه رو بودیم که خرید مسکن را برای عموم جامعه به یک معادله لاینحل تبدیل کرده است.
در دولت گذشته که اساساً مسکن سازی صورت نگرفت، قیمت خانه در بخش خرید و فروش و به طبع از آن بازار اجاره بها نیز تحت تأثیر قرار گرفت به گونهای که با آغاز پاندومی کرونا دولت برای کاهش بار و فشار ناشی از این بیماری قوانین عجیبی برای موجر و مستأجر در بخش اجاره وضع کرد که البته باز هم نتوانست ترمز افزایش قیمت را بگیرد و در نهایت زمزمههای کانکس خوابی، بام خوابی و… به گوش رسید.
طی یکسال گذشته بازار خرید و فروش در رکود به سر میبرد اما این رکود در بازار اجاره نه تنها در فصل اجاره که افزایش اندکی قیمت طبیعی است اما در سال جاری در فصل پاییز بازار اجاره به صورت عجیبی هم در بخش جابه جایی و هم قیمت فعال بوده و قیمت اجاره بها با افزایش عجیبی همراه است!
سعید لطفی؛ عضو هیأت مدیره و خزانه دار اتحادیه املاک تهران در خصوص قیمتهای سلیقهای به خبرنگار مهر گفت: قیمت گذاریهای دستوری باید از سایتهای مجازی برداشته شود یکبار این اتفاق افتاد و بازار به ثبات رسید این را هم دولت میتواند انجام دهد از سوی دیگر کمبود ساخت و ساز هم علت دیگر قیمتهای دلخواه است که در هر دو مورد دولتها با قدرتی که دارند میتوانند انجام دهند.
دست رد بهارستانیها به تفکیک وزارتخانه راه و شهرسازی
بر اساس برنامه پنجم توسعه برای کوچک سازی دولت قرار بر این شد تا برخی از وزارت خانهها ادغام شوند؛ وزارت راه و ترابری و مسکن و شهرسازی یکی از وزارتخانههایی بود که در لیست این ادغام سازی بود.
به گزارش خبرنگار مهر؛ بر اساس برنامه پنجم توسعه برای کوچک سازی دولت قرار بر این شد تا برخی از وزارت خانهها ادغام شوند. وزارت راه و ترابری و مسکن و شهرسازی یکی از وزارتخانههایی بود که در لیست این ادغام سازی بود. قرار بود ۲۲ وزارتخانه به ۱۷ عدد کاهش یابد. از این جهت در ۴ خرداد ۱۳۹۰ لایحهٔ وظیفهها و اختیارات وزارت را به مجلس داد.
در تاریخ ۳۱ خرداد ۱۳۹۰ با تصویب مجلس شورای اسلامی و در یکم تیر ماه تأیید شورای نگهبان قانون اساسی، وزارت راه و ترابری با وزارتخانهٔ مسکن و شهرسازی ادغام شد. اکنون زمزمههای تفکیک این دو وزارتخانه به گوش میرسد. مخالفان بر این مساله که کارکرد بخش راه و مسکن با یکدیگر تفاوت دارد اتفاق نظر دارند و موافقان نیز میگویند که تفکیک این دو وزارتخانه بار دیگر بار مالی جدید روی دوش دولت و در عین خلاف برنامه پنجم توسعه است.
برخی نیز بر این عقیده اند اساساً طرح این تفکیک در شرایط فعلی بی مورد و قابل قبول نیست به هر حال باید دید در نهایت آیا این طرح به مجلس میرود؟ آیا بهارستانی به این طرح رأی مثبت میدهند؟
علی اکبر بسطامی، نماینده مجلس نیز در خصوص تفکیک وزارتخانه راه و شهرسازی به خبرنگار مهر گفت: تفکیک وزارتخانه راه و شهرسازی یکی از الزاماتی است که باید انجام شود، چرا که از نظر مسئولیتی هم این دو موضوع با یکدیگر هیچ سنخیتی ندارد بنابراین باید تفکیک شوند.
درآمد میلیاردی ترانزیت شمال غرب به جنوب شرق
محمدرضا پورابراهیمی گفت: توسعه ترانزیت شمالغرب به جنوبشرق بر اساس برآوردهای کارشناسی اولیه در کمیسیون اقتصادی درآمد ارزی کشور را سالانه ۱۰ میلیارد دلار افزایش میدهد.
به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا پورابراهیمی داورانی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس د ر جمع خبرنگاران در تشریح نشست امروز (دوشنبه ۱۴ آذرماه) کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با حضور وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی، گفت: اصلی ترین موضوعات در خصوص مأموریتهای وزارت راه و شهرسازی بود که اولین موضوع آن بحث مسکن است که امروز به شدت برای مردم نگرانی ایجاد کرده است.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه متأسفانه نتوانستهایم به اهداف قانون جهش تولید مسکن به عنوان سند توافقی بین مجلس و دولت و همچنین تعهدات دولت سیزدهم که در برنامههای رئیس جمهور ارائه شد دسترسی پیدا نکردهایم، ادامه داد: افزایش قیمت مسکن و اجاره بها را به صورت سرسام آور مشهود هستیم و در شرایط فعلی رفع این مشکل از دغدغههای اصلی محسوب میشود.
نماینده مردم کرمان و راور با تاکید بر اینکه یکی از مباحث مهم مطرح شده در نشست امروز کمیسیون اقتصادی عدم عملیاتی شدن احداث یک میلیون واحد مسکونی بر اساس قانون و عدم تأمین تقاضای بازار است، عنوان کرد: بر اساس تحلیل وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی در خصوص عدم تحقق اهداف در حوزه مسکن اصلیترین مسئله تأمین منابع مالی است زیرا در زمینههای زیرساخت، مصالح، امکانات و دانش فنی حوزه ساختمان کسری و کمبودی که باعث شود این میزان اختلاف بین هدفگذاری و اجرا ایجاد شود کمبود نداریم.
تحولات در صنعت هوانوردی ایران به همت متخصصان ایرانی محقق شد
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری سیر تحولات در صنعت هوانوردی ایران را در سایه همت والای متخصصان توانمند ایرانی دانست.
به گزارش خبرگزاری مهر؛ محمد محمدی بخش رئیس سازمان هواپیمایی کشوری در پیامی روز جهانی هواپیمایی کشوری را تبریک گفت.
در متن این پیام آمده است: در سالروز جهانی هواپیمایی کشوری پیام تبریک خود را با نگاهی قدرشناسانه تقدیم حضور شما فعالان عرصه صنعت هوایی ایران میدارم؛ چرا که در طول سالهای پر از فشار، تهدید و تحریم، توانستهاید با اجرای بهینه امور و البته به پشتوانه دانایی و تعامل سازنده تان، چراغ این صنعت را همواره روشن نگه داشته و اقتدار و صلابت ایران اسلامی را محفوظ بدارید و مصداق این مهم سیر تحولات در صنعت هوانوردی ایران است که تحقق آن در سایه همت والای شما متخصصان توانمند ایرانی میسر گشته است.
نیک میدانیم؛ فعالیت در صنعت هوانوردی ایران یکی از دشوارترین فعالیتها در مقایسه با سایر صنایع است. و این تفاوت، از تبعیضها و مانع تراشیهای غرب علیه ایران با مقاصد سیاسی حاصل شده است. اما شما با تکیه بر توان ملی و بهره برداری مناسب از فرصتهای رشد و توسعه همراه با رعایت استانداردهای لازم، در این مسیر سخت قامت افراشته، موانع پیش رو را پشت سر نهاده و در طی این طریق صعب العبور بر مشکلات فائق آمدید و موجبات اقتدار و تحکیم پایههای این صنعت را فراهم آوردید.
تأمین ۱۰ هزار مسکن برای افراد دارای معلولیت
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: طرح مسکن خانوارهای دارای ۲ معلول به بالا به بیش از ۱۳ هزار نفر رسیده است.
به گزارش خبرگزاری مهر، تفاهمنامه همکاری مشترک سازمان بهزیستی کشور و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به منظور کمک به تأمین ۱۰ هزار واحد مسکونی برای افراد دارای معلولیت و مددجویان شهری فاقد زمین و مسکن تحت پوشش بهزیستی ساکن در شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت و سایر شهرهایی که در حوزه فعالیت بنیاد قرار میگیردف با رویکردی معیشتمحور و جلوگیری از اسکان متمرکز مددجویان با حضور «علیمحمد قادری» و «اکبر نیکزاد» منعقد شد.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه این اقدام شایسته با همافزایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی توانمندسازی جامعه هدف را به همراه دارد، گفت: مسکن یکی موضوعات اساسیترین دولت مردمی سیزدهم است که مقرر شده ۱۶۰ هزار واحد مسکونی در ۳ سال برای ۱۰۰ هزار خدمتگیرندگان احصاء شده، تأمین کنیم.
وی از برگزاری آئین واگذاری ۱۶۰ هزار واحد مسکونی در چند سال اخیر خبر داد و گفت: طرح مسکن خانوارهای دارای ۲ معلول به بالا به بیش از ۱۳ هزار نفر رسیده است، به عبارتی در این سالها با مشارکت بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی فرمان امام و سازمان بهزیستی کشور این تعداد حانوار صاحب مسکن شدند؛ همچنین تجدید این تفاهم با بنیاد مستضعفان و انقلاب اسلامی اعتبار ۲۰۰ میلیون تومانی را برای خرید در شهرها و ۱۵۰ میلیون تومان برای مسکن روستایی تعریف شده است.
نظر شما