۱۰ بهمن ۱۴۰۱، ۹:۴۸

معاون یکپارچگی سازمان امور اراضی کشور؛

باغ شهرها چندین برابر اراضی زراعی آب بر هستند

باغ شهرها چندین برابر اراضی زراعی آب بر هستند

معاون حفظ کاربری و یکپارچگی سازمان امور اراضی کشور گفت: ایجاد باغ شهر نه تنها مصرف آب را کاهش نمی دهد که این باغ شهرها چندین برابر اراضی زراعی آب بر هستند.

به گزارش خبرگزاری مهر، جهان با پدیده کم آبی و خشکسالی رو به رو است. این معضل برای ایران به مرز بحران رسیده و فرونشست زمین به دلیل خشکسالی در حال رخ دادن است. ضرورت دارد تمام بخش‌ها از جمله کشاورزی به سمتی حرکت کند که با کمترین مصرف آب بیشترین بهره وری را داشته باشد.

یکی از راهکارهای پیشنهادی برخی کارشناسان برای کاهش مصرف آب ایجاد باغ شهر است. جنبش باغ شهر در اواخر قرن بیستم و برای نخستین بار در انگلیس شکل گرفت. اما این شیوه از سوی برخی کارشناسان حوزه کشاورزی مورد نقد قرار گرفته و عنوان می‌شود با ایجاد باغ شهر مصرف آب نه تنها کاهش نیافته که روند افزایشی خواهد داشت.

اصغر رفیعی، معاون حفظ کاربری و یکپارچگی سازمان امور اراضی کشور در گفت وگو با مهر اظهار کرد: ایجاد باغ شهر را برخی افراد مطرح می‌کنند که صاحب نفوذ در بعضی نهادها هستند.

وی افزود: این افراد ادعا دارند به اراضی که کم آب هستند اجازه داده شود تا تبدیل به باغ شهر شوند. این در حالی است که باغ شهرها چندین برابر اراضی زراعی آب بر هستند. مثلاً مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی درباره ۸۶ هزار هکتار اراضی اطراف شهر مشهد عنوان کرده این باغ شهرها که از زراعت به باغ و باغ شهرها تبدیل شده اند ۴ تا ۶ برابر افزایش مصرف آب داشته اند.

معاون حفظ کاربری و یکپارچگی سازمان امور اراضی کشور با اشاره به اهمیت مسئله، تصریح کرد: افرادی که مبادرت به ساخت باغ شهر می‌کنند درون آن استخر و… هم می‌سازند. ساخت استخر چه میزان مصرف آب را افزایش می‌دهد؟

رفیعی ادامه داد: برای روشن شدن موضوع با مثالی توضیح دهم؛ زراعت گندم ۴۵ روز یا حداکثر دو ماه آب نیاز دارد اما هنگامی که یک زمین تبدیل به باغ شهر می‌شود درختان در این باغ شهر نیاز دارند به طور دائم آبیاری و در ادامه چمن کاری می‌شوند. بنابراین مسائل اینچینی سبب می‌شود تا مصرف آب در کشور افزایش پیدا کند.

معاون حفظ کاربری و یکپارچگی سازمان امور اراضی کشور در پایان تاکید کرد: هنگامی که با خشکسالی و محدودیت آب رو به رو هستیم باید با دیدن تمام جوانب و چالش‌ها پروژه تعریف و اجرا شود.

کد خبر 5695176

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha