به گزارش خبرنگار مهر، نادر کاظمی صبح چهارشنبه در جلسه بررسی مسائل و مشکلات شهری و شهرداریهای ماکو و بازرگان، اظهار کرد: ارتقای زیرساختهای شهری در دو شهر ماکو و بازرگان بسیار ضرورت دارد و باید در اولویت اول امور اجرایی شهرداریها قرار گیرد.
فرماندار ماکو افزود: شهرداریها باید با مدیریت صحیح شرایط موجود شهرها و بررسی نقاط ضعف و قوت مدیریت شهری، تمام تلاش خود را در جهت اصلاح وضعیت فعلی و تغییر در سیمای شهر و جلب رضایت شهروندان به کار گیرند.
کاظمی افزود: جمعآوری پسماندهای خانگی و زبالههای رها شده و پاکسازی معابر عمومی و پارکها از مهمترین وظایف و تکالیف شهرداریهاست و از آنجا که این موارد از مطالبات اصلی مردم نیز بشمار میروند، لذا باید در این خصوص اقدامات به مراتب مطلوبتری در جهت تحقق خواستههای شهروندان و انجام امور محوله صورت پذیرد.
شهرداری ماکو طرح تفضیلی را اجرا نمیکند
وی با اشاره به اجرای طرح تفصیلی در شهرها که به عنوان اصلی ترین و دقیقترین مرجع، برای کسب اطلاعات در خصوص اراضی شهری، نوع کاربری، میزان تراکم و … استفاده میشود افزود: طرح تفصیلی شهر ماکو ابلاغ شده ولی توسط شهرداری ماکو اجرا نمیشود چرا که در حقیقت طرح تفصیلی سند رسمی شهر و اسناد هویتی شهری قلمداد میشود.
کاظمی با اشاره به عدم رعایت تراکم در شهرهای ماکو و بازرگان که اکثراً با ۱۰۰ درصد پوشش اقدام به ساخت مسکن میشود و شهرداریها نیز هیچ گونه نظارتی بر این تخلفات ندارند اظهار داشت: قرار نیست حقوق شهروندی قربانی شود تا یک فرد به حداکثر سود خویش برسد و ساختمانهایی که تخلف آشکار دارند باید پلمب و تخریب شوند.
فرماندار ماکو با اشاره به این امر که شهرداریها باید از تخلفات جلوگیری کنند نه اینکه برای درآمدزایی خود زمینه تخلف را فراهم سازند بیان نمود: شهرداریهای ماکو و بازرگان باید برای خود درآمد پایدار ایجاد کنند زیرا تکیه کردن بر درآمدهای کمیسیون ماده ۱۰۰ به هیچ عنوان اصولی و منطقی نیست.
کاظمی با بیان اینکه شهرداران ماکو و بازرگان برای اجرای پروژههای ممیزی املاک و مغازهها و تشکیل بانک اطلاعاتی املاک سریعاً اقدام کنند افزود: اجرایی شدن پروژههای ممیزی املاک و مغازهها در شهرهای ماکو و بازرگان میتواند برای درآمد پایدار و مدیریت شهری کمک کرده و باعث جلوگیری از تصرفات در شهر شود.
شهرداریها باید چهره شهر را بر اساس طرح تفصیلی محور قرار دهند
مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری آذربایجان غربی نیز در این جلسه با بیان اینکه وظیفه دفتر امور شهری و شوراها نظارت عالی بر تمام شهرداریهای استان و شوراهای شهر استان است، گفت: در این دفتر شهرداریها و شوراها به صورت مستمر در طول سال ارزیابی میشوند.
امیر جوان کیا با اشاره به اینکه مقدمه نظارت بر عملکرد شورا و شهرداریها امر مهم آموزش است افزود: با آموزش میتوانیم اعضای شورا و پرسنل شهرداریها را توانمد کنیم چرا که وقتی پرسنل توانمند نباشند اطلاعات جامعی از وظایف خود نخواهند داشت.
وی در خصوص اینکه ساخت و سازهای غیرمجاز در شهرها یک معضل جدی است که یک مقدار آن بر میگردد به مماشاتی که از طرف بعضی از عوامل شهرداریها با مالکین ساختمانها صورت میگیرد گفت: جلوگیری از ساخت و سازهای غیرقانونی باید با نظارت تبدیل به یک وظیفه شود که یک مطالبه عمومی است.
وی با اشاره به اینکه شهرداریها باید چهره شهر را بر اساس طرح تفصیلی که به عنوان پایه و زیرساخت توسعه شهری است محور قرار دهند خاطرنشان کرد: شهرداریها بر اساس طرح تفصیلی که نقشه راه توسعه شهری است حرکت کرده و نگذارند خارج از این طرح هیچ اقدامی صورت پذیرد.
مدیرکل دفتر امور شهری و شوراها استانداری آذربایجان غربی ضمن تاکید بر نظافت عمومی شهرها و ساماندهی فضای سبز و پارکها گفت: فضا و منظر پارکهای شهری باید به جهت ایجاد نشاط اجتماعی و رضایتمندی شهروندان دائماً ساماندهی شده و بهبود یابد.
نظر شما