به گزارش خبرگزاری مهر، احسان ساده عصر پنجشنبه در جلسه تودیع و معارفه مدیر کل استاندارد آذربایجان غربی با بیان اینکه دنیا به سمت تولید محصولات دانش بنیان در حال حرکت است لذا استاندارد سازی محصولات دانش بنیان باید مورد توجه قرار گیرد، اظهار کرد: شرکتهای دانش بنیان با دریافت گواهیهای دانش نماد میتوانند بهتر وارد بازار جهانی شده و محصول خود را بفروش برسانند.
وی با اشاره به اینکه اجرای برخی قوانین مربوط به حوزه استاندارد در کشور مغفول مانده است، خاطر نشان کرد: یکی از وظایف سازمان استاندارد پرداختن به استاندارد خدمات است که تاکنون کمتر به آن توجه شده است بنابراین در دوره جدید در کنار توجه به استاندارد کالا به مقوله استاندارد سازی خدمات و ارزیابی آنها توجه ویژه میشود.
معاون ارزیابی کیفیت سازمان ملی استاندارد ایران با اشاره به اینکه ایران دارای ظرفیت و پتانسیل بالا در جهت در دست گرفتن بازار یک ونیم میلیارد نفری مسلمانان است، اظهار کرد: متأسفانه تاکنون زیر ۱۰ درصد از محصولات تولیدی کشور دارای نشان حلال شده اند که موجب شده تجارت بازار یک ونیم میلیارد نفری را از دست بدهیم.
ساده با اشاره به پتانسیلهای آذربایجان غربی و وجود گمرکات در استان یادآور شد: این استان این ظرفیت را دارد که با اعطای گواهی حلال موجب گسترش تجارت در بازارهای هدف شود.
وی ادامه داد: آذربایجان غربی به دلیل مرزی بودن و صادرات و واردات کالا در احیا و ارتقای جایگاه نظارتی استاندارد در زندگی مردم و فعالیت دستگاهها نقش موثرتری دارد.
ساده افزود: در امر استاندارد سازی محصولات تولیدی با هیچ کسی تعارف نداریم برای نمونه در سال جاری ۵ خودروی بی کیفیت را از چرخه تولید و فروش خارج کردیم.
تدوین استاندارد ملی برای محصولات بومی آذربایجان غربی
سرپرست اداره کل استاندارد آذربایجان غربی نیز در این جلسه با بیان اینکه استانداردهای ملی ویژه محصولات بومی استان تدوین شود، گفت: با ترویج استاندارد تولید افزایش مییابد و اعتماد سازی در بین اقشار مردم ایجاد میشود.
وحید موسی پور با بیان اینکه نظارت باید در حوزه استاندارد افزایش یابد و کم کاریهای بخش ترویج استاندارد جبران شود، افزود: با توجه به موقعیت استراتژیک آذربایجان غربی و وجود چند گمرک مهم در استان نیاز است یکسری استانداردها در حوزه کشاورزی، صادرات و واردات و صنایع تبدیلی و تکمیلی ویژه استان تدوین شود.
موسی پور با تاکید به اینکه وظایف اداره کل استاندارد شامل تدوین، ترویج و اجرای استاندارد است، یاد آور شد: مرزهای دانش استاندارد باید شناسایی شود به همین دلیل در اداره کل استاندارد کارگروههایی جهت شناسایی مرزهای دانش استاندارد تشکیل میشود تا استانداردهای عملی و کاربردی تدوین شود.
وی ادامه داد: آزمایشگاههای استاندارد آذربایجان غربی به دلیل قدیمی شدن و خرابی تجهیزات عملاً نیمه تعطیل هستند که نیازمند جذب اعتبار و به روز رسانی هستند.
در ادامه مراسم وحید موسی پور به عنوان سرپرست اداره کل استاندارد آذربایجان غربی معارفه شد.
نظر شما