به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، «پت رایدر»، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا طی نشست خبری جزئیاتی از طرح دولت بایدن برای آموزش نظامیان اوکراینی جهت کار با سیستم دفاع موشکی پاتریوت خبر داد.
سخنگوی پنتاگون در این ارتباط گفت: «دولت بایدن در حال بررسی جزئیات آموزش سیستمهای موشکی پاتریوت برای پرسنل نظامی اوکراین و جستجوی مکان مناسب یا در داخل ایالات متحده و یا خارج از این کشور است.»
رایدر روز پنجشنبه گفت: «جزئیات مربوط به آموزش سامانههای موشکی پاتریوت همچنان با هماهنگی شرکای اوکراینی ما در حال بررسی است. میتوانم به شما بگویم که ما در حال بررسی گزینههای متنوعی برای گنجاندن آموزش به صورت ترکیبی در اوکراین و یا آمریکا هستیم.»
رایدر افزود که ایالات متحده همچنان به مذاکرات در مورد تحویل هرگونه سامانه پاتریوت اضافی به اوکراین ادامه میدهد.
دو هفته پیش، واشنگتنپست گزارش داد که دولت آمریکا قرار است یک سامانه ضدموشکی پاتریوت در اختیار اوکراین قرار دهد. هر سامانه پاتریوت دارای حداکثر ۸ پرتابگر است که بسته به نوع مهمات مورد استفاده بین ۴ تا ۱۶ موشک را در خود جای میدهد. منابع آگاه به واشنگتنپست گفته بودند که نیروهای آمریکایی در خاک یک کشور ثالث، احتمالاً آلمان، نحوه استفاده از این سامانه را به اوکراینیها آموزش خواهند داد.
به گفته این منبع آگاه «این کار کمی طول میکشد، اما سربازان اوکراینی پس از این دوره آموزشی برای عملیاتیکردن سامانه پاتریوت، به اوکراین برمیگردند. این مقام آمریکایی با این حال تأکید کرد که «بعید است که این سامانه دفاع هوایی قبل از بهار به اوکراین برسد.»
بنا بر گزارش واشنگتنپست، با رونمایی از این بسته کمک نظامی، با آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین، دولت بایدن نزدیک به ۲۲ دلار فقط در بخش نظامی به اوکراین کمک کرده است.
حملات موشکی گسترده ارتش روسیه علیه زیرساختهای اصلی اوکراین در شهرهای مختلف پس از انفجار در پل کریمه در ۱۶ مهر آغاز شده و به گفته ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین در نتیجه این حملات تاکنون نزدیک به ۴۰ درصد زیرساختهای انرژی اوکراین از بین رفته است.
پیشتر «مارک هرتلینگ»، ژنرال بازنشسته ارتش آمریکا در گفتوگو با نشریه «نیوزویک» اعلام کرده بود که نیروهای اوکراینی برای مقابله با حملات موشکی روسیه، نمیتوانند به این زودیها از سامانه ضدموشکی و پیشرفته پاتریوت استفاده کنند.
مارک هرتلینگ دراینباره گفت: اوکراین ماهها نیاز به آمادهسازی برای استفاده از سامانه پیشرفته ضدموشکی پاتریوت دارد. این سامانه نمیتواند کل خاک اوکراین را در برابر حملات موشکی، محافظت کند.
وی همچنین افزود: اگر کسی تصور میکند با پاتریوت میتوان کل مرز ۸۰۵ کیلومتری بین اوکراین و روسیه را محافظت کند، هیچ چیزی از عملکرد و نحوه کار این سامانه ضدموشکی نمیداند.
نظر شما