۱۰ بهمن ۱۴۰۱، ۱۶:۴۲

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی:

ادبیات پارسی خنثی کننده توطئه های دشمن است

ادبیات پارسی خنثی کننده توطئه های دشمن است

شیراز- رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی گفت: با استفاده از زبان و ادبیات پارسی می‌توان جهاد تبیین را محقق و توطئه‌های دشمن را خنثی نمود.

به گزارش خبرنگار مهر، غلام علی حداد عادل بعد از ظهر دوشنبه در آئین اختتامیه بیست و چهارمین کنگره ملی دفاع مقدس و مقاومت بیان کرد: انتخاب شیراز به عنوان مرکز کنگره علمی شعر دفاع مقدس انتخابی درست و متناسب با شرایط این استان است.

وی ادامه داد: اگر تمامی آثار زبان و ادبیات فارسی نابود شود و فقط آثار حافظ و سعدی باقی بماند می‌توان بار دیگر کوه زبان و ادبیات فارسی را در جهان ایجاد نمود.

حداد عادل خاطرنشان کرد: دیوان حافظ به قدری غنی و دارای ویژگی‌های ادبی است که هر چه این دیوان را خوانش کرد باز هم شاهد خواهیم بود که داری ویژگی‌های منحصر به فرد ادبی جدیدی است که می‌توان با تکیه بر این ویژگی‌ها در جهان اتفاق‌های جدیدی ایجاد نمود.

او ادامه داد: هر انقلاب راستینی بر زبان و ادبیات جامعه اثر گذار بوده و هر انقلابی در پی خود تحول زبانی و فرهنگی ایجاد خواهد کرد.

این مقام مسئول در ادامه عنوان کرد: تفاوت میان کودتا و انقلاب این است که در کودتا شخصی جایگزین فرد دیگری می‌شود و هیچ اثر گذاری بر فرهنگ و تحول اجتماعی ندارد اما انقلاب‌ها از متن جامعه آغاز شده و به تحول سیاسی می‌انجامد.

او افزود: انقلاب اسلامی ایران از جنس تحول آفرین در فضای سیاسی و اجتماعی است و که این انقلاب موجب شد شاهد تحول و دگرگونی در زبان و ادبیات فارسی باشیم.

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در ادامه متذکر شد: انقلاب اسلامی ادبیات نوینی در جامعه و فرهنگ رواج داد و طی ۴۴ سال گذشته از واژگان و ادبیاتی استفاده شد که دارای بار معنایی و اثرگذاری ویژه ای در جامعه است از این رو شاهد هستیم که این نوین گرایی در زبان آثار و تولیدات هنری نیز دیده می‌شود.

حداد عادل یادآور شد: خاطره گویی و خاطره نویسی جز لاینفکی از ادبیات انقلاب اسلامی شده و شعر انقلاب التزام بیشتری به قائده ادبیات داشته و می‌توان گفت زبان شعر انقلاب زبانی فاخر و مستحکم است.

وی افزود: شعر انقلاب شعری سخیف نیست بلکه دارای بار معنایی و معارف دینی است این در حالی است که زبان وقتی دارای هنر باشد تغییر شکل داده و به آن ادبیات گویند از این رو باید از ادبیات موجود در جامعه در راستای تبلیغ و دفاع از انقلاب استفاده کرد و زمینه تحقق جهاد تبیین در حوزه هنر را محقق ساخت.

به گفته او امروز جهاد تبیین پادزهری برای توطئه‌های دشمنان و عاملی برای جلوگیری از خسران کشور در برهه‌های حساس تاریخی است.

کد خبر 5696300

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha