به گزارش خبرنگار مهر، سید صولت مرتضوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جلسه علنی امروز (سه شنبه ۲۰ دی ماه) مجلس شورای اسلامی پس از ارائه گزارش کمیسیون اجتماعی مجلس در خصوص ارزیابی ابعاد چالشی صندوقهای بازنشستگی و عملکرد دستگاههای اجرایی مربوط، گفت: عزم دولت برای ساماندهی صندوقهای بازنشستگی با همراهی مجلس شورای اسلامی جدی است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: کار ما در ساماندهی صندوقهای بازنشستگی با توجه به سیاستهای کلی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری در حوزه تأمین اجتماعی است و اساس کار مبتنی بر استقرار نظام تأمین اجتماعی جامع، یکپارچه و چند لایه است.
وی با بیان اینکه صندوقهای ۱۸ گانه کشور به دو دسته صندوقهای تابع وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سایر صندوقهای تخصصی و صنفی تقسیم میشوند، گفت: تقریباً ۹۴ درصد جامعه هدف، مشمول دریافتی از سوی سازمان تأمین اجتماعی و صندوق بازنشستگی کشوری و صندوق روستاییان و عشایر هستند و حدود ۶ درصد از مابقی جمعیت جامعه هدف از سایر صندوقها تأمین منابع میشوند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: هم اکنون گزارشها حاکی از این است که در سال ۱۴۰۰ نسبت پشتیبانی صندوقهای تأمین اجتماعی به ۳.۲ نفر کاهش پیدا کرده است و صندوق بازنشستگی کشوری وضعیت بسیار نامناسبتری از این دارد.
وی متذکر شد: در سال ۱۳۳۰ سن بازنشستگی ۵۶ سال بوده و هم اکنون به ۵۱ سال رسیده و نرخ سن امید به زندگی ۴۷ سال بوده و هم اکنون ۷۶ سال است. همچنین نسبت پشتیبانی ما به لحاظ کاهش نرخ باروری هم به شدت رو به کاهش است به نحوی که ۶.۹۱ در سال ۱۳۳۸ به ۱.۶۲ رسیده است.
مرتضوی با بیان اینکه مشکل دیگر شکاف منابع و مصارف صندوقهای بازنشستگی است، گفت: وضعیت بسیار نامناسبی در این حوزه وجود دارد تا جایی که منابع ما در سال ۹۴، ۵۶ همت بوده و مصارف ۷۳ همت و ۱۳۱ درصد مصارف نسبت به منابع افزایش داشته است. اگر با همین دست فرمان پیش برویم، ۷۵۹ همت در افق ۱۴۰۵ کسری منابع صندوق تأمین اجتماعی و صندوق کشوری خواهیم داشت.
وی گفت: برخی از قوانین سبب شده منابع مان نسبت به مصارفمان پاسخگو نباشد و دخل و خرجمان با یکدیگر سازگاری نداشته باشد. متناسب سازی حقوق بازنشستگان که تقریباً ۷۸ همت بار مالی دارد و متناسب سازی حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران صندوق کشوری و تأمین اجتماعی بار مالی نزدیک به ۸۶ همت داشته است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به عملکرد دولت سیزدهم در حوزه تأمین اجتماعی و سایر صندوقها، تصریح کرد: انجام بزرگترین تسویه بدهی تاریخ نظام بانکی کشور به مبلغ ۸۸ هزار میلیارد تومان، خروج از لیست ابربدهکاران بانکی و جلوگیری از استقراض بیرویه بانکی از جمله اقدامات است.
وی افزود: تادیه بخش قابل توجهی از مطالبات با تشریک مساعی دولت مردمی و مجلس انقلابی در سال ۱۴۰۰ صورت گرفت که حدود ۸۰ همت و در سال ۱۴۰۱ حدود ۹۰ همت از مطالبات معوق صندوقها تأمین شد. همچنین توسعه پوشش بیمه فراگیر از طریق اجرای طرح بیمه فراگیر خانواده و افزایش بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار بیمه شده و تولید و خرید بیش از ۵۰ درصد خدمات حوزه درمان کشور توسط تأمین اجتماعی صورت گرفته و برای اولین بار خدمات بیمه تکمیلی در صندوق بیمه روستاییان و عشایر انجام شده است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: توسعه خدمات درمانی و افزایش پوشش اقلام دارویی، پوشش بیمه ناباروری، پرداخت غرامت بارداری به صورت ماهانه و افزایش مرخصی از ۶ ماه به ۹ ماه، افزایش بهرهوری تولید در زیرمجموعههای اقتصادی، اجرای پالایش بیمهای برای بیش از ۵۰ هزار نفر و جایگزین کردن افراد مستحق، افزون بر ۲۰۰ پروژه بیمارستان، درمانی، اقتصادی و فرهنگی با اعتباری بالغ بر ۱۰ همت عمدتاً در مناطق محروم و کم برخوردار در دست اجرا است. همچنین صرفهجویی در صندوق مصارف بیکاری و افزایش ۸۰ درصدی سقف تعهدات بیمه تکمیلی بازنشستگی و افزایش ۱۲۰ درصدی مبلغ ریالی سهم سازمان نیز از جمله اهم اقدامات انجام شده در صندوقهای بازنشستگی است.
مرتضوی گفت: یکی از نمایندگان گفت که اکثریت شرکتها زیانده هستند؛ آن بخش از شرکتهایی که در راستای ایفای تعهدات دولت در گذشته به سازمان تأمین اجتماعی به صورت اجباری واگذار شدهاند، زیانده هستند اما آن بخشی که ما سرمایهگذاری کردیم به شدت سودده هستند. برای اولین بار ۹۰ هزار میلیاردی که دولت از سهام پالایشگاه نفت شازند به صندوق تأمین اجتماعی واگذار کرده، قیمت واقعی بوده است.
نظر شما