به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی ادارهکل میراث فرهنگی استان سیستان و بلوچستان، دانههای گیاهی با قدمت پنج هزار سال در پنجمین فصل کاوشهای باستانشناسی در محوطه تپه دشت شهر سوخته منطقه سیستان کشف شد.
رئیس پژوهشکده علوم باستانشناسی دانشگاه سیستان و بلوچستان در این رابطه گفت: در جریان پنجمین فصل کاوشهای باستانشناسی در محوطه تپه دشت با حضور دانشجویان این دانشگاه اثر انگشت و دانههای گیاهی با قدمت پنج هزار سال کشف شد.
مهدی مرتضوی افزود: تپه دشت یکی از ۷۰۰ محوطه اقماری شهر سوخته مربوط به عصر مفرغ است که توسط دانشجویان دانشگاه سیستان و بلوچستان مورد حفاری قرار گرفت و کشفیاتی از جمله اثر انگشت و دانههای گیاهی با قدمت پنج هزار ساله به دست آمد.
وی با بیان اینکه در این فصل از کاوش دادههایی چون سفال کشف شد, افزود: به نظر میرسد این محوطه یک کارگاه صنعتی بزرگ بوده و سفال شهر سوخته از اینجا تأمین میشده است.
رئیس پژوهشکده علوم باستان شناسی دانشگاه سیستان و بلوچستان با بیان اینکه در این منطقه یک کارگاه صنعتی پنج هکتاری وجود دارد, گفت: اثر انگشتهای برجای مانده روی سفالها میتواند اطلاعات مهمی راجع به ساکنان این منطقه به ما بدهد.
تپه دشت در ۳۰ کیلومتری جنوب غرب شهر سوخته واقع شده است.
نظر شما