به گزارش خبرنگار مهر، علی مصطفی زاده عصر سه شنبه در صحن علنی شورای اسلامی شهر که با حضور معاون عمرانی استاندار و مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان غربی برگزار شد، با اشاره به ابنیه تاریخی موجود در این پادگان افزود: اکثر ساختمانهایی که در داخل مجموعه لشکر ۶۴ ارومیه قرار دارند نزدیک به ۱۰۰ سال قدمت دارند و پادگان لشکر ۶۴ علاوه بر اینکه از لحاظ بافت تاریخی ارزشمند هستند، از لحاظ فضای تفریحی و فضای سبز موجود در داخل آن نیز به نوعی تنفس گاه شهر محسوب میشوند.
سخنگوی شورای اسلامی شهر ارومیه گفت: لشکر ۶۴ ارومیه یکی از نمادهای امنیت روانی مردم شهر است و مردم ارومیه با این لشکر خاطرههای بسیاری دارند و همزمان نام و نماد این لشکر، آرامش و امنیت را در اذهان مردم ارومیه تداعی میکند.
مصطفی زاده تصریح کرد: باید در عین حفظ سهم شهرداری ارومیه در راستای حفظ امنیت روانی مردم و شهر تمهیداتی اندیشید که لشکر ۶۴ به طور کامل از شهر منتقل نشود چرا که برای امنیت و همچنین رفاه مردم ارومیه وجود این لشکر خوشنام و جسور ضرورتی انکار ناپذیر است.
ضرورت حفظ و احیا ابنیه تاریخی موجود در زمینهای لشکر ۶۴
عضو شورای اسلامی شهر ارومیه نیز در این نشست با اشاره به ضرورت توجه به حوزه فرهنگی در اراضی لشکر ۶۴ افزود: برخی ابنیه تاریخی در زمینهای ارتش میتواند در قالب موزه نظامی حفظ و در اختیار عموم شهروندان قرار گیرد.
گلشن نوروزی اضافه کرد:: ساختمانهای تاریخی موجود در اراضی لشکر ۶۴ باید حفظ و احیا شود چرا که بخش مهمی از تاریخ شهرمان هستند.
وی در ادامه با بیان اینکه مردم ارومیه مردم نجیبی هستند، گفت: مردم مناطق کم برخوردار درگیر برخی موضوعات مالی برای اخذ مجوزهای قانونی هستند و در محلات خاص باید گذشتهایی انجام شود.
نوروزی تصریح کرد: منشعبات کوی سالار آسفالت ریزی نشده است و این موضوع سبب مشکلاتی برای شهروندانی میشود که روزانه در همین مسیر تردد دارند.
وی در خصوص سیاستگذاری در راستای توسعه شهر یادآور شد: پیشروی شهر باید از سمتی که زمینهای زراعی نسبتاً نامرغوب دارد ادامه یابد، در حالی که هم اکنون در برخی نقاط با زمینهای کشاورزی بسیار مرغوب تفکیک و ساخت و ساز ادامه دارد.
اراضی ارتش ریههای تنفسی شهر بوده و باید برای آیندگان حفظ شود
نایب رئیس شورای اسلامی شهر ارومیه دیگر سخنران این نشست نیز گفت: اراضی ارتش ریههای تنفسی شهر است و باید به فکر آینده شهر باشیم و قبل از نابودی این زمینها طبق قانون و مصوبات قبلی اقدامات لازمه را انجام داد.
مرتضی منافی اظهار کرد: وضعیت درآمد پایدار مدیریت شهری در وضعیت مناسبی قرار ندارد و ضروری است کارگروهی در استانداری تشکیل و به این موضوع رسیدگی شود.
وی افزود: اگر تقابل بین مسئولان برای ارائه خدمات به مناطق کم برخوردار وجود داشته باشد، هیچ نتیجهای را متصور نخواهیم بود.
منافی گفت: باید به وضعیت زمینهای بین خیابان رازی و صائب تبریزی و آپارتمانهایی که دهها سال است همچنان بتن ریزی شده اما تکمیل نمیشود رسیدگی شود چون از جهت منظر شهری این محدوده چند ده هکتاری چهره خوبی از شهر در آن نقطه را به نمایش نمیگذارد.
وی با انتقاد از نحوه اعطا مجوز به زمینهای قولنامه ای گفت: میبینیم شهروندی زمینی را بین دو ساختمان خریداری کردهاند اما هم اکنون هیچ مجوزی برای آن قطعه خریداری شده نمیتوان دریافت کرد و این محدودیتهای اعمال شده خارج از عدالت است.
منافی تصریح کرد: من نماینده مردم هستم و باید درد آنها را بازگو کنم چرا که اکثر شهروندان در منطقه دو و بخشهایی از مناطق سه و چهار با اعمال ضوابط در صدور مجوزهای اراضی قولنامه ای با مشکلاتی روبرو شدهاند.
منافی عنوان کرد: شهروندانی که امروز در مناطق محروم حتی نان خود را نسیه می خرند و نیم قطعه یا زمینهای کمتر از ۱۰۰ مترمربع دارند نمیتوانند برای خود سرپناهی احداث کنند و باید به فکر اعطا مجوز به این شهروندان بود.
ارتش سهم خود از کاربریهای انتفاعی را از زمینهای لشکر ۶۴ را دریافت کرده است
رئیس مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر ارومیه نیز در این جلسه اظهار کرد: بخشی عمدهای از اراضی لشکر ۶۴ ارومیه که به ثبت میراث فرهنگی کشور رسیده، جزو ارزشهای تاریخی، فرهنگی و اکولوژیکی کلانشهر ارومیه بوده و به همین دلیل طراحی شهری برای زمینهای پادگان به صورت یکپارچه مصوب شده و یکپارچه نیز باید انجام پذیرد.
مرتضی بهرام افزود: به عنوان مثال در فرایند تصویب طرح بیش از دو هکتار از اراضی با کاربری فرهنگی در اراضی لشکر ۶۴ پس از کارسازی و اخذ مجوز از میراث فرهنگی در کمسیون ماده ۵ از فرهنگی به صورت تجاری تغییر کاربری و جزو سهم ارتش قرار گرفته است.
رئیس مرکز مطالعات و پژوهشهای شورای اسلامی شهر ارومیه گفت: ما به ازای این دو هکتار، مقرر شده که علاوه بر مصالحه وقت، ۸ هکتار از محدوده سهم ارتش که جزو محدوده ثبت شده میراثی در جوار محله دره چایی است دریافت کنیم که توافق شده ارتش در اختیار شهر و شهرداری قرار دهد، بنابراین قبل از این امر، ارتش سهم خود را با کاربری تجاری دریافت کرده است.
بهرام ادامه داد: این زمین دو هکتاری روبروی فروشگاه اتکا است و قبلاً کاربری فرهنگی داشت و در عوض واگذاری ۸ هکتار ثبت شده به کاربری تجاری تغییر یافته است.
وی تصریح کرد: در مسائل شهری باید نگاهی عمیق و گسترده داشته و منافع عمومی شهر را اولویت دارتر از منافع بخشی و سازمانی در نظر گرفت و پایبندی به مطالعات و توافقات قبلی و مصوبات شورای عالی شهرسازی و معماری ضروری است.
بهرام تأکید کرد: اگر قرار است ارتش در بخشی از زمینها بصورت موقتی مستقر بماند، دو هکتار تغییر کاربری داده شده نیز موقتاً باید مسکوت یا بازگشت به کاربری قبلی شود.
نظر شما