به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام بهنام دلریش ظهر شنبه در دیدار با مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجانغربی، اظهار کرد: در دوره مدیران قبلی این مجموعه متأسفانه نگاه مناسبی به حوزههای پرورشی نبود و تنها تمرکز بر روی آموزش کتب معطوف شده بود.
وی افزود: آموزش و پرورش به عنوان سکاندار فرهنگ و علم در کشور باید نسبت به تعلیم و تربیت دانش آموزان توجه داشته باشد و معلمان و مربیان باید در خصوص تربیت فکری و تغذیه علمی فرزندان نیز اهتمام جدی نشان دهند.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر آذربایجانغربی، با اشاره به امتناع برخی مدارس دولتی و غیردولتی از پرداختن به قوانین و عدم اجرای قوانین مصرّح کشوری در این مدارس، گفت: متأسفانه در دورههای مدیریتی قبلی با وجود تذکرات چندین باره شاهد بی توجهی مدیران ارشد آموزش و پرورش و در نتیجه بی اعتنایی مدیران مدارس به اجرای قوانین در سطح مدارس بودیم که نتیجه آن در سطح اجتماع مشاهده میشود.
وی ادامه داد: باید نسبت به اجرای قوانین مختلف در حوزه اجتماعی و فرهنگی و نیز برگزاری دورههای آموزشی و بصیرتی در سطح مدارس برای مربیان، دانش آموزان و نیز اولیا دانش آموزان برنامهریزی جدی انجام شده و نسبت به تقویت بنیه اعتقادی و اجتماعی دانش آموزان تلاش شود.
حجتالاسلام دلریش، مدرسه را به عنوان زیربنای فعالیتهای اجتماعی برای نوجوانان و جوانان دانست و ابراز داشت: این به معنای نقش مهم و غیرقابل اغماض آموزش و پرورش در اصلاح و رشد روحیه دینی، اعتقادی، اجتماعی و سیاسی دانش آموزان است که باید برای پررنگتر کردن این نقش و نیز تأثیرگذاری بهتر مجموعه آموزش و پرورش در بنیهسازی اجتماعی برنامههای مؤثر در نظر گرفته شود.
وی، همچنین با اشاره به وضعیت نامناسب در مراکز و مؤسسات علمی زیر نظر آموزش و پرورش، خاطرنشان کرد: بر اساس قانون تمام وظیفه اجرایی و نظارتی در زمینه صدور مجوزهای فعالیتی مراکز مختلف بر عهده مجموعه صادرکننده مجوز است، اینکه آموزش و پرورش از نظارت بر مؤسسات با بهانههایی نظیر نبود مجوز و نیز عدم شفافیت موضوعات امتناع کند، این امری غیرقابل قبول است و باید نسبت به اصلاح این رویه تدابیر جدی اندیشیده شود.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر آذربایجانغربی، در خصوص تأثیرات آموزش و پرورش بر روان و اذهان عمومی جامعه، گفت: متأسفانه تعطیلی مدارس در ایام کرونا و سوق دادن دانش آموزان به سوی تلفن همراه و فضای مجازی موجب شد تا امروز شاهد نتایج تلخ آن تصمیمات باشیم و البته نقش مؤثر آموزش حضوری برای فرزندان نیز در این میان مشاهده شد. این امر باید مورد توجه مسئولان مجموعه آموزش و پرورش قرار گیرد که مربیان و معلمان در آموزش حضوری به صورت مولّد و تأثیرگذار حاضر شده و نسبت به تغییر ذائقه دانش آموزان اقدامات جدی و سازنده انجام پذیرد.
در این دیدار، مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجانغربی نیز در سخنانی با اشاره به نقش خطیر این مجموعه در تربیت فرزندان و به ویژه نوجوانان، ابراز داشت: یافتن راهکارهای متناسب با سنین دانش آموزان و نیز ارتباط گیری مناسب کارشناسان و مربیان با دانش آموزان جزو ضروریاتی است که باید در زمینه تعلیم و تربیت نوجوانان بیش از گذشته مورد توجه باشد.
علی مطهری خاطرنشان کرد: در خصوص پرداختن به قوانین در مدارس، در حوزه مدارس دولتی هیچ قصوری قابل قبول نبوده و در صورت داشتن کوچکترین مشکل برخودرهای قانونی انجام میشود اما در خصوص مدارس غیردولتی برخی مشکلات در زمینه اجرای اسناد بالادستی وجود دارد که البته این موارد نیز نباید مانع از اجرای قوانین در مدارس شوند.
وی گفت: حضور کارشناسان و مربیان متخصص در زمینه تربیت کودکان و نوجوانان در سطح مدارس جزو برنامههایی است که در نظر داریم تا به مرحله اجرا برسانیم. این برنامهها به صورت کلاسهای آموزشی و پرورشی خواهد بود و با حضور اساتید و مربیان دارای توانمندی کافی برگزار میشود.
مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجانغربی، نقش فضای مجازی در ضربه بر بدنه آموزشی کشور را مهم برشمرد و بیان داشت: خوشبختانه در این خصوص برنامهریزیها و طرحهای مناسبی از سوی آموزش و پرورش اندیشیده شده که امیدواریم در اجرای آنها موفق عمل کنیم.
نظر شما