۸ بهمن ۱۴۰۱، ۹:۲۴

گزارش مهر از پلدختر؛

کلکسیونی از زیبایی‌ در «تخت‌چان»/ به صحنه هنرنمایی طبیعت برویم

کلکسیونی از زیبایی‌ در «تخت‌چان»/ به صحنه هنرنمایی طبیعت برویم

پلدختر- «تخت‌چان» را می‌توان کلکسیونی از زیبایی نام نهاد، جایی که جاذبه‌های طبیعی با زیبایی خیره کننده، طبیعت‌گردان را به انتظار نشسته است.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: شهرستان پلدختر با آب و هوای چهار فصل، آثار زیبا و ارزشمند تاریخی دارای امتیازهای مستثنایی برای ایجاد ظرفیت‌های ناب گردشگری است و توسعه این بخش می‌تواند سهم بسزایی در پیشرفت شهرستان در حوزه‌های مختلف داشته باشد.

«تخت چان» منطقه‌ای زیبا و دینی

این شهرستان با وجود بافت کوهستانی، رودخانه‌های دائمی، فصلی، آثار زیبای تاریخی، محل اتصال شمال به جنوب و شرق به غرب با دره‌ها، دشت‌های زیبا، مناطق جنگلی با انواع مختلف درختان انبوه با چشم اندازهای ناب در مناطق مختلف و گوشه و کنار خود دارای آب و هوا و موقعیت‌های زیبای گردشگری و تفرجگاهی است و این ظرفیت‌ها در برخی مناطق آن گاهی کم نظیر و یا حتی بی نظیر است.

برای تماشای دره‌های رویایی و آبشارهای پلکانی و زیبای «تخت‌چو» نیاز به حدود هفت ساعت پیاده روی است از جمله این جاذبه‌های زیبای خدادای در پلدختر منطقه «تخت چان» در بخش مرکزی این شهرستان است که در میان کوه غربی و در ۱۰ کیلومتری تلمبه خانه «آسار» به سمت گردنه «دهلیج» واقع شده است.

از مسیر جاده «دهلیج» تا نخستین اثر تاریخی منطقه «تخت چان» یا به زبان محلی «تخت چو»، قلعه‌های «میشوند» و «سروگل» ۲۲ کیلومتر فاصله است که این مسیر تا امسال که مقداری از آن آسفالت شده، همچنان خاکی بوده است.

دسترسی به منطقه زیبا و دیدنی «تخت چان» با آثار زیبای تاریخی و چشم‌اندازهای کم نظیر طبیعی و تفرجگاهی از سمت پلدختر از طریق جاده «واشیان» و تلمبه خانه «آسار» و از سمت آزاد راه «پل زال» بعد از عوارضی جاده فرعی پنج کیلومتر با خودرو قابل رفت و آمد بوده و برای تماشای دره‌های رویایی و آبشارهای پلکانی و زیبای «تخت‌چو» نیاز به حدود هفت ساعت پیاده روی است.

کلکسیونی از زیبایی‌ در «تخت‌چان»/ به صحنه هنرنمایی طبیعت برویم

بازدید سالانه حدود ۵ هزار گردشگر از «تخت چان»

این منطقه توریستی به خاطر جذابیت‌های بی نظیری که دارد بسیاری از جغرافی دانان آن را از نظر ظاهر با جنگل‌های «آمازون» مقایسه کرده و بدون شک یکی از زیباترین نقاط ایران است.

نامگذاری منطقه «تخت چو» به این نام بر اساس نظر کارشناسان امر و به گفته مردم محل به واسطه زندگی شاهان هخامنش در گذشته در این منطقه است.

چشم اندازهای زیبای طبیعی منطقه «تخت چان» پلدختر با دره‌های بسیار عمیق و دیدنی و در مسیر آن درختان زیبا به ویژه در فصل بهار آن چنان شگفت انگیز است که سالانه گردشگران زیادی از سراسر کشور و حتی گردشگران خارجی را به سمت خود می‌کشاند.

کلکسیونی از زیبایی‌ در «تخت‌چان»/ به صحنه هنرنمایی طبیعت برویم

علی محمد عزیزی رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی پلدختر در این رابطه در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: بر اساس آماری تقریبی سالانه حدود پنج هزار نفر گردشگر از شگفتی‌های طبیعی منطقه «تخت چان» پلدختر دیدن می‌کنند که چنانچه مسئولان به این منطقه رسیدگی و زیرساخت لازم در آن احداث شود، شاید به قطب گردشگری تبدیل و منبع درآمد مناسبی برای اهالی، شهرستان و منطقه است.

وی، اظهارکرد: ایجاد اقامتگاه‌های بوم گردی و سایر زیرساخت‌های لازم در «تخت چان» می‌تواند نظر گردشگران زیادی را از کشور و جهان به خود جلب کند همچنان که در سال‌های اخیر یکسری افراد بومی با تور لیدرهای گردشگری در معرفی منطقه زیبای «تخت چان» با ظرفیت‌های بسیار مناسب نقش بسزای ایجاد کردند.

کلکسیونی از زیبایی‌ در «تخت‌چان»/ به صحنه هنرنمایی طبیعت برویم

رئیس اداره میراث فرهنگی پلدختر، افزود: همچنین واگذاری کاروانسرای «میشوند» به بخش خصوصی و تغییر کاربری آن به سفره خانه و اقامتگاه گردشگری به یک ظرفیت بسیار خوب برای جذب گردشگر تبدیل شده است.

عزیزی، گفت: وجود خانه‌های کپری و حفظ بافت کپرنشینی قدیمی و سنتی «تخت چان» که مربوط به گذشته ساکنان این منطقه است و همچنان دست نخورده باقی مانده و ساکنان عشایری فعلی نیز در آن سکونت دارند، از دیگر ظرفیت‌های دیدنی منطقه است که در نوع خود کم نظیر است.

کد خبر 5693653

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha