به گزارش خبرنگار مهر، نخستین همایش بین المللی مناره با موضوع «رسانه و وحدت اسلامی» از سوی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی صبح امروز دوشنبه ۱۰ بهمن ماه در ایوان شمس با حضور شخصیتهای ملی و بین المللی برگزار شد.
این مراسم با تلاوتی از آیات قرآن مجید توسط محمدحسین سعیدیان قاری بین المللی آغاز و مجید یراقبافان اجرای برنامه را برعهده گرفت.
رسانه هم نقش متغیر دارد و هم شتاب دهنده و پیش برنده
در ابتدای این برنامه محمد امین توکلی زاده معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران گفت: هر کسی در تغییرات جهان بتواند به ایفای نقش بپردازد مؤثر است. جهان اسلام هیچگاه به اندازه امروز برای تغییر مهیا نبوده است. اتفاقاتی که در چند روز اخیر در قدس افتاده نشانگر و بیانگر رخداد بزرگ است. همه ما متوجه هستیم که امری باعث تغییر اصلی در حکمرانی جهانی شده است و آن هم حوزه ارتباطات و رسانه است. این رسانه هم نقش متغیر دارد و هم شتاب دهنده و پیش برنده است.
معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران ادامه داد: در وقایع اخیری که در کشورمان اتفاق افتاد جنگ رسانهای تمام عیاری علیه نظام جمهوری اسلامی در حوزه سبک زندگی و رسانه را رقم زد و برای هژمونی خودش در این زمینه هر آنچه که توانست را فروگذاری نکرد.
وی ادامه داد: این کنفرانس و گردهمایی نقش و رسالت خوبی را در هماهنگ شدن جریان رسانهای جبهه اسلامی کمک کرده و به وحدت گفتمانی نزدیک میکند. هر چه مدیران رسانهها، افکار عمومی را به سمت و سویی مشخص رهنمون کنند و با وحدت پیش ببرند میتوانند تأثیر گذار باشند.
نیازمند فهم مشترک میان مسئولان و مدیران رسانهها هستیم
در ادامه ابراهیم فرهاد مدیر شبکه المنار گفت: رسانه اسلامی اصول و قوانین برپایه اخلاقی و انسانی دارد. اگر بر پایه این اصول نباشد نمیتواند جامعه را به سمت توسعه و پیشرفت سوق دهد. این رسانهها در مقاطع اخیر توسعه خوبی داشتند اما رسانههایی هستند که در مقابلشان اخبار کذب و مطالبی را علیه ما منتشر میکنند و ارزشهای شرک آلود را به جامعه ما تزریق میکنند.
وی با تاکید بر اینکه باید ارزیابیهایی در زمینه رسانهها وجود داشته باشد گفت: پس از سال ۲۰۱۹ شاهد درگیریهایی بودیم که از جبهه نظامی به جبهه رسانهای منتقل شد. در جبهه نظامی، دشمن شکست خورد اما بذر شک را با فعالیت رسانهای در دل آحاد جامعه کاشتند. رهبر معظم انقلاب به خوبی از اسم جنگ ترکیبی نام بردند که حقیقتاً همین است. ما شاهدیم که حوادث امنیتی و نزاع و درگیری به جای دیگری منتقل شده است.
مدیر شبکه المنار با اعلام اینکه محور مقاومت برای رسانهها اهمیت زیادی قائل است گفت: رسانه در زمینه نیروی انسانی و ابزارهای آن پیشرفت زیادی داشته است که ما باید آن را تقویت کنیم و محدودیت را برای رسانههای خودمان نباید قائل باشیم. ما نیازمند فهم مشترک میان مسئولان و مدیران رسانهها هستیم.
وی با بیان بخشی از سخنان رهبر انقلاب گفت: آیت الله خامنه ای تاکید کردند که رسانهها باید به همه موضوعات بپردازند و این امر نیاز به انسجام و هماهنگی و رویکرد واحد مسئولان و مدیران عرصه رسانه است.
«ابراهیم فرهاد» ادامه داد: نیازمند روشنگری رسانهای هستیم و حتی مسئولان سیاسی نیز باید توجه خود را به این امر معطوف کنند. ما در محور مقاومت توانمندیهای زیادی داریم و میتوانیم از بالقوه بودن آنها را به بالفعل تبدیل کنیم.
خودمان باید جریان ساز رسانهای باشیم
سپس مرضیه هاشمی خبرنگار شبکه پرس تی وی به بیان سخنانی پرداخت و گفت: ما خودمان را باید باور کرده و نباید از هجمه رسانهای بترسیم و تعجب کنیم. چرا که آنها همیشه در صدد مخالفت با اسلام و مقابله با جمهوری اسلامی هستند و اگر این امر را باور کنیم به پیروزی خواهیم رسید.
مجری شبکه پرس تی وی ادامه داد: هر چند ما از بعضی از اخبار و رخدادها ناراحت میشویم اما باید آن را به صورت واقع بیان کنیم تا از یک بمب رسانهای توسط دشمن جلوگیری کنیم و بدانیم که قبل از هر اتفاقی باید خودمان به جریان سازی بپردازیم.
رسانه امت ساز اسلامی باید همه ادیان را مخاطب خاص خود بداند
در ادامه عبدالکریم خیامی رئیس کارگروه رسانه و فضای مجازی مجمع تشخیص مصلحت نظام با ارائه سخنانی تحت عنوان «رسانه، معنا، امت واحده اسلامی» گفت: یکی از ویژگیهای ارتباطات توجه به معنا است. این معنا در ذهن فرستنده است و کار ما کشف آن نخواهد بود.
وی با اشاره به فلسفه و علوم اسلامی افزود: رسانهای که بناست امت اسلامی را تقویت کند چند ویژگی دارد که باعث وحدت میشود.
خیامی با بیان این ویژگیهای ادامه داد: کارگزاران یک رسانه امت ساز ابتدا با معانی حقیقی در عالم عقلانی اتحاد پیدا میکنند. همچنین رسانهای که میخواهد در خدمت امت اسلامی باشد تنها با مسلمانان سخن نمیگوید بلکه همه ادیان را مخاطب خاص خود میداند. یکی دیگر از ویژگیها نیز توجه در محتوا و مخاطب است. در واقع باید در رسانه به فرم و محتوا توجه کرد. رسانه امت اسلامی، مخاطبان را به خود دعوت نمیکند بلکه تنها یک میانجی است تا آنها را به حق دعوت کند.
رئیس کارگروه رسانه و فضای مجازی مجمع تشخیص مصلحت نظام اعلام کرد: رسانه امت ساز اسلامی اگر بتواند مربیان واقعی را در نقش امام قرار دهد میتواند هیجانها، سرگرمی و بازی بشر امروزی را نیز در نظر بگیرد. به همین دلیل در این ساحت متوقف نشده بلکه از یک شادی بیرونی مخاطب خود را به یک بهجت درونی رهنمون میسازد.
در ادامه این همایش نیز مصطفی ییلماز مدیر شبکه ۵ ترکیه و مسعود اسداللهی تحلیل گر ارشد و آینده پژوه مسائل خاورمیانه به بیان سخنانی پرداختند و سپس بیانیه توسط مجری قرائت شد.
نظر شما