به گزارش خبرنگار مهر، سید احسان عسکری ظهر یکشنبه در بازدید از واحد تولید نان بلوط، افزود: بلوط قوت سنتی و دیرینه مردم استان و مناطق زاگرس نشین است.
وی ابراز داشت: با توجه به پژوهشها و مطالعات علمی و کارشناسی شده در چند ساله اخیر تا به امروز، تمام ابعاد مثبت، ایجابی و سلبی استفاده از بلوط در تولید انواع نان بلوط و استفادههای جانبی از میوه بلوط بررسی شده است.
عسکری گفت: برنامههای توسعه استان کهگیلویه و بویراحمد در شاخههای مختلف در حال اجرا است که یکی از آنها استفاده گسترده از محصول بلوط در استان است.
معاون هماهنگی و امور اقتصادی استاندار افزود: محصولاتی به لحاظ غذایی مغذی و به لحاظ اقتصادی اثربخش را در استان تولید میکنیم، این محصول یک مجوز دیگر از وزارت بهداشت لازم دارد که به زودی صادر میشود.
عسکری در خصوص نان بلوط گفت: این محصول چند شاخصه دارد که جانشینی واردات گندم که فوق العاده آثار قابل توجهی در کاهش نیاز به واردات گندم و خروج ارز از کشور دارد از خروجیهای تولید گسترده است.
وی افزود: نتیجه مهمی که مرتبط با این محصول است کاهش وابستگی به ارز برای تأمین آرد و نان مردم بوده و از اتفاقاتی است که مستقیماً اقتصاد استان را متأثر از خود میکند.
عسکری بیان کرد: توزیع درآمد از دیگر آثار تجاری سازی این محصول به شمار میرود در فرایندی که قرار است محصول بلوط از سراسر پهنه استان جمع آوری شود، مردمی که به این کار مبادرت میکنند و نهادهها را به این کارخانه عرضه کرده عمدتاً افرادی هستند که نیاز به حمایت دارند و لذا نتیجه این کار اقتصادی در زندگی بخشی از اقشار حاشیه نشین و روستایی استان روشن و ملموس خواهد بود.
عسکری بیان داشت: کمتر از دو ماه دیگر وارد فضای تولید محصولات آرد و نان بر پایه بلوط خواهیم شد که میتواند در اقتصاد استان و حتی در سطح ملی مفید و مؤثر واقع شود.
نظر شما