آرش صید آبادی در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن بیان اینکه یکی از ماموریت های ذاتی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود توجه به حوزه سلامت در رابطه با مواد غذایی است، ابراز داشت: در این راستا طرح سلامت محیط با بازدید و نظارت بر مراکز تهیه و عرضه مواد غذایی دو شهرستان شاهرود و میامی در دستور کار قرار گرفت و طی ۹ ماهه سال جاری ۳۳ هزار و ۷۰۵ بازدید بهداشتی انجام شد.
وی ضمن بیان اینکه هدف از اجرای این بازدیدها حفظ و ارتقای سلامت مردم و جلوگیری از سو استفاده برخی کاسبان سودجو است، افزود: با توجه به اینکه مسمومیت های ناشی از استفاده مواد غذایی مسموم و فاسد می تواند برای مردم خطرات زیادی و حتی در مواردی مرگ را به دنبال داشته باشد لذا کارشناسان بهداشت محیط شبکه بهداشت و درمان شاهرود و میامی این کار با حساسیت بیشتری به انجام رساندند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شاهرود بابیان اینکه طی مدت مذکور کارشناسان بهداشت از ۲۱ هزار و ۱۰۰ مرکز تهیه و توزیع مواد غذایی و هفت هزار و ۶۰۰ مکان عمومی در شاهرود و میامی بازدید کردند، ابراز داشت: این نظارتها منجر به تعطیلی ۱۵۹ واحد متخلف از قوانین بهداشتی شده است.
صیدآبادی از معرفی ۲۳۴ واحد متخلف به مراجع قضایی و صدور ۱۱۸۹ اخطاریه بهداشتی برای مراکز تهیه و عرضه مواد غذایی و اماکن عمومی در شاهرود و میامی خبر داد و تصریح کرد: برای جلوگیری بروز مسمومیتهای ناشی از آب و مواد غذایی طی مدت مذکور ۱۰ هزار و ۲۰۰ کیلوگرم انواع مواد غذایی مسموم و فاسد معدوم شده است.
وی با بیان اینکه مواد غذایی فاسد شامل مواردی نظیر آبمیوه و انواع نوشیدنی ها، کیک و شیرینی، سوسیس و کالباس، فرآوردههای خام دامی و پروتئینی، خشکبار، لبنیات، خرما عسل، نمک، روغن و غیره بوده است، افزود: شهروندان در صورت مشاهده موارد مشکوک می توانند با سامانه ۱۹۰ تماس بگیرند تا موضوع در اسرع وقت رسیدگی شود.
نظر شما