۳ دی ۱۴۰۱، ۱۱:۲۶

در گفتگو با مهر مطرح شد؛

دعوت از دختران و زنان برای مشارکت در اهدای خون

دعوت از دختران و زنان برای مشارکت در اهدای خون

معاون فنی و فن آوری های نوین انتقال خون استان تهران، بر ضرورت دعوت از دختران و زنان برای مشارکت بیشتر در اهدای خون تاکید کرد.

امیرمسعود ناظمی، در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن بیان اینکه بانوان یکی از مصرف کننده‌های عمده خون و فرآورده‌های خونی در کشور هستند و باید در مسئله اهدای خون نیز، زمینه ساز امید به زندگی بیماران باشند، خاطرنشان کرد: مصرف خون برای زندگی بخشیدن به بیماران تالاسمی، هموفیلی، تالاسمی و آسیب دیدگان در حوادث رانندگی، سوختگی‌ها و همچنین اعمال جراحی است که در کنار اینها، بسیاری از خانم‌های باردار در حین زایمان به دریافت خون و فرآورده‌های خونی نیاز دارند که خونریزی حوالی زایمان، شایع‌ترین علت مرگ در بارداری است و سالانه بیش از ۱۵۰ هزار مادر در سراسر دنیا با تزریق خون و فرآورده‌های خونی از مرگ حتمی ناشی از عوارض بارداری و زایمان، رهایی پیدا می‌کنند.

وی افزود: در سال‌های اخیر به دلیل افزایش جمعیت، انجام اعمال جراحی پیشرفته، حوادث و سوانح و همچنین افزایش طول عمر و امید به زندگی، شاهد افزایش مصرف خون و فرآورده‌های خونی هستیم.

معاون فنی و فناوری‌های نوین انتقال خون استان تهران با اشاره به اینکه بیش از ۲۰ میلیون دختر و زن ایرانی واجد شرایط اهدای خون هستند که نمی‌توان توانایی و استعدادهای آنها را در اهدای خون نادیده گرفت، اظهار کرد: زنان یکی از جمعیت‌های سالم و مناسب برای اهدای خون هستند و می‌توانند جز اهداکنندگان مستمر باشند اما متأسفانه به دلیل باورهای نادرستی که وجود دارد، زنان ایرانی آمار بسیار پایین در مشارکت برای اهدای خون دارند در حالی که شرایط عمومی اهدای خون مانند سن، وزن، فشار خون، درجه حرارت و نبض در زنان تفاوتی با مردان ندارد.

وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۰، شاهد مشارکت ۱۲ هزار و ۴۹۹ بانوی تهرانی برای اهدای خون بودیم که سهم ناچیز حدود ۴ درصد از آمار کل اهداکنندگان خون پایتخت بوده و این آمار در بازه زمانی نوروز تا پایان آذر ۱۴۰۱ نیز همین روند را داشته که باید تلاش‌ها به سمت افزایش مراجعه بانوان به مراکز اهدای خون باشیم و این انتظار به دلیل، حضور مستمر و پر شور دختران و زنان تهرانی در امور خیرخواهانه هستیم و قطعاً می‌توان با آگاه سازی اجتماعی، شاهد بهبود همراهی و همدلی بانوان با فرهنگ اهدای خون باشیم.

ناظمی اضافه کرد: بر اساس گزارش ۲۰۲۱ سازمان بهداشت جهانی، داده‌های ۱۱۳ کشور در مورد مشخصات جنسیت اهداکنندگان خون نشان می‌دهد به طور کلی ۳۳ درصد موارد اهدای خون توسط بانوان انجام شده و از این تعداد، ۱۵ کشور کمتر از ۱۰ درصد اهدای خون زنان را گزارش داده اند که کشور ایران در این دسته قرار دارد. بر اساس این آمارها، میانگین درصد مشارکت بانوان در مناطق مختلف به این شرح است که در آفریقا ۲۲ درصد، آمریکا ۴۰ درصد، مدیترانه شرقی ۶ درصد، اروپا ۳۸ درصد، آسیای جنوب شرقی ۲۷ درصد و غرب اقیانوس آرام ۳۰ درصد از سهم کلی اهداکنندگان را زنان تشکیل می‌دهند.

معاون فنی و فن آوری های نوین انتقال خون استان تهران با تاکید بر ضرورت فرهنگسازی و آگاه کردن بانوان نسبت به اهدای خون، گفت: یک سری باورهای نادرست همچون اینکه اهدای خون باعث کم خونی می‌شود و یا اهدای خون باعث تضعیف سیستم دفاعی بدن می‌شود، باید از بین برود تا دختران و زنان مهرورز و نیکوکار بتوانند بدون نگرانی در مراکز اهدای خون حاضر شوند.

وی در پایان گفت: به دلیل نیاز روزانه بیماران به اهدای خون برای زندگی دوباره، از همه بانوان شریف استان تهران دعوت می‌کنم تا با انگیزه‌های نوعدوستی و احساس مسئولیت نسبت به دیگران، مثل همه اتفاقات نیکوکارانه در امر مهم اهدای خون نیز سهم بیشتری داشته باشند و شرایط اهدای خون بانوان مشابه مردان همچون حداقل ۱۸ سال و حداکثر ۶۵ سال، حداقل وزن ۵۰ کیلوگرم است که یک بانوی مهربان و خیرخواه می‌تواند در طول سال، حداکثر ۳ بار نام خود را به عنوان اهدا کننده خون ثبت کند.

کد خبر 5663480

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۱۱:۵۲ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۳
      0 0
      خب به سلامتی چقدر زود چشممان به اولین ثمره شعار "زن زندگی آزادی " روشن شد !!! وقتی خودت قبول کنی که در پوشش با مردان برابر باشی پس باید در اهدا خون هم برابر باشی در حالیکه تو به طور طبیعی ماهیانه چندین روز خون از دست می‌دهی و مردان اینگونه نیستند خخخخخ