به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت (مفدا)، دکتر احد بنار با اعلام این خبر گفت: دستورالعمل اجرایی آییننامه شورای صنفی دانشجویان و دستیاران دانشگاههای علوم پزشکی کشور در تاریخ ۱۳ آذر ماه به دانشگاهها ابلاغ شد و از همین تاریخ دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی سراسر کشور میتوانند با همکاری و همراهی دانشجویان انتخابات پرشور خود را برای تشکیل شوراهای صنفی دانشجویان و دستیاران برگزار کنند.
وی درباره ابلاغ دستورالعمل اجرایی آیین نامه شوراهای صنفی دانشجویان و دستیاران دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی کشور، اظهار داشت: به دنبال ابلاغ آییننامه شوراهای صنفی دانشجویان و دستیاران دانشگاههای علوم پزشکی که بر اساس نیازمندی جدید دانشجویان مورد اصلاح و بازنگری قرار گرفت، دستورالعمل اجرایی آییننامه ۱۳ آذر ۱۴۰۱ ابلاغ شد.
بنار اضافه کرد: در بازنگری آییننامه تلاش شد خواسته ها و مسائل و موضوعاتی که نیاز دانشجویان بوده است، مورد اهتمام و توجه ویژه قرار گیرد و کاستیهایی که در آییننامه قبل وجود داشت برطرف شود. بر این اساس طی فرآیندی که بیشتر بر پایه خردجمعی و هماهنگی با حوزههای درگیر بر مسائل دانشجویان از جمله حوزههای آموزشی و پژوهشی بوده است، آییننامه شوراهای صنفی دانشجویان در زمان خود اصلاح و به دانشگاهها ابلاغ شد.
دستورالعمل به نوعی بر چگونگی برگزاری انتخابات شوراهای صنفی دانشجویان و دستیاران اشاره دارد
این مقام مسئول با بیان اینکه ابلاغ دستورالعمل اجرایی آییننامه به دانشگاههای علوم پزشکی به سرعت بعد از اصلاح آییننامه دنبال شد، خاطرنشان کرد: این دستورالعمل به نوعی بر چگونگی برگزاری انتخابات شوراهای صنفی دانشجویان و دستیاران اشاره دارد که با توجه به تغییراتی که در آییننامه داشتیم و فضایی که بر دانشگاهها حاکم بود و با توجه به مختصات جدیدی که در آییننامه بر روی آن تاکید داشتیم، تلاش شد این دستورالعمل نیز با دقت بسیار خوبی مانند آییننامه بازنگری و ابلاغ شود.
معاون اداره کل امور دانشجویان وزارت بهداشت با بیان اینکه معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت این شیوهنامه را به تمامی دانشگاههای علوم پزشکی کشور ابلاغ کرد، خاطرنشان کرد: ابلاغ شیوهنامه در ایام منتهی به ۱۶ آذر و روز دانشجو میتواند به انجام رسالت مهم دانشجویان در حوزه صنفی و رفاهی که همانا ایفای نقش فعالانه خود در راستای تامین نیازهای صنفی و رفاهی دانشجویان است، کمک کند.
وی با تاکید بر اهمیت برگزاری انتخابات پرشور شوراهای صنفی در سطح دانشگاه/ دانشکده های علوم پزشکی کشور اظهار داشت: دانشجویان باید نسبت به آرمانها و ارزشهای خود حساس باشد و نسبت به مسائل مهم و مسائل کلی جامعه و همچنین زیست دانشجویی خود که شامل فعالیتهای دانشجویی، تحصیل و زندگی در دوران دانشجویی است جایگاه خود را به صورت ویژه ببیند. مبحث کمیته صنفی و رفاهی شوراهای صنفی یعنی مسئوولیت پذیری و حساس بودن دانشجو نسبت به موضوعاتی که خودش با آن ها مواجه است و مطالبه دارد.
بنار اضافه کرد: از زمان ابلاغ این دستورالعمل، دانشگاه/دانشکده های علوم پزشکی با همکاری دانشجویان میتوانند انتخابات شوراهای صنفی را برگزار کنند. شیوهنامه دارای شش ماده است که چند مسئله مهم از جمله مبحث نظارت بر انتخابات، کمیته اجرایی انتخابات، فرآیند برگزاری انتخابات و... را در خود جای داده است و دانشگاه/ دانشکده های علوم پزشکی با همکاری دانشجویان در مسیر اجرای روند انتخابات می توانند اقدامات لازم را بر اساس این دستورالعمل اجرا کنند.
بازه برگزاری انتخابات شوراهای صنفی در سطح دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی تا اسفندماه سالجاری است
این مقام مسئول افزود: بازه برگزاری انتخابات تا اسفندماه سالجاری است و در این میان موضوعاتی چون نظارت بر شوراهای صنفی در دانشگاه و نظارت مرکزی در وزارت بهداشت نیز در شیوهنامه مورد توجه قرار گرفته است و به واقع شیوهنامه شوراهای صنفی دانشجویان و دستیاران دانشگاههای علوم پزشکی کشور بر قوانین کلی ناظر بر برگزاری انتخابات و شیوه اجرایی آن تاکید دارد.
معاون اداره کل دانشجویی وزارت بهداشت با تاکید دوباره بر برگزاری پرشور انتخابات شوراهای صنفی دانشجویان و دستیاران گفت: هر اندازه افراد کاندیدا با آرای بیشتری از دانشجویان در این شورا وارد شوند دارای توان، حمایت و اراده قویتری برای دنبال کردن امور صنفی و رفاهی دانشجویان خواهند بود. در مجموع فرآیند برگزاری انتخابات از ابتدا تا انتها که ثبتنام، تایید صلاحیت، تبلیغات، برگزاری انتخابات و... را در برخواهد گرفت و نحوه اقدامات اجرایی آن، در این دستورالعمل مورد اشاره و تشریح قرار گرفته است.
نظر شما