۲۷ آذر ۱۴۰۱، ۱۵:۲۱

مدیرکل حفاظت محیط زیست کرمانشاه خبر داد؛

عدم وجود آنفلوآنزای پرندگان در پی مهاجرت زمستانه به کرمانشاه

عدم وجود آنفلوآنزای پرندگان در پی مهاجرت زمستانه به کرمانشاه

کرمانشاه- مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه از عدم وجود آنفلوآنزای پرندگان در پی مهاجرت زمستانه به استان کرمانشاه خبر داد.

احد جلیلیان در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: با آغاز کوچ زمستانی پرندگان مهاجر از سرزمین‌های سردسیر شمالی به ویژه سیبری به سوی آفریقا و تعداد زیادی از پرندگان مهاجر در ایران زمستان‌گذرانی کرده و یا بخشی از زمستان را در ایران می‌گذرانند وبا توجه به اینکه استان کرمانشاه در کریدور مهاجرت این پرندگان به مناطق جنوبی کشور قرار دارد، هر ساله پذیرای تعداد فراوانی از پرندگان آبزی و کنار آبزی بوده است.

وی افزود: آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان که معمولاً در پاییز و زمستان به جان پرندگان اهلی و وحشی می‌افتد با مهاجرت پرندگان وحشی به مناطق گرمسیر برای زمستان‌گذرانی تشدید می‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه تصریح کرد: کارشناسان اداره نظارت بر امور حیات وحش استان کرمانشاه مانند سنوات گذشته با شروع سرد شدن هوا از اوایل مهر پایش مناطقی که پرندگان مهاجر آن‌ها را برای اقامت موقت خود انتخاب کرده‌اند، آغاز کرده و این پایش را تا پایان فصل مهاجرت و خروج این پرندگان ادامه می‌دهند.

وی عنوان کرد: حاشیه تالاب‌ها، سراب‌ها، سدها و رودخانه‌ها، به شکل مستمر توسط محیط‌بانان و کارشناسان ادارات محیط زیست شهرستان‌ها پایش شده و تعداد، نوع گونه‌ها، وضعیت رفتاری و وضعیت سلامت کلی آن‌ها به طور دقیق مورد بررسی قرار می‌گیرد و در صورت مشاهده هر امر غیرعادی با ادارات دامپزشکی شهرستان‌ها مشورت و همکاری لازم انجام می‌گیرد.

جلیلیان بیان کرد: هر سال در ماه‌های دی و بهمن با انجام سرشماری تعداد و نوع گونه‌های مهاجر مورد ارزیابی قرار گرفته و با تفسیر داده‌های آن تصویری از وضعیت مهاجرت در استان را ارائه می‌کند و امسال نیز طی جلسات مشترک با اداره کل دامپزشکی استان و نامه‌نگاری‌های مستمر همکاری خوبی با این نهاد مسئول شکل گرفته است که تا کنون آمار مثبتی از آنفلوآنزای پرندگان در استان کرمانشاه دیده نشده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه ادامه داد: پرندگان دریایی و به خصوص اردک‌های وحشی مخازن طبیعی ویروس این بیماری هستند و در برابر ابتلای به بیماری به شدت مقاوم هستند و تمام پرندگان نسبت به ویروس آنفلوانزا حساس هستند اما مرغ، خروس، کبوتر، بوقلمون، قرقاول، کبک، اردک و پرندگان زینتی مثل طوطی و مینا از بقیه حساس‌ترند در این میان حساسیت بوقلمون از همه بیش‌تر است.

کد خبر 5658636

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha