به گزارش خبرنگار مهر، سحر تاجبخش، رئیس سازمان هواشناسی در برنامه صف اول اظهارداشت: در برخی استانها همچون بوشهر، کهکیلویه و بویراحمد، یزد،، اصفهان، کرمان و هرمزگان با بارشهای خوبی مواجه بوده و پیش بینی بارش رو به نرمال بود ولی به طور کلی بارشها توزیع آن مناسب نبود.
وضعیت بارندگی در کشور
وی افزود: در استان تهران، قم، قزوین، همدان، سیستان و بلوچستان،، آذربایجان شرقی و غربی و حتی گیلان و مازندران شرایط بارشی خوبی نداشتند.
تاجبخش با اشاره به اینکه دو سال خشکسالی متوالی داشتیم، ادامه داد: امسال بارندگیهای بیشتری داشتیم ولی در جنوب بارشها کم و در نیمه شمالی کشور رو به راه نبود.
رئیس سازمان هواشناسی ادامه داد: تا نیمه اردیبهشت با همین الگوی بارشی کنونی پیش خواهیم رفت به صورتی که در جنوب نرمال رو به بالا و در شمال نرمال رو پایین خواهد بود.
وی درباره سرما و یخبندان اخیر در کشور گفت: در دی ماه همیشه سردترین دما را در کشور داریم و از آنجایی که در چند سال اخیر به دلیل افزایش دما در دنیا و خشکسالی سرما ملموس نبود، امسال همه شرایط متفاوتی را احساس کردیم.
سال ۸۶ رکورد سرما در کشور ثبت شد
وی بیان داشت: سال ۸۶ رکورد سرما در کشور ثبت شد و موج سرما در کشور طی دو هفته اخیر در ۸ تا ۹ شهر رکورد زد ولی البته همه کشور تحت تأثیر قرار نگرفت.
تاجبخش گفت: امسال در شهر فریمان سرما رکورد زد ولی این سرما بی سابقه نبود البته در چند سال اخیر تجربه مشابه نداشتیم.
سرمای قابل ملاحظه پیش رو نداریم
رئیس سازمان هواشناسی اعلام کرد: سرمای قابل ملاحظه پیش رو نداریم و افزایش دما در هفته آینده خواهیم داشت البته در شهرهای واقع در زاگرس طی دو هفته آینده بارش برف و باران را شاهد خواهیم بود.
وی درباره میزان اعتبارات سازمان گفت: بر اساس پژوهشی که مدتی پیش مرکز پژوهشهای مجلس انجام داد در مقاسه با سایر کشورها، بودجه ایران یک دویستم چین، یک سیصدم آمریکا، یک بیستم آلمان و یک دهم عربستان بود و با استانداردها فاصله داریم.
تاجبخش یادآور شد: رویکرد سازمان برنامه و بودجه درباره اختصاص بودجه به سازمان هواشناسی مثبت بوده و از آنجایی که تجهیزات ما از خارج کشور تأمین میشود ضرورت افزایش قابل ملاحظه بودجه وجود دارد.
رئیس سازمان هواشناسی اعلام کرد: البته ۱۳ تفاهم نامه و موافقت نامه با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری جهت ساخت تجهیزات مربوط به هواشناسی از طریق شرکتهای شرکتهای دانش بنیان داشتهایم.
کیفیت دستگاههای هواشناسی
وی در پاسخ به پرسشی درباره کیفیت دستگاههای هواشناسی گفت: شب دیدبانی هواشناسی متشکل از انواع ایستگاههای جوی است. که در این زمینه با استاندارد جهانی فاصله داریم و تقویت آن ضرورت دارد از طرفی باید در نقاط بیشتری ایستگاه هواشناسی داشته باشیم.
تاجبخش درباره ایستگاههای هواشناسی دریایی گفت خدمات در این حوزه به کاربران دریایی ارائه میشود و سنجش از طریق ایستگاه ساحلی، دریایی است و بنا داریم طی تفاهم با شرکتهای دانش بنیان از طریق رادار امواج هم سنجش را انجام دهیم.
۳ دلیل افزایش میزان صدور هشدارها
رئیس سازمان هواشناسی در پاسخ به این پرسش که گفته میشود میزان صدور هشدارها از سوی سازمان هواشناسی زیاد است، گفت: تغییرات اقلیم سبب افزایش مخاطرات طبیعی شده از طرفی زیر ساختهای نه چندان مناسب و تغییرات کاربری در اراضی حریم و بستر رودخانه نیز سبب شده هشدارهای بیشتری صادر کنیم.
کاهش تاب آوری دربرابر مخاطرات طبیعی
وی با اشاره به اینکه تاب آوری کشور در برابر تغییرات اقلیمی کاهش یافته و شرایط شکننده شده است، گفت: ما وظیفه اطلاعرسانی داریم و موظفیم دستگاهها را هوشیار کنیم.
رئیس سازمان هواشناسی درباره اینکه آیا سازمان هواشناسی آمادگی صدور هشدارهای هواشناسی از طریق پیامک را دارد یا خیر؟ گفت: ظرفیت صدور هشدار بهخصوص به کاربرانی که در منطقه خطر هستند را دارد. در حال حاضر نیز سازمان مدیریت بحران این هشدارها را از طریق پیامک صادر میکنند. سازمان هواشناسی نیز آمادگی کامل دارد تا هم خود و هم از طریق شرکتها اطلاعرسانیهای لازم را از طریق پیامک و تجهیزات مکانی به مردم برساند.
احتمال خیزش گرد و غبار در بهار و تابستان
تاجبخش درباره اینکه آیا در فصل بهار و تابستان مجدداً خیزش گرد و خاک پیشبینی میشود یا خیر، گفت: با توجه به اینکه خیزش گرد و خاک به منابع مختلفی از جمله داخلی و خارجی وابسته است و رودخانههایی که در کشورهای همسایه وجود دارند، خشک شدهاند در بهار و تابستان احتمال خیزش گرد و خاک وجود دارد. این در حالی است که بسیاری از منابع داخلی همچون تالابهای خشک شده نیز وجود دارند که با وزش باد خیزش گرد و خاک اتفاق میافتد.
رئیس سازمان هواشناسی بیان داشت: وضعیت حقوق و معیشت کارکنان سازمان هواشناسی نامناسب است و تلاش این سازمان برای تأمین اعتبار، افزایش حقوق و جذب نیروهای جدید برای جبران کمبودها به اقدامات مهم این سازمان محسوب میشود.
تاجبخش خاطر نشان کرد: طی سالهای اخیر فعالیتهای بسیار مهمی در سطح بینالمللی انجام شد که از جمله آنها معرفی تهران به عنوان اولین مرکز اقلیم در غرب آسیا و همکاری با کشور ترکیه درباره راهاندازی هشدارهای گرد و غبار است.
وی درباره مساله تغییر استانداردهای کیفیت هوا گفت: نمیتوان استانداردها را تغییر داد چراکه در تمام دنیا شاخصها و تعاریف آنها به همین شکل است و تنها میتوان نحوه برخورد و واکنش نسبت به آن را تغییر داد. به طور مثال اگر در حال حاضر در شاخص ۱۵۰ مدارس تعطیل میشوند از شاخص ۲۰۰ به بعد مدارس تعطیل شوند.
رئیس سازمان هواشناسی اعلام کرد: نکته مهم این است که این تغییرات در سلامت مردم تأثیرات منفی دارد. چراکه آلایندهها در ضریب هوش و تنفس آنها تأثیرگذار است. اما دائماً هم نمیتوان مدارس و ادارات را تعطیل کرد چراکه با تعطیلیهای پی در پی در امور کشور مشکل ایجاد میشود. بنابراین اقدام مناسب کنترل آلایندهها است.
نظر شما