به گزارش خبرنگار مهر، تنها ۱۴ روز به برگزاری چهل و یکمین دوره جشنواره فیلم فجر باقی مانده و هنوز نامی از فیلمهایی که قرار است در این دوره از جشنواره حضور داشته باشند، منتشر نشده است. این درحالی است که دبیرخانه جشنواره تاکید کرده فیلمهای حاضر در این دوره از جشنواره قرار است در مراکز استانهای مختلف کشور به نمایش درآید.
البته نمایش فیلمهای حاضر در جشنواره فیلم فجر آن هم بهصورت گسترده چندسالی است که اجرایی میشود، هرچند در ابتدا اجرای چنین طرحی با مخالفت برخی از تهیهکنندگان همراه بود چرا که معقتد بودند نمایش فیلمها در شهرهای دیگر و در طول برگزاری جشنواره فیلم فجر میتواند باعث ریزش مخاطب در زمان اکران عمومی شود. اما در نهایت این طرح پذیرفته شد و فیلمها با تعداد سئانسهای مشخص در سطح کشور اکران شد.
در این دوره از جشنواره فیلم فجر نیز قرار است همانند سالهای قبل، فیلمها همچنان در مراکز استانها به نمایش گذاشته شود، این احتمال وجود دارد که مانند دورههای گذشته در مرکز هر استان ۱۶ فیلم به نمایش گذاشته شود و برای هر فیلم ۳ سئانس در نظر گرفته شده است.
مساله دیگر پرداخت درصد فروش بلیت فیلمها در طول برگزاری چهل و یکمین دوره جشنواره فیلم فجر به صاحبان فیلم است که با توجه به دورههای گذشته ۵۰ درصد از فروش کل بلیت در سراسر کشور به تهیهکننده فیلم اختصاص داده میشود.
البته این مساله را نیز باید مدنظر داشته باشیم که معمولا نمایش فیلمها در شهرستانها با چند روز فاصله از شروع اکران در تهران در طول برگزاری جشنواره فیلم فجر خواهد بود. همانطور که سال گذشته شاهد چنین اتفاقی بودیم.
نکته دیگری که مسئولان برگزاری جشنواره فیلم فجر باید مدنظر قرار دهند، بحث قاچاق فیلمها در زمان نمایش فیلمها در شهرهای مختلف است که خود میتواند تبدیل به یک معضل برای دبیرخانه جشنواره شود.
سال گذشته هر چند به تعداد کم، اما شاهد آن بودیم که نسخه پردهای تعدادی از فیلمها در فضای مجازی منتشر شد؛ که این خود صدمه زیادی به این فیلمها زد. البته در همان زمان مشخص شد که نسخه قاچاق فیلم که البته با گوشی موبایل، کیفیت پایین و از روی پرده ضبط شده بود برای کدام یک از شهرها بوده است.
امیدواریم سازمان سینمایی با همکاری انجمن سینماداران، شرایطی را فراهم کنند تا دیگر شاهد قاچاق فیلمهای جشنواره آن هم زمانی که مشخص نیست قرار است فیلم مورد نظر چه زمانی راهی اکران عمومی شود، نباشیم.
نظر شما