۱۸ دی ۱۴۰۱، ۱۰:۲۰

در گفت و گو با مهر مطرح شد؛

تولید ۳۰۰ کیلو خاویار در لرستان/ رتبه اول در پرورش ماهیان سردآبی

تولید ۳۰۰ کیلو خاویار در لرستان/ رتبه اول در پرورش ماهیان سردآبی

خرم‌آباد- مدیرکل شیلات لرستان با اشاره به تولید ۳۰۰ کیلو خاویار در این استان، گفت: لرستان رتبه اول کشور را در تولید ماهیان سردآبی دارد.

کیارش بیرانوند در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به ظرفیت‌های مطلوب منابع آبی لرستان در راستای آبزی پروری، اظهار داشت: ایجاد مزارع و مجتمع‌های پرورش ماهی در این راستا در دستور کار قرار گرفته است.

تولید ۲۵ هزار تن ماهیان سردآبی در لرستان

وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حوزه خوراک، عمل آوری، تولید، تکثیر بچه ماهی، صادرات گفت: ما به دنبال افزایش سرانه مصرف ماهی هم هستیم.

مدیرکل شیلات لرستان، بیان داشت: در حال حاضر بیش از ۷۰۰ مزرعه پرورش ماهی در استان داریم.

بیرانوند با اشاره به اینکه تولیدات ماهیان سردآبی در استان حدود ۲۵ هزار تن است، افزود: همچنین ۱۰ هزار تن مجتمع زیر ساخت در استان آماده کرده‌ایم.

وی با بیان اینکه این مجتمع‌های ماهی نیز طی امسال و سال‌های آینده به ظرفیت استان اضافه خواهد شد، گفت: علم شیلات و آبزی پروری ما در لرستان بومی کرده‌ایم.

شرایط مطلوب لرستان برای آبزی پروری

مدیرکل شیلات لرستان با تاکید بر اینکه لرستان، رتبه نخست تولید آبزیان را در بین استان‌های غیر ساحلی دارد، تصریح کرد: همچنین لرستان رتبه نخست تولید ماهیان سردآبی را در کشور دارد.

بیرانوند با اشاره به رتبه نخست لرستان در تولید بچه ماهی در کشور، گفت: با وجود تولیدات با کیفیت آبزیان در استان، متأسفانه مصرف و سرانه آبزیان در لرستان چهار کیلو و ۳۵۰ گرم بوده و این در حالیست که میانگین مصرف سرانه کشور ۹ کیلوگرم و در جهان ۱۷ کیلوگرم به ازای هر نفر است.

وی با بیان اینکه لرستان شرایط جوی، مناطق گرم، سرد و معتدلی دارد، افزود: مناطق سردسیر لرستان مانند الیگودرز، دورد، ازنا، بروجرد و نورآباد و سلسله ظرفیت بسیار خوبی برای تولید ماهیان سردآبی را دارند.

مدیرکل شیلات لرستان، تصریح کرد: اکثر تولید ما در این شهرستان‌ها است.

تولید ۳۰۰ کیلو خاویار در لرستان

بیرانوند با تاکید بر اینکه شهرستان‌های جنوبی لرستان مانند پلدختر، رومشکان و کوهدشت، ظرفیت مناسبی برای آبزی پروری، ماهیان گرم آبی و همچنین ماهیان خاویاری را دارند، افزود: با توجه به مطالعات و پیگیری‌هایی که صورت گرفته، توانسته‌ایم این ظرفیت را فعال کنیم.

وی، ادامه داد: در گذشته، تولید حتی یک گرم ماهیان خاویاری را در استان نداشتیم، اما سال گذشته توانستیم بیش از ۱۰۰ تن گوشت و ۳۰۰ کیلو خاویار در لرستان تولید کنیم.

مدیرکل شیلات لرستان با اشاره به اینکه خاویار لرستان مختص دریای خزر است، گفت: با توجه به این ظرفیت، امیدواریم چندین مجتمع خاویاری را با حمایت مسئولان استانی بتوانیم کلنگ زنی کنیم.

بیرانوند، بیان داشت: ظرفیت این مجتمع‌های خاویاری بیش از پنج هزار تن گوشت است و می‌تواند زمینه ایجاد هزار فرصت شغلی را به صورت مستقیم در استان فراهم آورد.

کد خبر 5676180

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha