به گزارش خبرنگار مهر علی سلاجقه، عصر سه شنبه در نشست هم اندیشی نخبگان حوزوی و دانشگاهی که در تالار اندیشه دانشگاه قم برگزار شد اظهار داشت: مقام معظم رهبری در خصوص محیط زیست دغدغههای بسیاری دارند که متأسفانه سیاستهای ابلاغی ایشان در این حوزه تاکنون مورد توجه جدی واقع نشده است که در این راستا دولت سیزدهم برای اجرایی کردن آنها عزم جدی دارد.
معاون رئیس جمهور اظهار داشت: رئیس جمهور نیز در خصوص مشکلات محیط زیستی و موضوع تغییر اقلیم دغدغه دارد و معتقدیم پرداختن به این موضوعات با همکاری کشورهای اسلامی میتواند تمدن اسلامی را در این حوزه رقم بزند.
وی با اشاره به مشکلات آب در استانهای مختلف کشور اظهار داشت: مراکز علمی و دانشگاهی باید در زمینه مدیریت مصرف آب با بهره گیری از تجربیات کشورهایی که در این عرصه عملکرد موفقی داشته اند وارد میدان شوند.
سلاجقه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به توسعه بیش از حد استان قم بیان داشت: استان قم ظرفیت ۳۰۰ هزار نفری داشته که هم اکنون بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت دارد که این گسترش متناسب با امکانات و ظرفیت این استان نیست.
صنایع مستقر در قم با اقلیم استان سازگاری ندارند
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست بیان داشت: صنایع بسیاری در استان قم استقرار یافتند که با اقلیم و شرایط این استان سازگار نیستند.
سلاجقه عنوان داشت: قم در زمینه آب مشکلاتی دارد و نباید صنایع آببر در این استان مشغول به فعالیت شوند.
معاون رئیس جمهور گفت: استان قم به دلیل داشتن روزهای آفتابی زیاد میتواند در عرصه انرژی پاک نقش آفرین باشد و در برنامه ششم توسعه نیز بر تولید ۳۰۰ درصدی انرژی پاک تاکید شده که تاکنون محقق نشده است.
وی بیان داشت: در استان قم بیش از ۲ هزار و ۸۰۰ واحد صنعتی مشغول به فعالیت هستند افزود: در این حوزه نباید با کسی تعارف داشت و باید بر اساس قانون عمل کرد و تلاش میشود که دیگر هیچ واحد هیدروکربنی در این استان مجوز فعالیت نگیرد.
حقابه های تالابهای قم باید تخصیص یابد
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه تالابهای موجود در استان قم ظرفیت بسیار خوبی در زمینه گردشگری دارند ابراز داشت: حقابه های این تالابها باید تخصیص یابد چرا که در غیر این صورت مشکلاتی همانند ریزگردها شرایط را برای زندگی شهروندان سخت خواهد کرد.
سلاجقه بیان داشت: استان قم دارای تمدن هفت هزار ساله بوده اما امروز با مشکلات کم آبی مواجه است و باید شرایط اقلیمی زندگی مردم در این سالیان در قم مورد بررسی قرار میگیرد که چگونه منطبق با طبیعت بوده است و مشکلاتی نداشتند.
وی بیان داشت: به دلیل کیفیت نامناسب خودروها در کشور سرمایه ملی و انرژی به هدر میرود و ورود خودروهای وارداتی باید به گونهای باشد که منجر به بهبود شرایط محیط زیستی باشد چرا که هم اکنون خودروهای پرمصرف در داخل کشور مشکلات زیست محیطی را تشدید میکنند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست بیان داشت: در برخی از شهرهای چین، آب برق، گاز در همان خانه تولید و تأمین میشود و مردم وابسته به دولت نیستند.
معاون رئیس جمهور عنوان داشت: کشورهای مختلف جهان در عرصه حراست و حفظ آب و استفاده بهینه از آن اقدامات مناسبی انجام دادند که شیوههای آنان باید در کشور اجرایی شود.
وی همچنین عنوان داشت: مسائل محیط زیستی به نوعی همگی مرتبط با پدافند غیر عامل هستند که در این حوزه باید پیشبینیهای لازم صورت گیرد.
سلاجقه گفت: نقشه تحولی محیط زیست کشور در حال تدوین است که بر این اساس ساختار محیط زیست تغییر خواهد کرد.
نظر شما