به گزارش خبرنگار مهر، پویا طالب نیا ظهر پنجشنبه طی نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت نود و یکمین سالگرد ثبت ملی طاق بستان در سالن جلسات پایگاه ملی طاق بستان کرمانشاه برگزار شد، اظهار کرد: آثار تاریخی طاق بستان در سال ۱۳۱۰ ثبت ملی شده است.
وی افزود: با توجه به اینکه اثر تاریخی طاق بستان حدود ۱۶ سال است که در فهرست موقت میراث جهانی قرار گرفته بر اساس تجربیات سالهای گذشته در نظر داریم تا ۲ سال آینده نیز این اقدام را به طور جدیتر دنبال کرده و این اثر را ثبت جهانی برسانیم.
سرپرست پایگاه ملی طاق بستان استان کرمانشاه با اشاره به تدوین پرونده ثبت جهانی طاق بستان با جدیت دنبال میشود، تصریح کرد: در این پرونده مرمت درخت «رحمت» به عنوان یکی از آثار فاخر در این مجموعه تاریخی را تا پایان سالجاری را در دستور کار قرار دادیم.
طالب نیا ادامه داد: یکی دیگر از این اقدامات برنامهریزی برای چاپ و رونمایی از تمبر یادبود مجموعه فرهنگی تاریخی طاق بستان تا ۲ ماه آینده خواهد بود که با کمک دستگاههای مربوطه در حال پیگیری است.
وی با تاکید به آمادهسازی محوطه مجموعه تاریخی طاق بستان، خاطرنشان کرد: نور پردازی ویژه این محوطه برای معرفی این مجموعه تاریخی در شب و همچنین ایجاد یک مسیر پیادهروی برای معلولین نیز تا پایان سال جاری در دستور کار قرار گرفته است.
سرپرست پایگاه ملی طاق بستان استان کرمانشاه گفت: با توجه به اینکه اثر تاریخی طاق بستان آخرین پرده فاخر هنری و شاخصترین هنرهای ایران باستان است که باید ظرفیت مرکز مطالعات ساسانیان به منظور انجام پژوهشهای داخل و خارج از کشور ایجاد شود و آن را به یک پژوهشکده حرفهای تبدیل کنیم که پیگیر آن هستیم.
طالب نیا با بیان اینکه اثر تاریخی طاق بستان نزدیکترین سایت تاریخی کشور به فرودگاه است، اضافه کرد: همچنین با توجه به قرار داشتن این مجموعه تاریخی در بافت شهری و داشتن پتانسیلهای بالا میتوان این مجموعه را به مرکز گردشگری غرب کشور تبدیل کرد.
وی در پایان پرونده ثبت جهانی طاق بستان را پروژهای عظیم دانست و افزود: طاق بستان استان کرمانشاه قلب تپندهای است که باید با همکاری دستگاهها و رسانهها در جهت شکوفا کردن آن تلاش شود.
نظر شما