۲۲ مهر ۱۳۸۶، ۱۴:۲۱

انصراف شرکت بورس تهران از ایجاد بازار سرمایه خارج از بورس

انصراف شرکت بورس تهران از ایجاد بازار سرمایه خارج از بورس

مدیرعامل شرکت بورس اوراق بهادار تهران گفت: این شرکت با توجه به نبود توجیه اقتصادی بازار خارج از بورس ( otc ) در قالب شرکت سهامی عام ، از ایجاد این بازار انصراف داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، علی رحمانی افزود: با توجه به مطالعات اولیه و فقدان توجیه اقتصادی و مالی ایجاد شرکت مستقل ، بورس اوراق بهادار تهران تصمیم گرفت بازار خارج از بورس را در قالب یک شرکت وابسته که بتواند از ظرفیت‌ها و امکانات شرکت بورس استفاده کند ، مورد مطالعه قرار دهد .

وی اضافه کرد: بر این اساس قرار شد از بخش‌های پذیرش ، سامانه معاملات ، ساختمان و سیستم اطلاع رسانی شرکت بورس و برای سپرده ‌گذاری سهام و تسویه وجوه از خدمات شرکت سپرده‌ گذاری مرکزی و تسویه وجوه استفاده شود .

رحمانی ادامه داد: با توجه به مقیاس اقتصادی مثبت شرکت بورس به نظر می رسد ایجاد شرکت فرابورس وابسته به شرکت بورس تهران صرفه اقتصادی داشته باشد و طرح را توجیه پذیر کند و ضمن انکه آثار یادگیری آن نیز می تواند عاملی اساسی برای کاهش هزینه باشد.

مدیرعامل شرکت بورس اوراق بهادار تهران گفت : تقربیا همه گروه های اقتصادی شامل کارگزاران ، نهادهای مالی و دیگر اشخاص حقیقی و حقوقی در شرکت بورس به عنوان شرکت سهامی عام ، مالکیت دارند و سهامدار هستند بنابراین لزومی به ایجاد شرکت سهامی عام مستقل دیگری برای فرابورس به ‌نظر نمی‌ رسد تا منجر به‌ ترکیب مالکیتی متفاوتی شود زیرا معایبی به همراه خواهد داشت .

رحمانی درباره معایب ایجاد این بازار گفت: شرکت سهامی عام حداقل 5 عضو هیئت مدیره نیاز دارد و تشریفات اداری آن پرهزینه‌ تر و زمان برتر و اداره عملیات آن نیز هزینه‌ بیشتری دارد.

وی افزود: فروش سهام به‌ عموم در صورتی قابل توجیه است که بازده مورد نظر سهامداران انتظارات آنها را برآورده کند و در صورتی که پیش‌ بینی سود سهم امسال بورس اوراق بهادار تهران حدود 287 ریال است که بیش از 40 درصد آن غیرعملیاتی است و در صورت خرید ساختمان احتمال دارد شرکت در نقطه سر به ‌سری قرار گیرد از این رو ایجاد بازار فرابورسی برای سرمایه‌ گذاران و سهامداران دور از امکان سودآورتر و جذاب تر است .

رحمانی با تاکید بر هم سویی سازماندهی و اداره بازارهای مالی با سیاست شورای عالی بورس در کاهش هزینه ها و تحقق این سیاست ، گفت : درصورتیکه شرکت جدید بخواهد از ظرفیت‌های بورس استفاده کند ، چون معاملات در شرایط منصفانه و حقیقی و نه روابط بین گروهی انجام می‌شود ، هزینه‌های بیشتری بر فرابورس تحمیل و موجب عدم توجیه‌پذیری شرکت خواهد شد.

مدیرعامل شرکت بورس اوراق بهادار تهران با اشاره به اینکه بازار فرابورس روشی مورد توجه برای حل مشکل شرکت‌های تابلوی چهارم و شرکت‌هایی است که شرایط لازم برای ادامه حضور در تابلوی فرعی را از دست داده‌اند، تصریح کرد: در این حالت شرکت‌ها قبل از ورود به ‌بورس در این بازار تمرین می ‌کردند تا شرایط ورود به بورس را احراز کنند و هم در صورت از دست ‌دادن شرایط لازم به‌ این بازار منتقل می شدند تا کمک مؤثری به سهامداران آنها صورت گیرد و تجربه کشورهای دیگر مثل مالزی و واگذاری فرابورس به بورس نیز نشان دهنده وابستگی بیشتر این دو بازار است.

وی با اشاره به آغاز تدوین قانون بازار اوراق بهادار در ابتدای دهه 70 و منسوخ شدن بازارهای خارج از بورس در بسیاری از کشورها و تغییر این بازارها به بورس یاداور شد: در بسیاری از کشورها نیز بورس‌ها به جای راه‌اندازی فرابورس تابلوهای دیگری با عنوان بازار دوم و بازار جایگزین راه‌اندازی کرده‌اند که نمونه معروف آن ایمس لندن و بازار دومی است که حدود سه‌ ماه پیش در ایتالیا و اسپانیا راه‌اندازی شد و به نظر می رسد به‌جای ایجاد تشکیلات موازی و مستقل و افزایش هزینه‌ها، باید به روندهای جهانی در جذب و ادغام عنایت شود که موجب هم افزایی و بهبود عملکرد می‌شود و در مجموع ترجیح شرکت بورس راه‌اندازی بازارهایی مشابه این بازار ها در لندن یا بازار دوم ایتالیا می‌باشد.

بر اساس گزارش روابط عمومی شرکت بورس ، شرکت بورس و اوراق بهادار تهران برای ایجاد بازار خارج از بورس ( otc ) در قالب یک شرکت سهامی خاص، از شورای عالی بورس و اوراق بهادار درخواست مجوز کرد که این شورا با تشکیل شرکت بازارهای مالی خارج از بورس به ‌صورت شرکت سهامی عام با مالکیت حداکثر 30 درصد بورس و 70 درصد افراد حقوقی و حقیقی با سقف 2 و نیم درصد برای هرشخص ، موافقت کرد و نخستین مجوز این گونه بازارها برای فعالیت ، دوشنبه گذشته به بورس تهران اعطاء شد.

کد خبر 568025

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha