به گزارش خبرنگار مهر، بیبی فاطمه حقیرالسادات در چهل و هشتمین جلسه کمیسیون گردشگری شورای شهر یزد اظهار داشت: با احیای آب انبارهای شهر یزد می توان از آنها برای ذخیره سازی آبهای سطحی و باران، به منظور آبیاری فضای سبز شهری و مدیریت و دفع سیلاب شهری استفاده کرد.
وی عنوان کرد: حدود ۲۱۰ آب انبار در استان یزد وجود دارد که ۱۴۴ آب انبار در قسمت هزار هکتاری بافت تاریخی و ثبت ملی شده است.
حقیرالسادات ادامه داد: آب انبارها برای ذخیره آبهای سطحی و بارانها میتوانند کمک رسان باشند زیرا هر آب انبار به طور متوسط حدود ۴۰۰ متر مکعب ظرفیت ذخیره آب دارد و در محدوده بافت تاریخی با این تعداد آب انبار می توان حدود ۵۰ هزار متر مکعب آب ذخیره کرد و درصورت ایجاد باران یا سیلاب، آب انبارها می توانند ذخیره آب را برای مدیریت آب و آبیاری فضای شهر، همچنین جلوگیری از تخریب بنا های تاریخی برعهده بگیرند.
رئیس کمیسیون گردشکری، میراث فرهنگی، صنایع دستی شورای شهر یزد افزود: در گام اول می توان حدود ۴۰ آب انباری که کمتر نیاز به مرمت و بهسازی دارند را احیا کرد.
وی افزود: اقداماتی از جمله تأمین اعتبار مورد نیاز برای مطالعه زیرساختی پروژه اعم از شناسایی تهیه نقشه و حجم کار، تأمین اعتبار مورد نیاز برای آمادهسازی آب انبارها و مرمت آنها همچنین تامین اعتبار برای مطالعه به منظور بهره برداری آلودگی و رسوبات این آبهای ذخیره شده، برای اجرای این طرح و احیای آب انبارها مورد نیاز است.
حقیرالسادات تاکید کرد: آب انبارها ظرفیت مناسبی هستند که می توان با طرح جامع و دقیق برای استفاده بهینه در سال آینده به آنها بودجه اختصاص یابد.
وی بیان کرد: چنانچه مدیریت آب انبارها در راستای مدیریت آب های سطحی و سیلاب ها و جلوگیری از تخریب ساختمان ها در شهر صورت پذیرد، اثرات مثبتی برای شهر یزد، شهرداری و به خصوص شهروندان به همراه دارد.
گفتنی است؛ با استفاده از آب انبارها دیگر لازم به ساخت تعداد زیادی مخازن بتنی با هزینه میلیاردی نیز نیست.
نظر شما