به گزارش خبرنگار مهر، سید علی قاسمزاده در نشست خبری که ظهر یکشنبه در سالن جلسات دفتر ریاست دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) قزوین برگزار شد اظهار کرد: دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) قزوین دانشگاه مادر استان است که بیش ۸ هزار و ۵۰۰ دانشجو، ۷ دانشکده، ۲ پژوهشکده و یک مرکز آموزش زبان فارسی در آن فعال هستند.
۶۰ درصد دانشجویان دانشگاه امام خمینی باید از بین دانشجویان سایر ملل باشند
رئیس دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) قزوین با بیان این نکته که امسال ۶۰۰ دانشجو از این مرکز فارغالتحصیل شدهاند ادامه داد: ۳۷ رشته کارشناسی، ۸۴ رشته کارشناسی ارشد و ۳۸ رشته دکترا در دانشگاه تدریس میشود.
وی بیان کرد: رئیسجمهور و سه وزیر علوم، بهداشت و امور خارجه و رئیس سازمان برنامهوبودجه کشور عضو هیئت امنای این دانشگاه هستند و دانشگاه تنها مرکزی است که جذب دانشجوی بینالملل را بهصورت مصوبه از سوی مجلس شورای اسلامی دارا است.
این مسئول گفت: دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) در مسیر شاهراه جمعیتی کشور قرار گرفته است که نکته مناسبی برای جذب دانشجویان و اساتید برجسته در کشور محسوب میشود و از سوی دیگر با توجه به صنعتی و کشاورزی بودن استان قزوین پیوند خوبی بین دانشگاه و صنعت و کشاورزی وجود دارد و ما نیز تلاش میکنیم این زمینهها را تقویت کنیم.
قاسمزاده عنوان کرد: طبق اساسنامه دانشگاه باید ۶۰ درصد از دانشجویان این دانشگاه از دانشجویان بینالملل باشند ولی سیاست گذاریهای غلط و کرونا به جذب دانشجوی بینالمللی آسیب وارد کرده است.
وی با بیان این نکته که حضور دانشجویان بینالمللی به ظرفیتهای گردشگری و اقتصادی میافزاید توضیح داد: جنبههای اقتصادی تنها دیدگاه ما نیست بلکه مبادله فرهنگی و تلاش برای اشاعه فرهنگ ایرانی اسلامی یکی از مهمترین وظایف و دیدگاههای دانشگاه بینالمللی امام خمینی است.
دانشگاه بینالمللی امام خمینی قزوین گفت: دانشگاه بینالمللی امام خمینی از طریق روشهای مختلفی همچون بورس ویژه این دانشگاه، بورسیه دهخدا و بورسیه ویژه ادبیات فارسی، دانشجوی بینالملل جذب میکند علاوه بر این موضوع ما به رشد جدی دانشجویان بینالمللی میاندیشیم لذا تعداد دانشجویان خارجی از ۱۷۰ نفر به ۵۰۰ نفر در سال تحصیلی جاری افزایش یافته است.
وی با اشاره به این نکته که دانشگاه امام خمینی به دنبال تأسیس نمایندگی در کشورهای همسایه است تبیین کرد: تا امروز نمایندگی دانشگاه در کشور عراق تأسیس شده است و مرکز آموزش زبان در عراق و سایر کشورها دایر میشود چرا که ما معتقدیم باید طوری گام برداریم که زبان فارسی زبان علم در منطقه باشد و به تربیت دانشجو در تراز فرهنگ ایرانی و اسلامی برسیم.
وی یادآور شد: تاکنون دانشجویان از بیش از ۱۰۰ کشور در جهان به دانشگاه بینالمللی امام خمینی مراجعه کردهاند و باید این توضیح داده شود که همه دانشجویان از بین معدلهای خوب و با شاخصههای بالا و نیز دانشجویان مستعد مورد انتخاب ما بودهاند.
دانشجویان بینالمللی از بین متقاضیان دارای معدل بالا و مستعد انتخاب میشوند
قاسمزاده با اشاره به این نکته که حضور کارکنان و هیئتعلمی خلاق در دانشگاه امام خمینی حائز اهمیت است تصریح کرد: نفر از اساتید دانشگاه امسال در جمع پژوهشگران رده بالای جهان اسلام و دنیا قرار گرفتهاند و از سوی دیگر کیفیت پژوهشهای دانشگاه امام خمینی امتیاز بالایی دارد و مورد استبداد زیادی قرار گرفته است و نیز تنوع اساتید پر استناد در دانشگاه امام خمینی بالا است.
وی با گلایه از این مسئله که پیشتر رتبهبندی بینالمللی دانشگاه در سامانههای بینالمللی ثبت نشده است گفت: به دنبال ثبت جهش علمی دانشگاه در رتبهبندیهای تایمز و شانگهای هستیم.
این مسئول یادآور شد: در کشور بیش از ۸۰ دانشگاه ملی و دولتی فعالیت میکند که جایگاه دانشگاه امام خمینی در رتبه سی و هشتم قرار دارد ولی برنامه ما قرار گرفتن دانشگاه امام خمینی بین ده دانشگاه برتر جامعه کشور است.
دانشگاه امام خمینی (ره) ۱۱۱ آزمایشگاه تخصصی و حرفهای دارد
رئیس دانشگاه بینالمللی امام خمینی ادامه داد: ما ۱۵ آزمایشگاه پژوهشی ۵۳ آزمایشگاه آموزشی و ۴۳ آزمایشگاه آموزشی پژوهشی داریم که جمع ۱۱۱ آزمایشگاه در مجموعه ما فعالیت میکند و در سال جاری نیز ۳ آزمایشگاه مدرن به جمع آزمایشگاههای ما افزوده شده است.
این مسئول به جذب سرمایه دانشگاه از محل سفر رئیسجمهور به قزوین نیز اشاره کرد و یادآور شد: در این سفر ۱۰ میلیارد تومان برای تجهیز مرکز بویین زهرا تخصیص داده شده بود که از این میزان تاکنون هفت میلیارد تومان جذب انجام شده است.
این مسئول عنوان کرد: در خصوص نیازهای توسعه فضای عمرانی دانشگاه ۱۲۰ میلیارد تومان از محل سفر رئیسجمهور به دانشگاه اختصاص داده شده است که تاکنون ده میلیارد آن محقق شده و برای ادامه تحقق سایر تسهیلات شده نیازمند همکاری سازمان برنامهوبودجه و استانداری استان هستیم.
قاسمزاده گفت: هماکنون بین ۷۰۰ تا ۱۰۰۰ نفر از دانشجویان مجرد و متأهل در خوابگاههای ما سکونت دارند با این حال ما دو خوابگاه نیمهکاره مجردی و متأهلی داریم که در صورت تکمیل آنها میتوانیم خدمات بهتری به دانشجویان ارائه دهیم.
وی اشاره به این مسئله که ۱۰۰ درصد وامهای دانشجویی پرداخت شده گفت: سیاستهای حمایت جمعیتی نیز در دستور کار دانشگاه بینالمللی امام خمینی قرار دارد که از جمله آن باید به تأسیس مهدکودک ویژه مادران، حمایت از طرح الگوی سوم زن، تکمیل پروژههای خوابگاههای متأهلی، حمایت از مادران دارای بیش از دو فرزند و… اشاره کرد.
قاسمزاده به اهداف دانشبنیان نیز اشاره کرد و گفت: تعداد واحدهای فناور دانشگاه از ۱۶ به ۲۴ واحد رسیده و توانسته این کالاهای تحریمی خاصی را نیز تولید کنیم و در ادامه باید به ماشین تمام الکتریکی دانشگاه که از صفر تا ۱۰۰ کاملاً توسط دانشجویان طراحی شده و بهزودی از آن رونمایی میشود نیز اشاره کرد.
مدرسه اشتغال و کارآفرینی، ضمیمه عملی آموخته علمی دانشجویان فنی
دانشگاه بینالمللی امام خمینی به پیوند دانشگاه و صنعت توجه جدی دارد و پیوند دادن دانشجو با بازار کار را نیز از وظایف دانشگاه دانسته و عنوان کرد: مدرسه ما آفرینی و اشتغال در دانشگاه بینالمللی امام خمینی کلید خورده است دانشجویان ترمهای پایانی رشتههای فنی و مهندسی میتوانند در آن حضور یابند تا حلقه مفقوده بین صنعت و دانشگاه تکمیل گردد و صنعتگران نیازهای خود را ارائه و نیروی مورد نیاز خود را تربیت کنند تا امروز ۲۰۰ دانشجو از این ظرفیت استفاده کردهاند.
وی مطرح کرد: درآمدزایی از مسائل دیگری است که دانشگاه به آن توجه دارد و طی ۹ ماه گذشته ۱۱ میلیارد تومان درآمدزایی در این واحد آموزشی ایجاد شده است و پیشبینی میشود برای سال آینده این مبلغ دو برابر گردد.
قاسمزاده در خاتمه یادآور شد: طی ۳ ماه گذشته بیش از ۲۰ کرسی آزاداندیشی در دانشگاه امام خمینی برپا شده است و تا پایان سال ۶۰ عنوان کتاب معتبر علمی توسط انتشارات دانشگاه به چاپ میرسد.
نظر شما