۱۵ دی ۱۴۰۱، ۱۱:۵۲

رئیس مرکز جذب وزارت علوم:

اساتید دانشگاه ها در چارچوب انقلاب و نظام اظهارنظر سیاسی کنند

اساتید دانشگاه ها در چارچوب انقلاب و نظام اظهارنظر سیاسی کنند

رئیس مرکز جذب وزارت علوم گفت: اساتید ما در جامعه مرجعیت سیاسی دارند و می‌توانند فارغ از رشته‌ای که دارند در مسائل سیاسی اظهار نظر کنند اما باید در چارچوب قوانین اسلامی و انقلابی باشد.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمد خلج امیرحسینی رئیس مرکز جذب اعضای هیأت علمی وزارت علوم صبح امروز در اجلاس رؤسای دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی، پژوهشی و فناوری که در سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران در حال برگزاری است، با اشاره به جذب اساتید گفت: اساتید ما باید این سه خصلت را داشته باشند و آیات الهی را برای دانشجویان ما بخوانند، نکته این است آیا این همان معارف است؟

وی به دروس شیمی، فیزیک و برق اشاره کرد و گفت: اینها نیز آیات الهی هستند. استادی که ما باید جذب کنیم باید استادی باشد که علم را هم فعل خدا بداند بنابراین نباید استاد سکولار جذب کنیم. استاد ما وقتی در کلاس درس می‌دهد باید آیات الهی را تدریس کند یعنی آن شخص باید تصفیه شده باشد و دانشجویان ما را به سمت بحث‌های فرهنگی در حین تدریس سوق دهد. همچنین این استاد ما باید سواد، علم و فرهیختگی داشته باشد.

خلج امیرحسینی افزود: استادی در جمهوری اسلامی باید جذب شود که در تزکیه، علم و سواد خود باشد و بداند این علمی که دارد از خداست.

وی افزود: البته شغل انبیا هم معلمی است و پیامبران ما همه سیاسی بودند، استاد ما در جمهوری اسلامی سیاسی است. افتخار می‌کنیم به برکت انقلاب اسلامی اساتید ما در جامعه مرجعیت سیاسی دارند و البته این وظیفه ما را در جذب آنها سنگین می‌کند.

خلج امیرحسینی ادامه داد: اساتید ما فارغ از اینکه چه رشته‌ای داشته باشند می‌توانند در مسائل سیاسی اظهار نظر کنند اما این اظهارنظر باید در چارچوب قوانین اسلامی و انقلاب باشد و ما باید اینها را در جذب اساتید لحاظ کنیم.

رئیس مرکز جذب وزارت علوم افزود: اغتشاشات اخیر نشان داد علیرغم اینکه بالای ۹۰ درصد از اساتید ما معتقد به انقلاب اسلامی هستند دو تا سه درصد از اساتید بودند که شاید جهل و یا عناد مشکل ایجاد کردند که دیدیم آن سه درصد هم مؤثر هستند و نباید این دو، سه درصد در جذب از زیر دست ما خارج شوند باید افرادی جذب شوند که مدافع نظام باشند.

وی با بیان اینکه جذب اساتید دو محور دارد، گفت: جذب اساتید دو محور دارد تحت عنوان سرعت و دقت که در بحث سرعت متأسفانه انتقادهایی به ما وارد است و ما نیز آن را قبول داریم، در بحث زمان جذب اساتید مشکل داریم به لحاظ اجرایی، جذب اساتید سه ضلع دارد که این سه ضلع دانشگاه، مرکز جذب، استعلامات و تحقیقات هستند.

رئیس مرکز جذب وزارت علوم گفت: مرکز جذب شبانه روز در حال بررسی پرونده هاست اگر ما سالانه در جذب سه هزار پرونده بررسی کنیم باید هفته‌ای ۶۰ پرونده جذب را بررسی کنیم، بررسی‌هایی که ما انجام دادیم مشخص شد گلوگاه اصلی در بحث سرعت این است که دانشگاه‌ها منتظر استعلام و تحقیق می‌شوند. بنابراین جدولی را طراحی کردیم که بر اساس آن دانشگاه‌ها استعلامات را به سمت مرکز جذب سوق دهند و خود از این بحث آزاد شوند و دانشگاه‌ها از روز اول فراخوان به غربالگری و صلاحیت عمومی پرداخته و سپس هیأت اجرایی جواب را برای ما ارسال کند.

وی گفت: در جدولی که ارسال کرده ایم سه فراخوان آبان ۱۴۰۰، تیر ۱۴۰۱ و آذر ۱۴۰۱ است که اگر همگان با این جدول نیز پیش برویم برای سال بعد یعنی ۳۰ آبان ۱۴۰۲ که بتوانیم این سه فراخوان را به اتمام برسانیم باز یک فراخوان (اردیبهشت سال بعد) عقب هستیم. باید تلاش بسیار مضاعفی در این زمینه داشته باشیم. هفته‌ای یک روز را دانشگاه‌ها به کار جذب اختصاص دهند همچنین پرونده‌ها به گروه‌ها ارجاع نشود و دانشگاه‌ها به تقویت و ارتقا دبیرخانه جذب بپردازند و همچنین از ورود به پرونده‌های فراخوان قبل از ۱۴۰۰ پرهیز کنند.

رئیس مرکز جذب اعضای هیأت علمی وزارت علوم در ادامه به بحث جذب نخبگان اشاره کرد و گفت: مقام معظم رهبری در این زمینه مطالبه داشته و از روند آن گلایه داشتند بر همین اساس جذب نخبگان را تسهیل کرده ایم برای اعضای بنیاد ملی نخبگان طرح شهید شهریاری، تقاضا برای جذب به سه صورت است اول اینکه فرد در فراخوان شرکت می‌کند همچنین می‌تواند کارت پایان خدمت نداشته باشد.

وی گفت: همچنین به تازگی اعلام کرده ایم افرادی که ۹ ماه به سربازی رفته اند می‌توانند در فراخوان شرکت کنند. روش بعدی اینکه خود فرد به دانشگاه مستقیم تقاضای جذب دهد و دانشگاه پرونده وی را بررسی می‌کند در نهایت هیأت اجرایی دانشگاه شخص را بدون فراخوان جذب می‌کند و روش دیگری که وجود دارد این است که تقاضا را از طریق هیأت اجرایی بنیاد نخبگان پیگیری شود و این روش فرایند خود را دارد، ۷ دانشگاه پیشنهاد می‌دهد صلاحیت عمومی فرد در مرکز جذب بررسی می‌شود و پرونده علمی و عمومی وی به هیأت اجرایی بنیاد نخبگان می‌رود و اگر تأیید شد به یکی از آن ۷ دانشگاه معرفی می‌شود.

کد خبر 5674195

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۱۷:۲۰ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۵
      0 0
      یعنی اساتید مطابق میل شما و مرکز قدرت اظهار نظر کنند؟ یعنی انتقاد نکنند که مطابق میل شما نیست زیرا گفتار و رفتار شما ، معیار انقلاب و نظام محسوب میشود؟ اصلا شما در جذب اساتید پارتی بازی ندارید ابدا!
    • IR ۱۲:۰۷ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۶
      0 0
      فقط یکجانبه گرایی برای جذب دوستان و رفقای سفارشی.