۱۸ دی ۱۴۰۱، ۱۴:۲۵

بیش از ۶.۷ میلیون تن چغندرقند در کشور تولید شد

بیش از ۶.۷ میلیون تن چغندرقند در کشور تولید شد

مجری طرح گیاهان قندی وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد: در سال جاری بیش از ۶.۷ میلیون تن چغندرقند بهاره و پاییزه تولید و تحویل کارخانه‌ها شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، پیمان حصادی، مجری طرح گیاهان قندی وزارت جهاد کشاورزی گفت: از ۶.۷ میلیون تن چغندر تولیدی، نزدیک به ۵.۳ میلیون تن چغندر بهاره و ۱.۴ میلیون تن پاییزه بوده است.

وی پیش‌بینی کرد؛ از این میزان تولید چغندرقند ۹۰۰ هزار تن شکر استحصال و تولید شود.

حصادی با اشاره به محدودیت‌هایی نظیر تغییرات اقلیمی، تبعات جنگ روسیه و اوکراین، اثرات شیوع بیماری کرونا، افزایش هزینه‌های تولید، کاهشی و دور از انتظار بودن روند افزایش قیمت تضمینی چغندرقند نسبت به نرخ رشد قیمت تضمینی سال قبل و کاهش سطح کشت چغندرقند نسبت به سال گذشته گفت: به رغم این محدودیت‌ها به دلیل افزایش میزان بهره‌وری و عملکرد در واحد سطح و تلاش‌های صورت گرفته، تولید چغندرقند نسبت به سال قبل کاهش نیافته است.

وی سطح کشت چغندر بهاره و پاییزه در کشور را در سال جاری به ترتیب ۹۰ هزار هکتار و ۲۰ هزار هکتار عنوان کرد.

مجری طرح چغندرقند وزارت جهاد کشاورزی درباره تولید نیشکر نیز اذعان داشت: در سال جاری از حدود ۸۷ هزار هکتار نیشکر قابل برداشت تاکنون حدود ۳ میلیون تن نیشکر برداشت شده است.

وی پیش‌بینی کرد؛ تا پایان دوره برداشت نیز بیش از ۵ میلیون تن نیشکر تولید و از این میزان نیشکر حدود ۵۰۰ تا ۵۵۰ هزار تن شکر استحصال شود.

حصادی تصریح کرد: به دلیل کاهش منابع آبی و سهمیه‌بندی شدن آب در خوزستان و در نتیجه کاهش عملکرد در واحد سطح، حدود ۵۰ هزار تن نی نسبت به سال گذشته کمتر تولید شده است.

وی برآورد کرد که امسال از محل تولید چغندرقند و نیشکر بیش از ۱.۴ میلیون تن شکر در کشور تولید خواهد شود.

مجری طرح گیاهان قندی ادامه داد: در حال حاضر به دلیل عدم امکان فروش شکر توسط کارخانجات قند در پی واردات بیش از یک میلیون تن شکر به کشور و اشباع بازار از شکرهای وارداتی، عدم تعیین تکلیف قیمت شکر و کمبود نقدینگی کارخانه‌های قند تاکنون نزدیک به ۵۵ درصد از مطالبات چغندرکاران پرداخت شده است.

وی تاکید کرد: برای تداوم کشت چغندرقند در سال آتی و جلوگیری از ضرر و زیان کارخانه‌های قند، چالش‌های موجود برطرف شود.

حصادی اظهار ابراز داشت: تعیین تکلیف قیمت شکر و مشخص بودن قیمت فروش شکر موجب می‌شود به دلیل پیوستگی قیمت شکر و قیمت چغندرقند با یکدیگر، افزایش متناسب قیمت چغندرقند نیز امکان پذیر و سطح کشت چغندرقند با توجه به اجرای الگوی کشت پایدار باشد.

وی در همین حال اظهار امیدواری کرد: هرچند برداشت چغندرقند بهاره به اتمام رسیده، اما به دلیل اهمیت رعایت تاریخ کاشت و بهره‌مندی از باران‌های فصلی اواخر زمستان و اوایل بهار، چغندرکاران کشور نسبت به تهیه بستر کشت و آماده‌سازی زمین خود اقدام کنند.

کد خبر 5676681

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • کشاورز IR ۱۷:۱۵ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۹
      0 0
      آقای حصادی واقعا با مخارج امسال قیمت چغندر پاییزه عادلانه است؟ هزینه ها بیش از صدرصد افزایش داشته ولی قیمت خرید متاسفانه ....