به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت علوم، میثم یاری در اجلاس روسای دانشگاهها، مراکز پژوهشی و فناوری اظهار داشت: بررسی گزارش دبیرخانه جذب بنیاد ملی نخبگان نشان می دهد که در صدر جدول دانشگاه هایی مانند صنعتی شریف تهران صنعتی امیرکبیر و صنعتی اصفهان قرار دارد به عبارت دیگر جذب نخبگان به عنوان عضو هیئت علمی بیشتر در دانشگاه های که در تهران مستاجر در تهران و کلان شهرها مستقر هستند در حال رخ دادن است
وی افزود: این روند طبیعی به نظر می رسد چون دانشگاههای مطرح برای حفظ جایگاه علمی خود تلاش می کنند نخبگان بیشتری را جذب کنند و نخبگان و متقاضیان معرفی شده از سوی بنیاد ملی نخبگان نیز تلاش دارند در این نوع دانشگاهها مشغول به فعالیت شوند تا از امکانات و تسهیلات این دانشگاه ها بهره مند شوند.
یاری گفت: اما مسئله بسیار مهمی که وجود دارد و باید به آن دقت کرد بحث توزیع و نخبگان در سطح دانشگاههای کشور است بنابراین انتظار داریم که سایر دانشگاهها و مراکز آموزش عالی مستقر در خارج از تهران و کلانشهرها وارد رقابت برای جذب نخبگان شوند و در این مسیر جاذبه هایی برای نخبگان ایجاد کنند تا نخبگان را به سمت خودشان جذب کنند.
مشاور وزیر علوم گفت: دانشگاهها با ورود به رقابت جذب نخبگان، بنیه مغز افزاری خود را تقویت خواهند کرد و علاوه بر ارتقاء سطح علمی دانشگاه اثرگذاری آن دانشگاه بر روی شهر و محیط اطراف خود نیز بیشتر می شود.
مشاور وزیر علوم در امور نخبگان و جوانان افزود: البته جذب نخبگان در دانشگاهها توسط بنیاد ملی نخبگان تسهیل شده است و با در اختیار قرار دادن ردیف استخدامی مشخصی به نخبگان، به دانشگاهها در این مسئله کمک قابل توجهی شده است.
وی افزود: در سالهای اخیر با توجه به رقابت شدید و متراکم که در جذب اعضای هیئت علمی وجود دارد قریب به اتفاق افرادی که جذب می شوند یا دارای برند نخبگی هستند یا استعدادهای برتری هستند که می توانند به افرادی اثرگذار و الگوهای مناسبی در آینده نزدیک، تبدیل شوند بنابراین دانشگاهها در بحث جذب نخبگان و استعدادهای برتر خوب عمل میکنند.
مشاور وزیر علوم تاکید کرد: مسئله مهم تر از جذب نخبگان، حفظ و نگهداشت این عزیزان است، البته موضوع نگهداشت نخبگان یک مسئلهای فرابخشی است ولی در دانشگاهها هم می شود یک سری کارهای کم هزینه اما اثربخش در این موضوع انجام داد.
یاری گفت: از جمله اقداماتی که در بحث نگهداشت نخبگان می شود انجام داد در اختیار قرار دادن امکانات اولیه و در شأن اعضای هیئت علمی، افزایش پژوهانه های پایه، بهکارگیری نخبگان در مدیریت های میانی دانشگاه ها، ارائه تخفیف در هزینههای آزمایشگاهی و در اولویت قرار دادن تبدیل وضع و ارتقای نخبگان اشاره کرد.
مشاور وزیر علوم گفت: مساعدت به نخبگان تازه جذب شده در دانشگاهها، هم به به کنترل مهاجرت نخبگان کمک می کند و هم به کادرسازی و تبدیل نخبگان علمی به نخبگان مدیریتی در سطح دانشگاه کشور یاری می رساند.
راه اندازی سامانه دانا برای آشنایی با نخبگان
مشاور وزیر علوم در امور نخبگان و جوانان اظهار داشت: یکی از طرحهای پیشنهادی حوزه جوانان و نخبگان وزارت علوم ایجاد درگاه آشنایی با نخبگان و آینده سازان است که تحت عنوان سامانه دانا معرفی شده است و در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام در حال اجرایی شدن است.
وی افزود: برای رسیدن به مرجعیت علمی علاوه بر مغز افزار و نیروی انسانی و سخت افزار نیاز به بدنه و شبکه نرم افزاری مناسب داریم تا این حلقه تکمیل شود.
یاری اظهار داشت: یکی از اهداف اصلی سامانه دانا حرکت در راستای تاکید مقام معظم رهبری برای تبدیل زبان فارسی به زبان علم دنیا است.
وی گفت: در فازهای بعدی سامانه دانا می توان با پشتیبانی از زبان عربی به تقویت ارتباطات دانشمندان جهان اسلام و رشد علم در کشورهای مسلمان کمک کرد.
مشاور وزیر علوم گفت: همچنین تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه و در اختیار داشتن آمار و ارقام مناسب برای ارزیابی فرایند تولید، توزیع، بهرهبرداری و مدیریت علم و دانش برای رسیدن به حکمرانی علمی و حکمرانی علم در جامعه از جمله دیگر اهداف سامانه دانا است.
مشاور وزیر علوم در امور نخبگان و جوانان در پایان گفت: طرح سرباز پژوهشگر در دوره پسا دکترا تدوین شده و تدوین منشور اخلاق نخبگی از دیگر موضوعات در حال پیگیری در حوزه جوانان و نخبگان است.
نظر شما