به گزارش خبرنگار مهر، «ستاد مرکزی المپیاد فرهنگی ورزشی نوروزگاه» عنوان ستادی تازه شکل گرفته در وزارت ورزش است. شکل گیری این ستاد وقتی علنی شد که وزیر ورزش محمدحسن تقیزاده هامانه را به عنوان مسئول «کمیته بین المللی» این ستاد منصوب کرد.
همین انتصاب و مشخص کردن مسئول برای کمیته بین المللی حکایت از این داشت که ابعاد فعالیتهای ستاد مرکزی المپیاد فرهنگی ورزشی نوروزگاه محدود به داخل کشور نمیشود و احتمالاً پای دیگر کشورها هم به این ستاد و برنامههایش باز خواهد شد.
دیگر اینکه از واژه «نوروزگاه» اینطور بر میآید که ستاد تازه تاسیس و فعالیتهایش بی ارتباط با «نوروز باستانی» نیست و احتمالاً این جشن کهن با شناسنامه ایرانی اش، در هسته مرکزی ستاد مرکزی المپیاد فرهنگی ورزشی نوروزگاه جایی دارد اما دقیقاً بر چه اساسی، مشخص نیست؟
اصلاً ماهیت ستاد مرکزی المپیاد فرهنگی ورزشی نوروزگاه چیست و قرار است چه ماموریتی را در ورزش دنبال کند؟ فعالیت این ستاد در چه زمینهای است و چه قشری را در برمی گیرد؟ و دیگر اینکه ابعاد بین المللی آن تا چه حد گسترش خواهد داشت؟
مجموعه این سوالات، ابهامات زیادی پیرامون ستاد مرکزی المپیاد فرهنگی ورزشی نوروزگاه و چرایی تشکیل و آغاز به کار آن ایجاد کرده است که البته گفتگوی خبرنگار مهر با محمدحسن تقیزاده هامانه و پاسخهای وی، پرده از آنها برداشت.
مسئول کمیته بین الملل ستاد مرکزی المپیاد فرهنگی ورزشی نوروزگاه که مدیریت امور بین الملل وزارت ورزش را هم بر عهده دارد، میگوید این ستاد صرفاً در بخش بانوان فعال خواهد بود و برنامههای خود را در تعامل و مشارکت با کشورهایی که همچون ایران برگزارکننده جشن نوروز هستند، پیش خواهد برد. وی همچنین تاکید دارد که اولین دوره برنامههای فرهنگی و ورزشی این ستاد اسفندماه سال جاری با همکاری ۵ فدراسیون داخلی و مشارکت بیش از ۱۰ کشور برگزار خواهد شد.
تشکیل ستادی ویژه بانوان
محمدحسن تقیزاده هامانه مسئول کمیته بین المللی ستاد مرکزی المپیاد فرهنگی ورزشی نوروزگاه در گفتگو با خبرنگار مهر با تاکید بر تازه تاسیس بودن این ستاد در بدنه وزارت ورزش گفت: قرار است این ستاد که با همکاری وزارت ورزش و جوانان، فدراسیونهای ورزشی و دستگاههای همکار تشکیل شده برگزارکننده المپیاد فرهنگی ورزشی با محوریت بانوان باشد.
چرا مردان جایی ندارند؟
وی در مورد محدود بودن فعالیتهای ستاد به بخش بانوان و اینکه ورزشکاران مرد در برنامههای این ستاد جایگاهی ندارند، تصریح کرد: رشد فعالیتهای ورزشی بانوان کشور در سالهای اخیر مخصوصاً در حوزه قهرمانی بی نظیر بوده است و مدالهای رنگارنگ آسیایی، جهانی و المپیکی هم دستاورد آنها از حضور در میادین مختلف و شاهد بر این مدعاست. در راستای گسترش دیپلماسی ورزشی به دنبال فرصتی بودیم تا توانمندی بانوان ورزشکار کشورمان را بیشتر از همیشه در سطح بین المللی نشان دهیم. به همین دلیل تصمیم به برگزاری رویدادی فرهنگی ورزشی با محوریت آنها گرفته شد.
سه هدف عمده پیش بینی شده
مدیرکل امور بین الملل وزارت ورزش با بیان اینکه برای برگزاری المپیاد فرهنگی ورزشی نوروزگاه اهداف کلانی پیش بینی شده است، به تشریح آنها پرداخت و گفت: تقویت وحدت همبستگی و تبادل فرهنگ میان کشورها، صیانت و تکریم از ارزشهای ایرانی و اسلامی همراه با ارتقا و توسعه، همکاری و گسترش ارزشهای بین المللی میان کشورهای شرکت کننده از اهداف کلان برگزاری این المپیاد است.
اهداف دیگری هم داریم
وی ادامه داد: علاوه بر این اهداف خردی هم مدنظر قرار دارد که ارتقای سطح فنی و علمی مربیان و داوران به خصوص در حوزه بانوان، به منصه ظهور رساندن توانمندی و شایستگی ورزشکار زن ایرانی و همچنین رونق صنعت گردشگری ورزشی از جمله آنهاست.
جایگاه نوروز باستان
مسئول کمیته بین المللی ستاد مرکزی المپیاد فرهنگی ورزشی نوروزگاه در پاسخ پرسشی که در رابطه با نوروز و ارتباط این جشن باستانی با واژه به کاررفته «نوروزگاه» مطرح شد، خاطرنشان کرد: آئین باستانی نوروز از زیباترین جشنهایی است که به جز ایران در خیلی از کشورهای دیگر هم پاس داشته میشود. این جشن کهن دارای ثبت چند ملیتی با محوریت ایران است. ۱۱ کشور همچون ایران نوروز را جشن میگیرند و به مناسبت آن برنامههای ویژه در کشورشان دارند. با در نظر گرفتن این مهم المپیاد فوق را در آستانه نوروز و با مشارکت کشورهای حوزه نوروز برگزار خواهیم نمود، و از همین روی از واژه نوروزگاه استفاده کردیم.
حضور نمایندگانی از ۱۲ کشور در المپیاد فرهنگی ورزشی نوروزگاه
تقی زاده با یادآوری اینکه در مجموع ۱۲ کشور در ایام نوروز برنامه و جشنهای ویژه داخلی دارند، خاطرنشان کرد: عراق، افغانستان، هند، قزاقستان، پاکستان، تاجیکستان، قرقیزستان، ترکمنستان، ازبکستان، آذربایجان و ترکیه همچون ایران همه ساله برگزارکننده جشن نوروز هستند. بنابراین اینگونه پیش بینی شده که المپیاد فرهنگی ورزشی بانوان را با حضور نمایندگانی از این کشورها برگزار کنیم.
ایران دو مهمان ویژه هم دارد
وی میگوید علاوه بر این کشورها از قطر و اندونزی هم به عنوان دو مهمان ویژه برای حضور در المپیاد فرهنگی ورزشی نوروزگاه دعوت خواهد شد.
اعلام زمان برگزاری المپیاد
به گفته مسئول کمیته بین المللی ستاد مرکزی المپیاد فرهنگی ورزشی نوروزگاه، اولین دوره این المپیاد برای هفته دوم اسفندماه پیش بینی شده است. در این زمینه تاریخی هم برای آغاز و پایان رویداد پیش بینی شده که البته هنوز نهایی نشده است.
برگزاری رویداد فرهنگی ورزشی نوروزگاه در ۵ رشته
وی همچنین در مورد رشتههایی که برگزاری المپیاد موردنظر در قالب آنها نهایی شده است، گفت: تکواندو، فوتسال، کبدی، وزنه برداری، و پنجاک سیلات (فدراسیون هنرهای رزمی) از جمله رشتههایی هستند که ورزشکاران شان برگزارکننده این رویدادخواهند بود.
ارسال دعوتنامه به دیگر کشورها و تعداد شرکت کنندگان
تقی زاده همچنین در مورد دعوت از کشورها برای اعزام ورزشکاران شان به المپیاد فرهنگی ورزشی نوروزگاه گفت: ارسال دعوتنامه از طریق فدراسیونهای مربوطه انجام میشود که آغاز هم شده است و کشورها در حال اعلام آمادگی هستند.
جوایزی که نقدی نیست
مسئول کمیته بین المللی ستاد مرکزی المپیاد فرهنگی ورزشی نوروزگاه در پایان در مورد تقدیر از برترینهای شرکت کننده در المپیاد فرهنگی ورزشی نوروزگاه و اینکه «برای آنها جوایزنقدی هم در نظر گرفته شده است؟»، گفت: قطعاً از برترینهای شرکت کننده تقدیر خواهد شد اما با اهدای هدایا نه جوایز نقدی، و مسئولیت اجرای مسابقات هم در این زمینه با فدراسیونهای شرکت کننده است.
نظر شما